ETUC’TAN HAK-İŞ’E ZİYARET

23 Mart 2012 14:00, Haberler


 

 

ETUC’TAN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Patrick Itshert HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan’ı 21 Mart 2012 tarihinde makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı H. Ferudun Tankut ve Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız da yer aldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Patrick Itshert’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. görüşmede, Toplu İş İlişkileri Kanunu başta olmak üzere çalışma hayatının gündeminde yer alan konular; HAK-İŞ Sendikalarının üyelik sorunları, ETUC ve Konfederasyonların ortaklaşa hazırladığı Gençlik Projesi, düzenlenecek Uluslararası Futbol Turnuvası ve ETUC aidat ücretlerinin düşürülmesi başlıkları öne çıktı.

 Arslan, Toplu İş İlişkileri Kanunu ile ilgili temel gelişmeleri sistematik olarak ETUC'a iletti.

HAK-İŞ'e üye sendikalarımızın Avrupa'daki işkollarına üyelik sorununun devam ettiğini ifade eden Arslan, bu konuda diğer konfederasyonlara gereksiz ve anlamsız bir avantaj sağlandığını söyledi. Arslan, “HAK-İŞ cendere altında tutuluyor” dedi.

HAK-İŞ’in gençlik konusunda yürüttüğü çalışmaları anlatan Arslan, ETUC ve Konfederasyonların ortak projesi (Gençlik Projesi) hayata geçirilmesini istedi.

HAK-İŞ’in Uluslararası Futbol Turnuvası düzenlediğini, 10 civarında ülkenin bu turnuvaya ilgi gösterdiğini söyleyen Arslan, ETUC, ITUC’un da bu konuda bilgilendirildiğini ve Turnuvaya davet edildiğini söyledi. Arslan, ETUC’tan bu Turnuvaya destek olmasını istedi.

ETUC’un  Türk örgütlerinin talebi üzerine aidat oranlarını indirdiğine dikkat çeken Arslan, bu olumlu gelişmeden dolayı teşekkür etti. Arslan, HAK-İŞ aidat sorumlularını hassasiyetle yerine getirdiğini kaydetti.

ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Patirck Itshert’de HAK-İŞ’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. HAK-İŞ’in 21-23 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilmesinden dolayı Genel Başkanımız Arslan ve yönetimini tebrik etti.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mart 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu