ARSLAN, GAZİANTEP’TE TİS TÖRENİNE KATILDI

03 Mart 2021 13:56, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP’TE TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Mart 2021 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen Sendikalarımız arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu’nda, gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konfederasyonumuza bağlı Öz Güven-Sen Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikamızın yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, Gazibel, Gazi Ağaç, Gazi Kültür ve Gazi Danışmanlık şirketleri Genel Müdürleri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı. 

“Gaziantep’in Misyonu Dünyaya Örnektir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gaziantep’in sadece Güneydoğu Anadolu bölgesi için değil Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Bu şehrin Türkiye’ye ve dünyaya örnek misyonları, ortaya koyduğu başarıları var. Gaziantep, dünyada göçmen nüfusunun kendi nüfusunun yaklaşık yüzde 25’i kadar olan ilk 2 şehirden birisidir. 500 bine yakın Suriyeli kardeşimiz Gaziantep’te yaşıyor. Gaziantep, herkesi kucaklayan, sinesinde bütün mazlumlara ve mağdurlara yer açan bir şehrimizdir. Düşman işgalini kendi imkanlarıyla, kendi kahramanlarıyla bu şehirden atanlar, yine kendi imkanlarıyla kardeşlerine kucak açarak onların hayat bulmalarını sağlıyorlar. Bu şehrin bu misyonu Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir tutumdur. Onun için bu şehrin vefalı duruşunu, emsal yaklaşımını çok önemsiyor ve çok değerli buluyorum” dedi.

“Gaziantep’i Hak Ettiğinin İlerisine Taşıyacağız”

20 binin üzerindeki üyesiyle HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Gaziantep’teki en fazla üyeye sahip Konfederasyon olma unvanına sahip olduğunu söyleyen Arslan, “İnşallah bu başarımızı daha da güçlendireceğiz. Bu şehre hep beraber hizmet edeceğiz. Hep birlikte Gaziantep’in geleceği için bir tuğla daha koyacak, bir adım daha atacağız. Bu şehri hak ettiğinin de ilerisine taşıyacak bir mücadelenin de içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. 

“Büyük Bir Reform Gerçekleştirildi” 

2017 yılında Türkiye’deki bakanlıklar, üniversiteler, yerel yönetimler, belediyeler ve özel idareler dahil kitlerdeki toplam kadrolu işçi sayısının 180 bin olduğunu anımsatan Arslan, “Büyükşehir Belediyemizdeki kadrolu işçi sayımız yaklaşık yüzde 50’nin altına düşmüştü. Biz bir çırpıda 180 bin kamu işçisinin yanına yaklaşık 1 milyona yakın yeni kamu işçisi ilave ettik. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Küreselleşme, libarelleşme, neo-liberal dalga, IMF’nin, Dünya Bankasının bütün baskılarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti sosyal modeli yeniden ortaya çıkararak hiç kimsenin tahmin etmediği büyük bir reformu gerçekleştirmiş oldu. Bu büyük reformda emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize ve hükümetimizde bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Toplu İş Sözleşmemiz 6 Bin 317 İşçiyi İlgilendiriyor”

Önceki yıllarda yapılan toplu iş sözleşmelerinde yaklaşık 890 işçi adına toplu iş sözleşmelerinin imzalandığını hatırlatan Arslan, “Bugün 6 bin 317 arkadaşımız adına toplu iş sözleşmelerimizi imzalıyoruz. Bu başarının mimarı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’dir. Belediye Başkanımızın gayretleri ve çabaları sayesinde hem bütün arkadaşlarımız sendikalı oldu hem de toplu iş sözleşmesi ile hakları güvence altına alınıyor” dedi.

İmzalanacak olan toplu iş sözleşmesinin teknik ayrıntılarından ziyade sözleşmenin felsefesinden bahsedildiğine dikkati çeken Arslan, “Bu gerçekten çok büyük onur verici bir duruştur. Bir belediyenin meseleleri sadece parasal ölçekle ölçmediğini, verimliliğin insan kaynaklarındaki o hassas duruşu, işçilerin eşit işe eşit ücret mantalitesini nasıl sağlayabiliriz yaklaşımına çok güzel bir örnektir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi müzakereleri yürütülürken daha önce hiçbir belediyede yapılmayan teke tek bir çalışma yapıldı. Bu durum aylarca süren bir çalışmanın ürünüdür. Farklı şirketlerde ama aynı işi yapan arkadaşlarımız arasında bir dengenin kurulmuş olması bu toplu iş sözleşmesinin imkanlarının parasal değeri kadar önemlidir. Çünkü burada iş barışının da sağlanması söz konusudur. Burada yapılan en güzel iş, bütün şirketlerimizle birlikte ortak bir duruş sergilemek, ortak bir anlayışı hepsinde hakim kılmaktır. Hangi şirkette olursa olsun arkadaşlarımızı belli bir dengede ücretlendirme konusu son derece değerlidir. Bu bilimsel çalışma gerçekten hakkaniyetli ve adaletli bir çalışmayı da beraberinde getirmiş olduğu için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Pandeminin getirdiği zorluklar göz önünde bulundurulduğunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen sendikalarımız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesini iyi bir toplu iş sözleşmesi olarak tanımlayan Arslan, “Biz iyi bir toplu iş sözleşmesinin tanımını şöyle yapıyoruz. İyi bir toplu iş sözleşmesinin in ilk şartı imzaladığımız sözleşmeden elde ettiğimiz hakkı gününde ve zamanında alabiliyor muyuz? Ücretler zamanında ödeniyorsa iyi bir sözleşmedir. İkinci olarak, imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle işimizi, aşımızı, iş güvenliğimizi sağlayabiliyorsak iyi bir sözleşmedir. Üçüncü olarak, imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle işyeriyle barışı, kardeşliği, dayanışmayı, birlikte çalışmayı, birlikte mücadele etmeyi gerçekleştirebiliyorsak bu iyi bir toplu iş sözleşmesidir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinde bu 3 şartın da yerine geldiğini görüyorum. İyi bir toplu iş sözleşmesi diyebileceğimiz bir rakamla bunu taçlandırmış oluyoruz. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin ülkemiz, Gaziantep ilimiz, Konfederasyonumuz, Sendikalarımız, Belediyemiz ve çalışanlarımız için hayırlar getirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi.

Arslan, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sınırlarından yaşayan bütün emekçileri HAK-İŞ’e davet ediyorum. Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 200 bin çalışanımız var. Onların her birini HAK-İŞ’te ağırlamak, HAK-İŞ’e üye yapmak, HAK-İŞ’le birlikte yürümelerini sağlamak için onları da HAK-İŞ’li olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Eşit İşe Eşit Ücreti Başardık”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında işçi-işveren ilişkisi ve kadın işçilerin yaşadığı zorluklar ve mücadeleler konusuna değindi.

Şahin, “Gaziantep’e göreve geldiğimde eşit işe eşit ücretin sağlanamadığını aynı işi yapan personeller arasında gelir makasının çok açık olduğunu gördük. Benim amacım her zaman performansa dayalı olarak çalışıp işi ehline vermek oldu. Adaletli davranarak helal kazancın yanında nitelikli çalışma anlayışı da çok önemlidir. Bugün, yüzde 94 eşit işe eşit ücreti başardık” diye konuştu.

HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş Gaziantep İl Başkanlığı buradaki 20 bin üyesiyle Gaziantep’in en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi haline gelerek kentte önemli bir gücü temsil etmektedir. Bu başarımız, üyelerimizden aldığımız gücün yanında şüphesiz ki Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in büyük destekleri ile olmuştur” dedi.

Tanrıöver, imzalanacak olan toplu iş sözleşmelerinin tüm emekçiler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

İmza töreninin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.

03 Mart 2021 13:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu