ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

05 Ekim 2021 13:37, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Ekim 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-iş sendikamızın Van Şubesinin 9. Olağan Genel Kuruluna videokonferans yöntemiyle katıldı. 

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ İl Başkanlarımız, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Van Şube ve İl Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Hizmet-İş Sendikamızın 5 bine yakın üyesiyle Doğu Anadolu Bölgesinde en güçlü sendikalardan, Van şubemiz ise en güçlü şubelerden biridir. Van ve çevre illerde üye sayımızı artırmak için yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi.

Hizmet-İş Sendikamızın Van’da uzun yıllardır örgütlü olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Arslan, Van’da Konfederasyonumuz ve Sendikamız için mücadele eden teşkilat mensuplarımız ve üyelerimize teşekkür etti.

“Van’da Güçlü Bir Sendikal Yapı Olarak Yer Almanın Gururunu Yaşıyoruz”

Van’da 1980'li yıllardan bu yana yürütülen örgütlenme çalışmalarına değinerek, "Bugün bu şehirde olmanın, bu şehirde en güçlü bir sendikal yapı olarak yer almanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Taşeron işçilerle ilgili ilk toplu iş sözleşmelerinden birini Van’da imzaladıklarını hatırlatan Arslan, “Van’da başarılı ve tarihi sözleşmelere imza attık. Van’da örnek bir işçi işveren ilişkisini hayata geçirdik. Çevre illerin toplu sözleşmeleriyle taşerondan geçenlerin haklarını kıyasladığımız zaman gerçekten önemli bir başarıyı birlikte yakaladığımızı görüyoruz. Bu birlikteliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Bu dayanışmamızı güçlü bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.

“Bölgenin barışı için elini gövdesini taşın altına koyan bir örgütüz”

Türkiye’nin normalleşmesi, olağanüstü halin kaldırılması, bölgede barışın, kardeşliğin tesis edilmesi konusunda HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in her zaman inisiyatif aldığını kaydeden Arslan, “Ekim Van depreminin yıldönümüdür. O felaket aşamasında HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak Van’daydık. Depremin yaralarının sarılması için yoğun çalışmalar yürüttük. Yine 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye ziyaretlerimizde Van’da bulunduk, Van halkıyla kucaklaştık. Çözüm sürecinde Türkiye’nin normalleşmesi, bölgenin normalleşmesi, terörün sona erdirilmesi, kardeşlik ve barışın yeniden ikame edilmesi konusunda sorumluluk aldık. Bugün de bölgenin kalkınması için, bölgedeki işsizliğin azaltılması için, bölgede barışın, kardeşliğin devam etmesi için elimizden gelen ne varsa sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Arslan, herkesi aşı olmaya davet etti

HAK-İŞ olarak pandemi sürecinde inisiyatif aldıklarını belirten Arslan, herkesi aşı olmaya davet etti.

Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Öz: “Tüm üyelerimizin, sendikamızın kademelerinde demokratik şekilde yer almasını teşvik ediyoruz”

Hizmet-İş Sendikamızın Van’da 32 yıllık mücadele geçmişi olduğunu kaydeden HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, “696 sayılı KHK ile kadro alan emekçilerin, sendikamızın tüm kademelerinde demokratik şekilde yer almalarını teşvik ediyoruz” dedi.

Genel Kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyesi Celal Yıldız, Halil Özdemir, Mehmet Keskin, Hizmet-İş sendikamızın Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz ve Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ekim 2021 13:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu