ARSLAN: “ANNELER GELECEĞİN MİMARLARIDIR”

17 Mayıs 2012 14:00, Haberler


ARSLAN: “ANNELER GELECEĞİN MİMARLARIDIR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İş ve Hizmet-İş Sendikası Kadın Komiteleri tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı. 15 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen programa, Arnavutluk Kamu Hizmetleri ve Devlet İdareleri Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Entella Hysenllari ve beraberindeki sendika heyeti, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Emel Ünal Kılıç ve çok sayıda kadın üye katıldı.  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, programda yaptığı konuşmada, "Annelik bilinci"ne dikkat çekerek, “Bu topraklar, ‘annelik değeri’ ve ‘kadınlık onuru’nun ne olduğu, tarihsel süreçte nelere sebep olduğunun izleriyle doludur” dedi.

 

Kültür ve medeniyetimizin zirvesindeki model, örnek kadınların "Valide", yâni "annelerimiz" olarak anıldığını ve saygın bir yere sahip olduklarını belirten Genel Başkanımız Arslan, “Böyle bir günde annelerin, özellikle de çalışan annelerin sorunlarının gündeme taşınabilmesi, onların daha iyi bir eğitim ve çalışma ortamına, daha rahat bir yaşama, daha iyi bir anne ve eş olabilme şartlarına kavuşabilmeleri açısından, bu günün önemini idrak etmeli, daha bir anlamlı ve fonksiyonel kılmalıyız” dedi. Gazze'de, Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de çocuklarını kaybeden, Bosna’da tecavüze uğrayan annelerin acılarını, feryatlarına da dikkat çeken Arslan, “Bu annelerin feryatlarını herkesten daha fazla işitmeliyiz. İşitmekle de kalmayıp, onların acılarını "nasıl paylaşabilirim" bilinciyle yanlarında olmalıyız” dedi.

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, bütün annelerin anneler günü kutlayarak, toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini ailenin, bir ailenin temelini de annelerin oluşturduğunu söyledi. “Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır” diyen Sarıeroğlu, anneleri, geleceğin güzide mimarları olarak tanımladı.

 

Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Emel Ünal Kılıç ise “Biz Anneler Gününü tüketim kültürünü kışkırtacak, sanal imajlarla yüklü, sahte sevgi gösterilerine dönüşmüş bir gün olarak algılamıyoruz. Bu günü Annelerimizi daha yoğun hatırlamak, onların hayatla ve insanlarla olan bağlarını daha canlı tutmak için bir vesile biliyoruz” dedi.

 

Program, konuşmaların ardından NLP Uzmanı Burcu Tugaç’ın “Yaşam Farkındalığı” semineriyle devam etti.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu