ARSLAN, BSPK’NIN 8. KONGRESİ’NE KATILDI

02 Ekim 2021 17:08, Haberler


ARSLAN, BSPK’NIN 8. KONGRESİ’NE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Ekim 2021 tarihinde Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’nun 8. Kongresi’ne katıldı. Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Jegeni Yıldız da Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a eşlik etti.  

“Sizlere Türkiye’den Selam Getirdim”

Kongrede konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’nun (BSPK) 8. Kongresi'nin başarılı olması dileğinde bulunarak, “Kardeş ve dost ülke Türkiye'den sizlere selamlar getirdim. Bütün katılımcıları şahsım ve HAK-İŞ Konfederasyonu adına selamlıyoruz” diye konuştu.

“HAK-İŞ En Büyük Emek Örgütlerinden Birisidir”

Arslan, HAK-İŞ’in, Türkiye'de 750 bine yakın  üyesiyle en büyük emek örgütlerinden birisi olduğunu belirterek, “Konfederasyonumuz uluslararası sendikal hareketin önemli ve pro-aktif aktörlerden birisidir. HAK-İŞ; ITUC, PERC, ITUC AP, ETUC VE TUAC üyesidir. Tüm dünya işçileri ve insanlık için hem bu uluslararası sendikal örgütler çatısı altında yer alan konfederasyonlarla birlikte hem de münferit olarak çalışmaktayız” dedi.

“Kosova İle Tarihi Bağlarımız Var”

Kosova ile Türkiye’nin ortak bir tarihi ve kaderi paylaştığını hatırlatan Arslan, geçmişte olduğu gibi bugün de iki ülkeyi birbirine bağlayan çok kuvvetli bağların olduğunu söyledi. Arslan, “İki ülke ve toplum arasındaki bu kardeş ilişkileri bizler, Sivil Toplum Örgütleri olarak, daha ileriye götürmemiz gerekmektedir. BSPK – HAK-İŞ dostluğu ve işbirliği de epey eskiye dayanmaktadır. BSPK'nın kuruluşundan itibaren Sayın Hayrullah Gorani ile çalıştık. Kendisinin vefatı nedeniyle tüm HAK-İŞ adına üzüntülerimizi iletiyor Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“İşbirliğimiz Artarak Devam Edecek”

Arslan, Bahri Şabani, Hacı Arifi ve son olarak Avni Aydini ile uyum içinde çalışıp çeşitli alanlarda ortak projeler yürüttüklerini ve bu projelerden çok güzel sonuçlar alındığını söyledi. Arslan, “Bu işbirliğimizin önümüzdeki dönemde yeni başkan ve yöneticilerle de güçlenerek devam edeceğinden eminim” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun tüm dünyadaki emek örgütleriyle sendikal dayanışma ve işbirliği içerisinde uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını belirten Arslan, “Her iki konfederasyonun da üyesi olduğu ITUC ve PERC'un öncülüğünde uzlaşı ve sosyal diyalog çerçevesinde işbirliğimizi sürdürme kararlılığındayız” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ekim 2021 17:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu