HAK-İŞ’TEN “TERÖRE GEÇİT YOK” YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

03 Eylül 2021 12:33, Haberler


EVLAT NÖBETİNİN 3. YILINDA DİYARBAKIR ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ

Çocuklarının PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan anne Hacire Akar’ın 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi 3. yılına girdi. Evlat nöbetinin 3. Yılında Diyarbakır annelerine destek vermek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen Sivil Toplum Örgütleri “Teröre Geçit Yok” yürüyüşü, gerçekleştirdi. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak “Teröre Geçit Yok” yürüyüşüne destek verdik, Diyarbakır annelerinin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirdik. 

 “Teröre Geçit Yok”

HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren annelere destek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen Sivil Toplum Örgütleri 3 Eylül 2021 tarihinde “Teröre Geçit Yok” yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Hatice Ayhan, HAK-İŞ Siirt İl Başkanı Bahattin Olgaç, HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, HAK-İŞ Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, HAK-İŞ Şırnak İl Başkanı Nevzet Usal, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, Hizmet-İş Şanlıurfa Şube Başkanları Bozan İzol ve Seydi Eyyüpoğlu, OLEYİS Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Boztaş, HAK-İŞ Genel Merkez Uzmanlarımızdan Mert Tezer ve üyelerimiz katıldı. Yürüyüşe ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Diyarbakır Valisi, Ak Parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri katıldı. Ellerinde Türk bayrakları, afişler ve sloganlarla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan grup, yapılan açıklamaların ardından yürüyerek, Diyarbakır annelerinin 3 yıldır evlat nöbeti tuttuğu çadırı ziyaret ettiler. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen yürüyüşe katılan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Hatice Ayhan, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ Konfederasyonu ve HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak, Diyarbakır annelerinin içlerinde yanan evlat ateşinin acısını paylaşmak, haklı ve onurlu mücadelelerinde desteğimizi bir kez daha ifade etmek için buradayız” dedi. 

“Herkesin Annelerin Acısını Anlaması Gerekiyor”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, her fırsatta Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerin yanlarında olduklarını ve acılarının dinmesi için dualar ettiklerini belirten Ayhan, “Lice'nin köyünde oturan yaşlı bir çoban HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı arayıp 14 yaşındaki oğlunun teröristler tarafından zorla dağa kaçırıldığını anlatabiliyorsa, bizim birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek evlatlarımızın kurtuluşu için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.

 “Bu Duruş Tarihi Bir Yolculuğun Başlangıcıdır”

Ayhan, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, terörün sona ermesi için annelerin ortaya koyduğu soylu mücadeleyi yürekten desteklediklerini ifade ederek, “Hiçbir güç annelerin duruşu kadar güçlü olamaz. Bu duruş tarihi bir yolculuğun başlangıcıdır. Bunu devam ettirmek, bu anneler ile birlikte olmak, onlara destek olmak, bütün milletimizin sorumluluğudur. HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak, 170 bin kadın üyemizle Diyarbakır annelerine destek veriyoruz. Anneler evlatlarına kavuşana kadar Diyarbakır annelerimizin haklı ve onurlu mücadelesinin yanındayız” diye konuştu. 


03 Eylül 2021 12:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu