ARSLAN, TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU GENEL KURULUNA KATILDI

26 Eylül 2021 14:35, Haberler


ARSLAN, TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Eylül 2021 tarihinde Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ Eski Başkanı Salim Uslu, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları, STK  ve Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkanları, Bürokratlar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu delegeleri ve basın mensupları katıldı.

Arslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması dileğinde bulunarak, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sizinle birlikte mücadele etmeye, sizin sorunlarınızın çözümü konusunda size katkı vermeye, sizin mücadelenize destek olmaya ve işbirliği yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Hepimize Büyük Sorumluluklar Düşüyor”

Arslan, engellilerin hayatın her alanında çeşitli zorluklar yaşadıklarını ve bu zorlukların aşılması konusunda önce vatandaşlar sonra bütün kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatarak, “Bu kongrede sizleri ve sizin yaşadıklarınızı, beklentilerinizi, taleplerinizi, sizin yaşadığınız sorunların çözümü konusunda bizler bir şeyler söyleyemeyiz.  Çünkü bunları sizler yaşıyorsunuz, biliyorsunuz ve sizler bu taleplerinizi en süt düzeyde konfederasyon başkanımız vasıtasıyla her yere ulaştırıyorsunuz. Sayın başkanımızın çabalarını önemsiyoruz. Yaşadığınız sorunların çözümü konusunda konfederasyonumuza ne zaman bir görev düşerse bizlerde bunu onurla, gururla, bir sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Bu Kuruma Destek Olmamız Gerekiyor”

Sorunların çözümü konusunda konunun muhatapları olarak bir araya gelmenin, sorunları konuşabilmenin önemli olduğuna dikkat çeken Arslan, “Sorunların çözümü konusunda çaba sarf etmek gerekir. Bu konuda konfederasyonumuzun mensupları, sendikalarımız, derneklerimiz olarak hep birlikte bu çatıya sahip çıkmamız, daha fazla destek olmamız, bu çatının güçlenmesine yardımcı olmamız gerekiyor” dedi.

“Destek Olmaya Devam Edeceğiz”

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun ayakta kalabilmesi için kendi imkanlarını, kaynaklarını ve potansiyelini harekete geçirmesi gerektiğini hatırlatan Arslan, “Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun daha güçlü bir temsil imkanına kavuşması çok önemli. Sorunların çözümü konusunda sağa sola bakmadan doğru olanı, her zaman ve her yerde uygun ifade ve tarzda ortaya koyan bu yapıyı çok önemsiyor ve değerli buluyoruz. Her konudaki çabalarını, ortaya koyduğu çözüm önerilerini, bu çözümlerin gerçekleşmesi konusundaki çabalarını her zaman desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“HAK-İŞ Engelliler Komitesi’ni Kurduk”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ve bağlı sendikaların engelliler konusunda yürüttüğü faaliyetlere değinerek, engelli bireylerin konfederasyonumuz ve sendikalarımıza ulaşımı konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Arslan, “HAK-İŞ olarak konfederasyonumuzda Engelliler Komitesi’ni kurduk ve engelli kardeşlerimizin bize ulaşmasını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri yaptık. Bizlerin engelliler ile ilgili söylediklerimizin ötesinde yaptıklarımızla da kamuoyunda öne çıkmamız gerekiyor” dedi.

“Hepimiz Engelli Adayıyız”

Arslan, her bireyin engelli veya engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, engellilerin yaşadığı sorunların aynı zamanda bir toplumsal sorumluluk  olduğuna vurgu yaptı. Arslan,  “Sendikamızın en önemli alanlarından birisi olan özel kalem müdürlüğümüzde bir engelli arkadaşımızla çalışıyoruz. Gerçekten inanılmaz başarılı bir arkadaşımız. Bizi her alanda en iyi şekilde temsil eden bir kardeşimizle çalışmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Engellilerimizi Sendikal Mücadeleye Davet Ediyoruz”

Engelli işçilerin, kamuda olduğu kadar özel sektörde de istihdamları konusunda HAK-İŞ Konfederasyonu olarak destek olmaya devam edeceklerini belirten Arslan, “Bir engelli şube başkanımızın, genel başkanımızın olması bizi onurlandırır. İşçi statüsünde çalışan kamu ve özel sektördeki arkadaşlarımızın sendikal mücadeleye dahil edilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu bizim aynı zamanda bir sendikal sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirme gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

“Çalışanlarımızın Sağlığını Düşünmek Zorundayız”

Günümüzde küresel salgın olarak kabul edilen Covid-19 virüsüne karşı verilen mücadelede, aşının önemine vurgu yapan Arslan, “Konfederasyonumuz ve sendikalarımızda aşı olmayan mensuplarımızı hiçbir toplantıya dahil etmiyoruz. Ayrıca genel merkezlerimizde çalışan ve aşı olmayan arkadaşlarımıza ücretsiz izin vererek toplantılarımızda ve iş alanlarımızda bulunmasını, diğer çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atmasını istemiyoruz. Bunu yapamazsak, bunu gerçekleştiremezsek, pandemi dönemi içerisinde işçilerimiz çok büyük sıkıntılar yaşayacak” dedi.

"Türkiye’nin Çözümsüz Hiçbir Meselesi Yok" 

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu yaptığı konuşmada, “Kongremizin hepimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sakatlar Konfederasyonumuzun ülkemizde engelli kardeşlerimizle ilgili serüveninin ne kadar uzun olduğunu biliyoruz ve bizler buna şahidiz" dedi. Sarıeroğlu, sorunların çözümü noktasında bir çatı altında bir araya geldiklerini belirterek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte çözümsüz hiçbir meselesi olmadığını burada ifade etmek istiyorum. Değişmeyen tek şey değişimdir. Buradan Genel Kurulumuzun tüm üyelerimiz için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Derdimiz Var, Dertlerimizi Konuşmamız Gerekiyor”

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi konuşmasında, “Bugün davamıza sahip çıkmak adına Türkiye’nin 81 ilinden yola çıkıp, buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Konu engelli olunca burada bulunan herkesin elbirliği ile çalıştığını, konuyu sahiplendiklerini, yakınen gördüm, bugün de görüyorum. İnsanlar, bireyler dünyaya gelirken bir çok farklarla beraber doğarlar. Önce vatandaş olurlar, sonra eğitim hakkı, üretim hakkı ve siyasete katılma hakkı ve diğer haklar gelir. Bu nedenle bugünde söylenecek şeylerimiz var, derdimiz var, derdimiz olduğu için konuşmamız gerekiyor. Derdi olmayan dertlenemez, konuşamaz, anlatamaz” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Eylül 2021 14:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu