ARSLAN, HAK-İŞ’İN BÜYÜMESİ TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİDİR

17 Ağustos 2021 12:27, Haberler


ARSLAN, HAK-İŞ’İN BÜYÜMESİ TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİDİR

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Ağustos 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 14 No’lu Şubesinin 1. Olağan Genel Kuruluna videokonferans yöntemiyle katılarak bir konuşma yaptı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın yanı sıra  HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcı Halil Özdemir, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman,Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Başkan ve yöneticileri  Sendikalarımızın İstanbul Şube Başkan ve yöneticileri, Komite Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurul, Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’in divan başkanlığında, aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

''HAK-İŞ AİLEMİZİ BÜYÜTMENİN SEVİNCİ İÇERİSİNDEYİZ''

Hizmet-iş Sendikasının İstanbul’da her geçen gün üye sayısını artırdığını ifade eden Genel Başkanımız Arslan, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamızın İstanbul’da yıllardır devam eden emek mücadelesi ilk günkü azimle devam etmektedir. Sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da her geçen gün üye sayımızı artırıyoruz. Bir yanda HAK-İŞ ailemizi büyütmenin sevinci içerisindeyken, bir yanda da artan sorumluluklarımızın gereği şube sayımızı artırıyoruz. Bu anlayış ile yeni kurulan İstanbul 14 No’lu Şubemizin Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ARSLAN, TÜM AFETZEDELERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİN İLETTİ

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’ni anımsatan Arslan, bu vesileyle, 22 yıl önce yaşanan depreme ve yakın zamanda yaşanan yangın ve sel felaketine maruz kalan tüm afetzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Arslan, afetlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

ARAMA VE KURTARMA EKİBİMİZ AFET BÖLGELERİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Son dönemde yaşanan yangın, sel ve terör nedeniyle acıların katmerleştiğini belirten Arslan, “Ülkemiz içerde ve dışarda her türlü zorluğa karşı mücadele ediyor. HAK-İŞ olarak daha önceki afetlerde olduğu gibi yaraları sarmaya çalışıyoruz. HAK-İŞ Arama ve Kurtarma ekibimiz afet bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.

Afetlerde yardım hizmetlerini kurumsallaştıracaklarının müjdesini veren Arslan, “AFAD ile ortak bir projemiz var. Bu projeyi Türkiye geneline yaymak istiyoruz. HAK-İŞ il başkanlıkları bünyesinde arama kurtarma konusunda profesyonelleşmiş ve yetkilendirilmiş ekipleri oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

ÇÖZÜM ODAKLI BİR EMEK ÖRGÜTÜYÜZ

HAK-İŞ’in çözüm odaklı bir Konfederasyon olduğunu belirten Arslan, Hatay bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından yakılan ormanları, inisiyatif alarak fidan bağış sertifikalarıyla yeniden yeşillendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Arslan, HAK-İŞ’in, emekçilerin hak ve geleceği yanında ülkemizin geleceği için de çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Arslan, “HAK-İŞ sadece emekçiler için değil ülkemiz için de son derece önemli bir örgüttür” dedi.

ARSLAN’DAN ‘AŞI OLUN’ ÇAĞRISI

Koronavirüsün yeni varyantlarla devam ettiğine dikkati çeken Arslan, virüse karşı geliştirilen tedbirlere uyulması ve mutlaka aşı olunması çağrısı yaptı.

SENDİKAL MÜCADELEYİ DEĞERLERİMİZLE BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ

Milli, yerli duruş ve faydacılığın HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’i diğer emek örgütlerinden ayırdığını belirten Arslan, “Bu toplumun değerleri, inançları, kültürel değerleri, bu toplumun tarihsel yürüyüşü HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in değerleridir. Bu devleti devlet yapan, bu toplumu millet yapan değerler bizim değerlerimizdir. Mücadeleyi bu değerlerle birlikte yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ’İN BÜYÜMESİ TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİDİR

“HAK-İŞ’in büyümesi Türkiye’nin büyümesi demektir. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür” diye konuşan Arslan, “İçerden ve dışardan bu ülkenin güçlü olması önlenmek isteniyorsa, buna karşı HAK-İŞ’in güçlü olması, bu oyunların bozulması demektir. Türkiye’de 14 milyon çalışan var. Bunların 2 milyonu sendikalı. Geride 12 milyon emekçi var. Bu 12 milyon emekçiyi HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızda örgütlememiz gerekiyor. HAK-İŞ sadece bir sendikal örgüt değil, aynı zamanda bu ülkenin geleceği için önemli ve güçlü bir sivil toplum örgütüdür” dedi.

Demokrasinin en önemli sacayaklarından birinin sendikalar olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu: Bağımsız ve özgür sendikacılığın demokrasi için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Şube genel kurullarımızı demokratik bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sendikamızda üyelerimiz oranında kadın ve erkeğin delege olarak tespit edilmesini sağlıyoruz. Kadınların ve erkeklerin sendikal mücadeleyi birlikte geleceğe taşımasını istiyoruz. Fıtratta farklılık, haklarda eşitlik ilkemizden yola çıkarak bu mücadeleyi ileriye taşımamız gerekiyor.” 

ÖZ: AFETLERİN ARKASINDA DOĞAYA İHANET VAR

Genel Kurula hitaben bir konuşma gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, ülkemizde son günlerde yaşanan afetlerin arkasında doğaya karşı yapılan tahribatın olduğunu söyledi.

Öz, “Ülkemizin güneyinde orman yangınlarıyla mücadele ederken, Karadeniz’de üç ilimizi etkileyen büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bu felaketleri yaşamamızın nedeni çevreye yaptığımız ihanettir. Bu büyük felaketlerin arkasında doğaya karşı yaptığımız ihanet var. Bizim için depremlerden, yangınlardan ve sel ve su taşkınlarından alınacak dersler var. Doğanın kurallarını asla çiğnememeliyiz” dedi.

Son zamanlarda yaşanan afetlerden dolayı birçok insanımızın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Öz, afetlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

AFETZEDELERİN YANINDAYIZ

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in afet bölgelerinde çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Öz, kurumsal olarak sorumluluğumuzu yerine getiriyor, arama, kurtarma ve yardım çalışmalarımızı teşkilat mensuplarımız ve üyelerimizle birlikte sürdürüyoruz” dedi.

ÜYELERİMİZE DAHA İYİ HİZMET İÇİN YENİ ŞUBELER KURDUK

Genel Yönetim Kurulumuzun, üyelerimize daha hızlı ve kapsamlı hizmet verebilmek için İstanbul Anadolu yakasında 14 No’lu, Avrupa Yakasında ise 13 No’lu şubeyi kurma kararı aldığını kaydeden Öz, “İstanbul’da yeni bir süreci işletiyoruz. Tek bir üyemizin dahi dışarda kalmayacak şekilde bütün üyelerimizin temsil edildiği bir yapı oluşturuyoruz” dedi.

ÜYELERİMİZİN İRADELERİNE SAYGILIYIZ

Bir kısım sözde sendikal yapıların demokratik süreçleri işletmeyerek emekçileri yok saydığını belirten Öz, “Sözde sendikacılar işçilerin önüne sözde sandık getirirler ama asla gerçek sandık getirmezler. Kendi adamlarını belirler. Biz HİZMET-İŞ olarak, hiçbir seçimde böyle yapmadık. Üyelerimizin iradesine saygı gösteriyoruz. Şube genel kurullarımız öncesinde, şubemize bağlı işyerlerinde çalışan bütün üyelerimize doğrudan tebligat gönderiyoruz. SMS göndererek delege seçimlerinden tüm üyelerimizin haberdar olmasını sağlıyoruz. Çünkü biz emekçilerin haklarını emanetimiz olarak görüyoruz” şeklinde konuştu. 

DAHA İYİ SÖZLEŞMELERE İMZA ATACAĞIZ

HİZMET-İŞ Sendikamızın üye sayısı ve temsil gücüyle büyük bir sendika olduğunu vurgulayan Öz, İstanbul’da imzalanan toplu iş sözleşmeleri ile enflasyonun üzerinde artışlar sağlandığını kaydetti.

Öz, “Bundan sonra daha iyi sözleşmelere imza atacağız. İkinci dönem sözleşmeler için hazırız, sizlerde hazır olmalısınız.  Sorunları sağlıklı bir şekilde tespit ettik, masaya sağlıklı bir şekilde oturacağız. Emekçiler için fedakârlık yapılması gerekiyorsa HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak tereddütsüz kabul etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Genel Kurulda ayrıca HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ve Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan birer selamlama konuşması yaptılar. 




HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ağustos 2021 12:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu