ARSLAN, KADIN KOMİTESİ ÜYELERİYLE VİDEOKONFERANS İLE BİR ARAYA GELDİ

20 Haziran 2021 23:17, Haberler


ARSLAN, KADIN KOMİTESİ ÜYELERİYLE VİDEOKONFERANS İLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Haziran 2021 tarihinde  kadın komite başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komitesi tarafından organize edilen ve video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıya, HAK-İŞ  Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan ve Kadın Komite Başkan Yardımcıları, Genel Denetleme Kurulu Üyeleri, Genel Disiplin Kurulu Üyeleri ve illerde göreve yeni başlayan ve mevcut kadın komite başkanları katıldı. 

HAK-İŞ, HİZMET-İŞ camiasının büyük bir aile olduğunu belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Kadın komitelerimiz gönüllülük esasına göre faaliyetlerini sürdürmektedir. Sendikamızın üyelerinin yüzde 15’i kadınlardan oluşuyor. Bu önemli bir sayı, kadınlarımızın sendikal camiada daha fazla yer alması için çalışıyoruz” dedi.

"Kadınlar Sendikal Camiada Erkeklerle Eşit Temsil Edilmeli"

Kadın Komitesinin 15 yıla yakın süredir faaliyet gösterdiğini hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ’in değerleri var ve bu değerler doğrultusunda hareket etmeliyiz, kadınlarımızı ikinci sınıf gibi gören, onlara şiddet uygulayan anlayış ne bizim inancımızda ne de değerlerimizle örtüşmektedir. Kadınların sendikal hayata entegre edilmesi, erkeklerle mücadele etmek için değil tam tersine eşit şekilde yer almalarını sağlamak içindir” diye konuştu. 

Tüm dünyada yeni modern toplum anlayışı sebebiyle kadınların zorluklar yaşadığını ifade eden Arslan, “Aile ve kadın kavramı modern yaşamla birlikte yok ediliyor maalesef, kadına karşı davranış konusunda kendimize Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hz. Muhammed’i örnek almalıyız. Kadınları dışlamamalı, onlara şiddet göstermemeli, kötü söz söylememeliyiz” dedi.

"Hz. Hatice Annemizi Örnek Almalıyız"

Kadınların çalışma hayatında her zaman yer aldığını belirten Arslan, “HAK-İŞ büyük bir aile biz de ailemizi inandığımız değerler doğrultusunda daha da büyütmek istiyoruz. Kadınlarımızın özgürce, onuruyla çalışması gerektiğine inanıyor, kadınlarımızın eve hapsedilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Değerlerine sımsıkı tutunan, inandıklarından vazgeçmeyen Hz. Hatice gibi, Hz. Hacer gibi, Hz. Zeynep gibi güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Biz de HAK-İŞ/Hizmet-İş olarak değerlerimizden, çizgimizden sapmadan yeni bir sendikal anlayış inşa ederek, istikamet doğrultusunda hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Toplantıda  Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan ve diğer katılımcılar birer selamlama konuşması yaptılar. Toplantıda, Ceren Doğan, çalışma hayatında kadının yeri,  Yenimahalle Vaizi Emine Arslan ise Kadının İslam’daki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programın sonunda tüm kadın komite üyeleri Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın babalar gününü kutladı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Haziran 2021 23:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu