SENDİKALARIMIZDAN BASKILARA ORTAK TEPKİ

14 Temmuz 2021 14:13, Haberler


SENDİKALARIMIZDAN BASKILARA ORTAK TEPKİ


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlanan binlerce emekçi, 14 Temmuz 2021 tarihinde büyükşehir belediyesi önünde bir araya gelerek kendilerine yapılan baskıları protesto etti.

Sendika değiştirmeye zorlanan Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen Sendikalarımızın üyesi yüzlerce emekçi, sendikalarından vazgeçmeyeceklerini duyurdu, kendilerine baskı yapan yönetici ve amirlerden hesap sorulmasını istedi.

Baskı ve tehditler sloganlarla protesto edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen eyleme Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen sendikalarımızın Yöneticileri, Ankara şube başkanları ve sendikal baskıya uğrayan yüzlerce emekçi katıldı. Büyükşehirde yönetici ve amir pozisyonundaki kişilerden 1 aydır baskı gören yüzlerce emekçi, baskı ve tehditleri sloganlarla protesto etti. Eylemde “Baskılar Bizi Durduramaz”, “Baskı Yapanlara Hesabı Sorulsun”, “HAK-İŞ Nerede Biz Oradayız” sloganları atıldı.

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen sendikalarımız adına hazırlanan ortak basın açıklamasını, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız okudu.

Ortak Basın Açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen üyesi emekçiler, baskı ve tehditle sendikalarından istifaya zorlanmaktadır. Emekçi üyelerimizi hedef alan baskı ve tehditler, tüm uyarılara ve kamuoyu tepkisine rağmen devam ettirilmektedir. Bu bir sendikal ahlaksızlıktır, yüzsüzlüktür, fırsatçılıktır, sendikacılık adına utanç vericidir. Yapılan baskılar işyerlerinde huzur bırakmamıştır. Emekçi arkadaşlarımız rahatsız, aileleri huzursuz, kamuoyu endişelidir. Çünkü bu, zulümdür. Fedakârca çalışan emekçileri cezalandırmaktır.

“Ankara Büyükşehir’de yaşananlar, demokratik örgütlenme hakkına saldırıdır”

Çalışanların haklarının korunması ve daha ileri götürülmesine yönelik mücadelede söz söyleyemeyenler, taşeron emekçilerinin kadro mücadelesinde yer almayanlar, belediyenin bir kısım yöneticileri ve amirlerini arkalarına alarak, işçiye rağmen örgütlenmeye çalışmaktadır. HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen üyeleri, iradeleri hiçe sayılarak ahlaksızca yıldırılmaya çalışılmakta, hak ve hukuklarını koruyamayacak sendikalara üye olmaya zorlanmaktadır. Bu düpe düz, işçilerin demokratik örgütlenme hakkına yönelmiş bir saldırıdır. HAK-İŞ’e bağlı sendikaları tasfiye operasyonudur.

Sendikal baskı yapanlar suçüstü yakalandılar

Ankara Büyükşehir emekçilerine yönelik baskıların kimler tarafından, hangi amaçla ve yöntemlerle yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bir Büyükşehir Yöneticisinin emekçileri AŞTİ konferans salonunda toplayarak, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaya geçmeleri yönünde baskı yapması kamuoyuna yansımış, suçüstü yakalanmıştır. Söz konusu yöneticinin, “Bu arkadaşlara güzellikle anlattık, anlamadılar” sözleri itiraf niteliğindedir. Aynı yönetici, “Bu işyerinde örgütlenme çalışması yaptık. Bunu yaparken arkadaşların bazen incitici olduklarını müşahede ettik” diyerek, baskıyı doğrulamaktadır. Söz konusu kişi, Türk-İş’e bağlı bir sendikayı, Mansur Bey’in çalışma ekibinin huşu içinde çalışacağı sendika olarak işaret etmektedir. 

Büyükşehir Yönetimine zor sorular

Görülmüştür ki, Büyükşehir’in bir kısım yöneticileri de bu zulmün ortağıdır. Büyükşehir yöneticisi bu şahıs baskı yapma cesaretini nereden almakta, kim adına konuşmaktadır? Bir kısım sözde sendikaların yandaşlığını ne uğruna yapmaktadır?

Başkan Yavaş’a taahhütleri hatırlatıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a, çalışanlar üzerinde baskı uygulayanlara idari ve hukuki işlem başlatacağı yönündeki tavrını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Sorumluluk sahibi olanlara yeniden sesleniyoruz: Emekçilerin birlik ve beraberliğini bölmeye çalışan şebekeye karşı derhal gereğini yapın! Emekçilerle bir araya gelecek yüzleri dahi olmayan sendikacıların maşalığını yapan yönetici ve amirler hakkında somut adımlar atın! Bilesiniz ki, binlerce emekçinin vebali üzerinizedir. Baskı, tehdit ve yıldırma operasyonları karşısında sessizlik suç ortaklığıdır. Emeğin ve emekçinin yanında olun. Karanlık sendikal zihniyetin oyununa alet olmayın. Sayın Yavaş ile defalarca görüştük. Bir araya geldik. Tarafsız olduğunu bizlere ifade etti. Kamuoyuna bunu duyurdu. Ancak amir pozisyonundaki yetkili şahıslar diğer sendikalarla, karanlık güçlerle işbirliği yaparak üyelerimiz üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturmaktadır. Bu baskı iş barışını bozmaktadır. Huzuru bozmaktadır. Sayın Mansur Yavaş buna dur deyin.

Aksi durumda Büyükşehir belediyesi kaybedecek, Ankaralılar kaybedecek, sizler kaybedeceksiniz. Bilesiniz ki, oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konulur. Bugün piyonluk ve maşalık yapanlar, yarın hukuktan kaçamayacaklar.

Emekçileri sendikalarından ayrılmak istemiyor

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen olarak, Ankara Büyükşehir emekçileriyle olan birliğimizi parçalamak isteyenlere asla boyun eğmeyeceğiz. Sendikal değerlerle uyuşmayan akıl ve ahlak dışı baskılar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmamaktadır. Karşılık bulmadığı için de tehdit ve yıldırma operasyonları artırılarak devam ettirilmektedir. Büyükşehir emekçileri bütün baskı ve tehditlere rağmen sendikalarından ayrılmak istemiyor.

Büyükşehir’de iş barışını HAK-İŞ’e bağlı sendikalar tesis etti

Tek bir üyemizi dahi, karanlık zihinlerin ürünü sendikalara mahkûm etmeyeceğiz! Emekçilerin iradelerine pranga vurmak isteyenlere karşı direneceğiz ve kazanacağız! Bu kirli ellere, Hizmet-İş Sendikamızın Ankara Büyükşehirde 22 gün süren direnişini hatırlatmak istiyoruz. Bugün de aynı kararlı duruşumuzu gösteriyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllardan beri örgütlü olan Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen Sendikalarımız Büyükşehir’de iş barışını tesis etmiştir.

Emekçi kardeşlerimizin yanındayız, arkasındayız; biriz ve beraberiz

3 haftadır dozu artırılarak yapılan çirkin baskılar, iş barışını ve huzurunu bozmaktadır. Tüm tehdit, baskı ve yalan vaatlere aldanmayarak dik duran emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sizler emeğin onurunu temsil ediyorsunuz. Birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Uzun yıllardır Ankara Büyükşehir’de örgütlü ve onurlu bir şekilde mücadelesini devam ettiren Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş ve Öz Güven-Sen sendikaları olarak, emekçi kardeşlerimizin yanındayız, arkasındayız, biriz ve beraberiz. Bizler dik durdukça kimse birliğimizi, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak. Zafer dik duranlarındır, zafer yakındır.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Temmuz 2021 14:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu