HAK-İŞ’TEN TEŞEKKÜRLER

16 Ağustos 2021 21:30, Haberler


HAK-İŞ’TEN TEŞEKKÜRLER

11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, AFAD ve KIZILAY başta olmak üzere devletin yardım kuruluşları ile STK’lar “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilen bölgelerde hızlı, aktif ve örgütlü olarak büyük bir çalışma yürütmüşlerdir. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatlarıyla kurulan HAK-İŞ Afet Komitemiz selden olumsuz etkilenen üç ilde çalışmalara katılarak gerek kamu gerekse Sivil Toplum Kuruluşları ile koordine olup afetzedelerin ihtiyaçlarını tespit ve teslim konusunda sahada görev almıştır.

Afet İşleri Komitesi Başkanımız Recep Bişkin, komite üyeleri Mustafa Mert Tezer, Mert Demir ve Eyyüp İmamoğlu’na, sahada bizleri yalnız bırakmayan ve afetzedelere yardımların ulaştırılmasında komite üyelerimizle birlikte büyük emek sarf eden HAK-İŞ Sinop İl Başkanımız Esra Gelişli, HAK-İŞ Kastamonu İl Başkanımız Mustafa Çağlı ve HAK-İŞ Bartın İl Başkanımız Ali Tekneci’ye teşekkür ederiz.

Yürüttüğümüz çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızdan Hizmet-İş, Öz Çelik-İş, Öz Gıda-İş ve Öz Sağlık-İş Sendikalarımıza hem yürüttükleri başarılı çalışmalardan hem de sağladıkları maddi destekten dolayı bir kez daha teşekkür eder, ülkemizin, insana değer verme noktasında nasıl güçlü bir kapasiteye sahip olduğunu görmenin gururunu yaşadığımızı belirtmek isteriz.

Akdeniz ile Ege kıyılarındaki iller olmak üzere farklı illerimizde meydana gelen yangın afetleri ile Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel afetlerinden zarar gören ve bundan sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetlerinden zarar görecek afetzedeler için HAK-İŞ Afet Komitesi'nin, devletimizin ve milletimizin yanında hizmete hazır olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Türkiye’nin pek çok noktasında çıkan orman yangınlarda görev alan fedakar orman işçilerimizin söndürme çalışmalarında gösterdikleri olağanüstü fedakarlıklara Türk milleti olarak şükranlarımızı bildirmek isteriz.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan gerek sel ve gerekse orman yangınlarında hayatını kaybeden işçilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

HAK-İŞ KONFEDERASYONU


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Ağustos 2021 21:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu