1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ, HER YERDEYİZ

28 Nisan 2021 12:52, Haberler


1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ, HER YERDEYİZ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs Haftası Kutlamaları kapsamında dijital platformlarda; illerin meydanlarında, işyerlerimizde ve Türkiye’nin her yerinde olduğunu anımsatarak, "1 Mayıs günü saat 09.00’da HAK-İŞ Yönetim kurulumuz ile birlikte Taksim meydanında olacağız. Kazancı yokuşunda 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri anıp, Taksim anıtına 1 Mayıs çelengimizi bırakacağız. Ardından sağlık emekçilerini ziyaret ederek, 1 Mayıslarını kutlayacağız” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Nisan 2021 tarihinde Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz ve Genel Sekreterimiz Eda Güner ile birlikte 1 Mayıs Haftası Kutlamalarımız kapsamında Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızı ziyaret ederek Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Görüşmede Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız ve Mehmet Keskin ile Genel Sekreteri Remzi Karataş da yer aldı.

“HAK-İŞ, Kazancı Yokuşu’na Karanfil Bırakacak”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleriyle 1 Mayıs sabahı Taksim alanına gideceklerini belirterek, “Pandemi şartlarına dikkat ederek, HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz, İstanbul İl Başkanlığımız ve sendika başkanlarımızdan oluşan bir heyetle Taksim alanına gireceğiz. 1977 yılı 1 Mayıs etkinliklerinde 37 kişinin hayatını kaybettiği Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakacağız. Orada kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra Taksim Anıtı’na 1 Mayıs çelengimizi bırakacağız. Bildirimizi orada okuyacağız” dedi.

“1 Mayıs İle İlgili Mesajlarımızı Kamuoyuyla Paylaşıyoruz”

HAK-İŞ yönetim kurulunun aldığı karar gereği, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Gününü 2 yıldır 1 Mayıs Haftası olarak kutladıklarını kaydeden Arslan, “HAK-İŞ yönetim kurulunun aldığı karar gereği, 26 Nisan’dan başlayarak 1 Mayıs’a kadar geçen sürede her gün çalışma hayatının önemli maddelerini gündeme tekrar taşıyarak hem kamuoyunu bilgilendiriyor hem çalışanlarımızı motive ediyor hem de 1 Mayıs ile ilgili mesajlarımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

“Emekçilerin Sorunlarını Gündemde Tutmaya Devam Edeceğiz”

HAK-İŞ’e bağlı sendikaları ziyaret ederek emekçilerin sorunlarını ve HAK-İŞ’in taleplerini gündemde tutmaya devam ettiklerini dile getiren Arslan, “696 sayılı KHK ile kadro alan emekçilerin, kadro alamayan emekçilerin, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Arslan, HAK-İŞ’in Taleplerini Sıraladı

Arslan, konuşmasında örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesine, KİT’ler başta olmak üzere özel bütçeli kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinden, asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasına ve kayıt dışı istihdamın önlenmesine kadar ayrıntılı olarak taleplere yer verdi.

“Kadro Talebimizi Yineliyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  Türk çalışma hayatının en büyük reformlarından birisi olan taşeron işçilerin kamuda kadroya alınması düzenlemesinin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve dönemin hükümet üyelerine teşekkür etti.

696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kadroya geçişi yapılırken kamuda çalışan taşeron emekçilerin bir kısmının farklı gerekçelerle kadro kapsamına alınmadığını hatırlatan Arslan, “Kapsam dışında tutulan emekçilerimizin hala alt işveren işçisi olarak çalışmaya devam etmesi bizim için büyük bir üzüntü kaynağıdır” dedi.

KİT ve bağlı ortaklıkları yanında hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışan yaklaşık 70 bin emekçinin kadro kapsamı dışında bırakılmasının uzun yıllardır işçilerin mağduriyetine neden olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak kapsam dışı bırakılan taşeron işçilerin de bir an evvel kadroya geçirilmesi talebimizi 1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tarih Sınırlandırmasının İptalini İstiyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 696 sayılı KHK’ya bağlı emekçilerin ücret ve sosyal haklarında yaşadıkları sorunları her fırsatta dile getirerek çözüm önerisi sunduklarını söyleyen Arslan, “696 sayılı KHK ile kadro alan üyelerimizin nakil ve tayin konusunda yaşadıkları sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Ayrıca çalışma sürelerinin emekliliğe hak kazandıkları tarih ile sınırlandırılmasıyla ilgili düzenlemenin de iptal edilmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

Arslan, şimdiden salgın koşullarına rağmen büyük bir fedakarlıkla işinin başında olan emekçilere teşekkür ederek, emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günlerini kutladı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Nisan 2021 12:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu