GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ, 3. ULUSÖTESİ TOPLANTISI FRANSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

07 Eylül 2021 12:08, Haberler


GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ, 3. ULUSÖTESİ TOPLANTISI FRANSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Genel Sekreterimiz Eda Güner, 2-3 Eylül 2021 tarihlerinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından yürütülen “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Fransa’nı Strasbourg kentinde gerçekleştirilen Üçüncü Ulusötesi Toplantısına katılım sağladı. Proje ortağı COJEP International ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Proje Teknik Uzmanı Recep Atar ve İdari Uzmanı Elif Yıldırım katılım sağladı. 

Genel Sekreterimiz Eda Güner, “Ortak akılla hareket ettiğimiz bu projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın ve HAK-İŞ Yönetim Kurulumuzun selamlarını iletmek istiyorum. Projemizin paydaşları ile burada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. HAK-İŞ olarak projeli çalışmaya ve uluslararası ortaklıklara çok önem veriyoruz. Bu uluslararası proje ile kurduğumuz güçlü ortaklıklar eğitim modüllerimize ve dijital modül uygulamamıza katkı verecektir” dedi.

Güner konuşmasında “Ev sahipliği için COJEP’e teşekkür ediyoruz. COJEP ile 2015 yılından beri birlikte çalışıyoruz. Projemizin 3. Ulusötesi Semineri için Strasbourg’da bir aradayız. Projemizde önemli bir aşamadayız. Fikri çıktılarımız olan eğitim modülleri ve mobil uygulamamızı geliştirme sürecindeki katılanlarından dolayı tüm ortaklarımıza, kıymetli akademisyenlerimize ve HAK-İŞ uzmanlarımıza teşekkür ediyoruz. Projemizin en önemli çıktısı uluslararası ve ulusal ortaklarımızdan temsilcilerin katılımıyla Ankara’da düzenlenecek eğitim faaliyetimiz olacak. İnşallah bu eğitimi de en verimli şekilde modül uygulama üzerinden tamamlayacağız ” şeklinde konuştu . 

Toplantıda, Proje Teknik Uzmanı Recep Atar, projenin önceki faaliyetleri ile önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek faaliyetleri içeren bir sunum yaptı. Proje İdari İşler Uzmanı Elif Yıldırım, HAK-İŞ tarafından gençlere yönelik olarak yürütülen çalışmalara dair katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. 

Ayrıca, toplantıda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi akademisyenlerinden Musab Talha Akpınar, proje kapsamında e-kütüphane anlayışıyla geliştirilen Android ve iOS uyumlu mobil uygulamayı tanıttı ve gelecekte gençlere sunacağı yararlardan bahsetti.

Güner’den COJEP Başkanı Gediklioğlu’na Ziyaret

Program kapsamında, Genel Sekreterimiz ve Proje Koordinatörümüz Eda Güner ve beraberindeki heyetimiz, projemizin Fransa’dan ortağı COJEP International Genel Merkezi ziyaret ederek, COJEP’in çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Katılımcılardan Proje Çıktılarına İlişkin Görüş ve Değerlendirmeler

Toplantının ikinci gününde Proje İdari İşler Uzmanı Elif Yıldırım, gençlerin sorunları ve beklentilerine dair kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla kısa film formatında hazırlanan kamu spotu çalışmasına dair katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. 

Sunumlardan sonra, katılımcıların proje fikri çıktılarına, mobil uygulamaya, kamu spotuna ve proje faaliyetlerine ilişkin görüş ve değerlendirilmeleri alındı. 

Projemiz 3. Ulusötesi Proje Toplantısı çalışmaları, katılımcılara sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Projemiz 4. ve son Ulusötesi Proje Toplantısı, 17-18 Eylül 2021 tarihlerinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilecek.


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Eylül 2021 12:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu