HAK-İŞ KADIN KOMİTEMİZ SURİYE FIRAT KALKANI BÖLGESİ VE REYHANLI EGİTİM KÖYÜ'NDE ZİYARETLERDE BULUNDU

03 Ekim 2021 23:00, Haberler


HAK-İŞ KADIN KOMİTEMİZ SURİYE FIRAT KALKANI BÖLGESİ VE REYHANLI EGİTİM KÖYÜ'NDE ZİYARETLERDE BULUNDU

HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak, 2-3 Ekim 2021 tarihinde İHH Kadın Kolları’nın davetlisi olarak Hatay/Reyhanlı'da IHH tarafından Katar Ref desteği ile kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü, Fırat Kalkanı bölgesindeki kamp ziyaretleri ve Şam Üniversitesi mezuniyet törenlerine katıldık.

İHH tarafından düzenlenen programlarda HAK-İŞ Kadın Komitemiz Başkanı Fatma Zengin’e İHH Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Taşçı, Başkan Yardımcısı Gülhane Gönükirmaz ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın eşlik etti.

Hatay/Reyhanlı Eğitim Kültür Köyü’nü Ziyaret Ettik

1500 yetimin barınıp, eğitim görebileceği şekilde inşa edilen Reyhanlı Eğitim Köyü’nde Anadolu’nun farklı şehirlerinden ve Suriye'den gelen 900 civarı çocuğa eğitim verilirken, Reyhanlı Eğitim Köyü’nde öğrencilerin ve ailelerin faydalanabileceği etüd merkezleri, spor bölümleri, rehabilitasyon bölümleri, sanat atölyeleri ve kadınlar için elişi ve tekstil atölyeleri yer alıyor.

Şehit ve Yetim Ailelerine Destek Veriliyor

Reyhanlı Eğitim Kültür Köyü’nde kadınlar tarafından üretilen ürünler İyilik Gemisi Vakfı aracılığıyla satılıp şehit eşleri kadınlara dağıtılırken, 20 dönümlük zeytinlikten elde edilen gelir ise yetim ailelerine veriliyor. 

Heyet daha sonra İHH Reyhanlı Lojistik Merkezi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Şehit ve Yetim Çocuklarını Ziyaret Ettik

Ziyaret programı kapsamında ikinci olarak Suriye’nin Azez Şehri Sucu Bölgesi'ndeki Kampları, IHH Babusselam ve Kilis Lojistik Merkezleri’ni ziyaret eden heyet IHH İnsanı Yardım Vakfı tarafından kurulan ve AFAD işbirliğiyle yürütülen bölgedeki çadır kamplarını ve briket evleri ziyaret ederek bölgedeki sivillere, kadın ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Bölgede savaş mağduru kadın, şehit aileleri ve yetim çocukları ziyaret eden heyet, Fırat Kalkanı Bölgesindeki bir milyona yakın insana hizmet veren fırın, aşevi, lojistik merkezlerini, İki Oda Bir Umut Kampanyası ile yapılan briket evleri, okulları ve yaşam alanlarında incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerin ardından HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, Şam Üniversitesi’nde Rektör Prof. İzzettin Kaddur’un da katıldığı 3. dönem mezunları için düzenlenen törende bölüm birincisi olan öğrencilere plaket takdim etti.


03 Ekim 2021 23:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu