YILDIZ, ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZIN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILDI

05 Ağustos 2021 13:10, Haberler


YILDIZ, ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZIN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILDI


Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, 5 Ağustos 2021 tarihinde Öz İplik-İş Sendikamızın yeni Genel Merkez binasının açılışına katıldı.

Açılışa, Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin ve  Av. Hüseyin Öz, Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz İplik-İş Sendikamızın üyesi işçiler, İşveren, siyasi parti ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

“Genel Başkanımıza Acil Şifalar Diliyoruz”

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ve başarı dileklerini iletti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Öz İplik-İş Sendikamızın yeni hizmet binasının açılış törenine hazırlandığını söyleyen Yıldız, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan çok hazırlanmıştı, çok büyük bir memnuniyetle bugün bu açılışı yapacaktı ama beklenmedik bir şekilde Koronavirüse yakalandı. Genel Başkanımıza Allah’tan şifalar diliyoruz. Bir an önce sağlığına kavuşup, aramıza dönmesini, bize liderlik etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

“Koronavirüsle Mücadelede Sendikalarımız En Ön Safta Olmalı”

Genel Başkanımızın Koronavirüsle mücadele konusunda alınan önlemlere büyük bir önem verdiğini anımsatan Yıldız, “Genel Başkanımız en son yaptığımız yönetim kurulu toplantısında Koronavirüse karşı aşı için büyük bir mücadele kampanyası başlatmamız gerektiği talimatını vermişti. Kendisi üç aşı olmasına rağmen Koronavirüse yakalandı. O yüzden hepimizin daha çok gayret etmesi, bu konuda daha fazla mücadele etmesi gerekiyor. Bu konudaki mücadelede de en ön safta sendikalarımızın olması gerekiyor” diye konuştu.

“Devletimizin ve Milletimizin Yanındayız”

Son günlerde ülkemizde yaşanan orman yangınları konusuna değinen Yıldız, “Türkiye’de orman yangınları var, içimiz yanıyor. Ülkemiz Koronavirüs salgını gibi şimdi de orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Türkiye’nin mücadelesinde yanındayız. Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Orada mücadele eden başta orman işçilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere sahada mücadelede veren bütün herkesin emeğini önemsiyoruz. Onlara minnet duyuyoruz” diye konuştu.

“Bildiri Yayınladık”

HAK-İŞ’in diğer olarak sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önerileri ve desteklerini ortaya koyan bir bildiriyi ortaya koyduklarını anımsatan Yıldız, “Ülkemizin geleceği için her mücadelede devletimizin ve milletimizin yanındayız. Yangında ölenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara sağlık diliyoruz” şeklinde konuştu.

“1 Yıldır Ağaçlandırma Mücadelesi Veriyoruz”

Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 1 yıldır yurdumuzu ağaçlandırma yapmak için mücadele veriyoruz. Orman Bakanlığımızla birlikte protokol imzaladık ve fidan dikimi için büyük bir mücadele veriyoruz. Hem Konfederasyon olarak hem de sendikalarımız olarak bu mücadelede en ön safta yer alıyoruz. İnşallah kısa sürede yangınlar biter. Yangınların ardından ortaya çıkacak olan tabloya göre devletimizle, hükümetimizle ve milletimizle işbirliği yaparak elimizden gelen katkıyı yapacağız” sözlerine yer verdi.

“Afetle İlgili Büyük Bir Proje Hayata Geçiriyoruz”

HAK-İŞ olarak Türkiye’deki sel, yangın, deprem gibi felaketlere karşı yeni bir hazırlık içerisinde olduklarını söyleyen Yıldız, “Bizler yeni bir atılım, açılım yaparak felaketlere karşı üyelerimizi hazırlamak, daha aktif olmak, daha mobil olmak üzere, afet ile ilgili büyük bir projemizi hayata geçiriyoruz. İnşallah bütün sendikalarımızın ve üyelerimizin katılımı ile yeni afet hazırlık grupları oluşturacağız bunun için alt yapılarımızı tamamladık, yakında bu eğitimleri gerçekleştireceğiz” dedi.

“Yeni Hizmet Binası Hayırlı Olsun”

Yıldız, “Bugün Öz İplik-İş Sendikamızın düğünü diyebileceğimiz bir günü yaşıyoruz. Bugün bu güzel hizmet binasının açılışını hep birlikte yapıyoruz. Bu önemli kazanımdan dolayı Öz İplik-İş Sendikamızı kutluyoruz. Öz İplik-İş Sendikamızın 44. Kuruluş yıldönümünü ve bu güzel hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yıldız, “Öz İplik-İş Sendikamızın bu güzel hizmet binasının üyelere, bütün çalışanlara, bütün dünyadaki çalışanlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Rafi Ay Başkanımızın önderliğinde Öz İplik-İş Sendikamızın daha büyük başarılara ve hizmetlere imza atacağına inanıyoruz” dedi.

“Sendikalarımız Örgütlenme Konusunda Başarılı”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun büyümeye devam ettiğini vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ olarak büyümeye devam ediyoruz. 700 binleri aştık, 800 binlere doğru gidiyoruz. Bütün teşkilatımızı kutluyorum. Bu başarıda bütün sendikalarımız örgütlenme konusunda başarı elde ediyor. Başta Öz İplik-İş Sendikamız olmak üzere bütün sendikalarımız Türkiye’de örgütlenme seferberliği içerisinde mücadelesini sürdürüyorlar” diye konuştu.

“Koşmaya, Mücadele Etmeye Mecburuz”

HAK-İŞ’in örgütlenme konusunda bir çığır açtığını ve açmaya da devam ettiğini vurgulayan Yıldız, “İşçilerin bizlerden büyük bir beklentisi var. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim, HAK-İŞ’in hizmetlerini beklediklerini görüyoruz. Bizim çağrımıza büyük bir teveccühte bulunduklarını belirtmek istiyorum. Onun için bizler de koşmaya, mücadele etmeye mecburuz” dedi.

“Buralar İşçi Evidir”

HAK-İŞ olarak hizmet yarışı içerisinde bulunduklarını dile getiren Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Hizmet yarışı içerisinde alt yapıya ihtiyacımız var. Bu binalar bizler için bir adrestir. Rafi Başkanın dediği gibi buralar işçi evidir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak özellikle son 10 yılda bütün eksikliklerimizi tamamlayarak yolumuza devam ediyoruz. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız kendi fiziki imkanlarını, kendi hizmet binalarını geliştirmeye devam ediyor. HAK-İŞ olarak bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bütün sendikalarımızın hizmet binalarına kavuşması, Türk sendikal hareketinin önemli bir kazanımı, önemli bir aşamasıdır. Bu binalar sadece barınacağımız yerler değil, aynı zamanda hizmetleri üreteceğimiz, paylaşacağımız, hem Türk sendikal hareketi hem de dünya sendikal hareketi ile bu hizmeti sunacağımız önemli yerlerdir.”

“Kamu Çerçeve Sözleşmesi Teklifimizi Hükümete Sunduk”

Çalışma hayatının gündeminde kamu çerçeve sözleşmesinin imzalanması sürecinin olduğunu dile getiren Yıldız, “Bu konuda HAK-İŞ Konfederasyonu, Türk-İş ile yakın ve olumlu bir iş birliği yapıyoruz. Teklifimizi hükümete sunduk, sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettik. İletmeye de devam ediyoruz. Hükümetimizin de kendi değerlendirmesini tamamlayarak, daha makul ve yapıcı bir öneri ile geleceğine inanıyoruz. Türkiye gündemindeki yangın gibi olağanüstü durumlar bu süreci biraz yavaşlatmış olabilir ama bütün bu hazırlıkları yaparak yakın bir zamanda 700 bin işçinin, bütün Türkiye’nin beklediği kamu çerçeve sözleşmesini en makul bir şekilde bitireceğimize inanıyoruz” dedi.

“Bugün Sendikamız İçin Bir Dönüm Noktası”

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Öz İplik-İş Sendikamızın büyümesine, gelişmesine, vizyonuna, misyonuna büyük katkı sağlayacağına inandığımız yeni genel merkez binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Öz İplik-İş Sendikamız için bir dönüm noktası olan bu tarihi günde bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni genel merkez binamızın, başta üyelerimiz, tüm teşkilatımız, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve emek hareketine, çalışma hayatına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ay, “Sendikamızın daha büyük bir yuvası olması dolayısıyla bugün çok mutluyuz. Emekçilerin evi, tek adresi olan bu binanın yapımında emeği geçen, üyelerimizden, tüm çalışanlarımıza, merkez personelimize kadar alın teri akıtanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Öz İplik İş Sendikamızın Başkanı Rafi Ay’a HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti. 

Yeni hizmet binasının açılışı, Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin ve Av. Hüseyin Öz, Öz İplik-İş Sendikamızın Başkanı Rafi Ay ve Sendikalarımızın başkanlarının katılımıyla kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

05 Ağustos 2021 13:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu