GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN BULGARİSTAN’DA ULUSÖTESİ TOPLANTI

17 Eylül 2021 18:50, Haberler


GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN BULGARİSTAN’DA ULUSÖTESİ TOPLANTI

Genel Sekreterimiz Eda Güner,17-18 Eylül 2021 tarihlerinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından yürütülen “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projemizin” Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilen dördüncü ve son ulusötesi toplantısına katıldı. 

Proje ortağı Bulgaristan Taşıma İşçileri Federasyonu (FTTUB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreterimiz Güner, FTTUB Başkanı Ekaterina Yordanova ile birlikte, Proje Uzmanı ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Jegeni Yıldız ile Basın Müşavirimiz Birsen Çiçek Odabaşı ve proje ortağı kurum temsilcileri katıldı.

Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kurulumuzun selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, ortak akılla hareket edilen projenin hayata geçirilmesindeki desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bulgaristan’da projemizin paydaşları ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Güner, “HAK-İŞ olarak projeli çalışmaya ve uluslararası ortaklıklara çok önem veriyoruz. Bu uluslararası proje ile kurduğumuz güçlü ortaklıklar eğitim modüllerimize ve dijital modül uygulamamıza katkı verecektir” dedi.

Ev sahipliğinden dolayı FTTUB’e teşekkür eden Güner, “Projemizin ulusötesi toplantılarını Bulgaristan’da gerçekleştirdiğimiz toplantımız ile tamamlıyoruz. Fikri çıktılarımız olan eğitim modülleri ve mobil uygulamamızı geliştirme sürecindeki katılanlarından dolayı tüm ortaklarımıza, kıymetli akademisyenlerimize ve HAK-İŞ uzmanlarımıza teşekkür ediyoruz. Projemizin en önemli çıktısı uluslararası ve ulusal ortaklarımızdan temsilcilerin katılımıyla Ankara’da düzenlenecek eğitim faaliyetimiz olacak. İnşallah bu eğitimi de en verimli şekilde modül uygulama üzerinden tamamlayacağız ” dedi.

  “HAK-İŞ Yine Bir İlki Gerçekleştirdi”

Proje kapsamında akademisyenlerin ve HAK-İŞ uzmanlarının katkılarıyla hazırlanan eğitim modüllerin öneminden bahseden Güner, “Projenin en önemli çıktılarından biri de dijitalleşmeye vurgu yapıyor olmamızdır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından eğitim modüllerinin e-öğrenme modülü olarak dijital uygulamalara yansıtılması son derece önemlidir. HAK-İŞ olarak yine bir ilki gerçekleştiriyor ve genç çalışanların rahatlıkla ulaşabilecekleri  ve faydalanabilecekleri, sürdürülebilir bir sistemi hayata geçiriyoruz” dedi.

Toplantıda, projenin önceki faaliyetleri ile önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek faaliyetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

 FTTUB Başkanı Ekaterina Yordanova ise HAK-İŞ heyetini Bulgaristan'daki ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bulgaristan çalışma hayatı ve FTTUB'un yürüttüğü çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.  

Toplantının ikinci gününde, gençlerin sorunları ve beklentilerine dair kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan kısa film çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu ve 4-8 Ekim tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek toplantının hazırlıkları gözden geçirildi. 

Projemizin 4. ve son Ulusötesi Proje Toplantısı çalışmaları, katılımcılara sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Güner’den CITUB Başkanı Plamen  Dimitrov'a Ziyaret

Genel Sekreterimiz Eda Güner, CITUB Başkanı Plamen  Dimitrov'u FTTUB Başkanı Ekaterina Yordanova ve HAK-İŞ'ten Merita Jegeni Yıldız ve Birsen Çiçek Odabaşı ile birlikte CITUB Genel Merkezinde ziyaret etti. 

Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun selamını ileten Güner, HAK-İŞ’in yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İki konfederasyon arasında hem ulusal, hem de uluslararası alanda  dostane bir ilişki bulunduğunu ifade eden Güner, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Eylül 2021 18:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu