ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

11 Ekim 2021 14:02, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Ekim 2021 tarihinde Antalya’da düzenlenen konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ve  Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Başkanı ve 22, 23 ve 24. dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Oleyis Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Taşıma-İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz İletişim-İş Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı, Öz Toprak-İş Genel Başkanı Metin Özben, Öz İnşaat-İş Genel Başkanı Zekeriya Koca, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Şube ve İl Başkanları ve basın mensupları katıldı.

“Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum”

Arslan, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde hain terör örgütünün  saldırısı sonucu şehit düşen Özel Harekat Polislerimize Yüce Allah’tan rahmet; aileleri başta olmak üzere aziz milletimize, emniyet teşkilatımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileğinde bulundu. Arslan, “Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, gücünü, dayanışmasını da temsil ediyoruz. Bu ülkenin bir çakıl taşının bile kimseye verilemeyeceği inancıyla hareket ettiğimiz için bu tür oyunlara, tezgâhlara da karşı çıkmamız ve dik durmamız gerekiyor” diye konuştu.

“43 Yıllık Mücadelenin Arkasında İşçilerimizin Duaları Var”

Arslan, Hizmet-İş Sendikası’nın 43 yıllık sendikal başarısının arkasında verilen mücadele ve dua eden emekçilerin olduğunu hatırlatarak, “Bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma imkânını bu mücadelenin bize hediyesi olarak görüyoruz. Elbette ki hepimizin büyük fedakârlığı, çabası, gayretiyle bu noktaya geldik. Ama unutmayalım ki, bizi hiçbir zaman tanımamış, elimizi sıkmamış, bizimle beraber aynı mekânda bulunmamış ama seher vakitlerinde bizim başarımız için dua eden kardeşlerimiz var. Aslında bizim başarımız, görünmeyen kahramanların Allah rızası için bize yaptığı dualardır” dedi.

“Hizmet-İş Sendikamızdan 10 Bin Üyemiz İşte Çıkarıldı”

Arslan, yerel seçim sonrasında CHP ve HDP’ye geçen bazı belediyelerde HAK-İŞ’e yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Arslan, “Yerel seçimlerden sonra Antalya’da da olduğu gibi CHP’li, HDP’li belediyeler seçimleri kazanır kazanmaz mazbatalarını almadan HAK-İŞ’e yönelik bir operasyon başlattı. İBB başta olmak üzere pek çok iş yerinde sendika değiştirmeyi reddeden üyelerimiz işten atıldı. HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımız başta olmak üzere HİZMET-İŞ Sendika’mızdan yaklaşık 10 bin üyemiz işten çıkarıldı” şeklinde konuştu.

“Güçlü ve Kararlı Bir Liderimiz Var”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun hızlı büyümesindeki en önemli etkenin kendi ilkeleri ve nitelikleri olduğunu vurgulayan Dr. Osman Yıldız konuşmasında, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz 46 yıllık bir geçmişe dayalı, yarım asra yaklaşan bir süreçte, ısrarla, kararlılıkla, büyümeye devam ediyor. Bugün 750 binlere yaklaşan üye sayımızın yakın bir zamanda milyonlara yaklaşmasını temenni ediyorum. Konfederasyonumuzun hem Türk sendikal harekette, hem uluslararası sendikal harekette büyük, güçlü ve kararlı bir lideri var. Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile gurur duyduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum” dedi.

“Büyük Hizmet-İş Ailesi”

Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, teşkilat mensuplarıyla sık sık bir araya gelmeye çalışıldığını belirterek, “Hizmet-İş olarak, Şube Başkanı ve Şube Yöneticilerimizi, işyeri sendika temsilcilerimizi, Genel Merkez ve Şube çalışanlarımızı kurumsal eğitimler ve sosyal programlarla güçlendirmenin ötesine geçiyoruz. Tanışmayı, kaynaşmayı, samimiyeti ve dayanışmayı artırarak bir ve bütün olmanın gücünü ailelerimizle birlikte burada yaşıyoruz. Hizmet-İş’in en büyük işçi sendikası olmasının nedeni de budur” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ’e Güveniyoruz”

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “HAK-İŞ kendine göre çizgisi olan, vatan birliği ve beraberliği söz konusu olduğunda taşın altına eline koyan bir işçi örgütüdür. Aksu Belediyesi olarak taşeron işçilere ilk sendikal hakları veren biz olduk. Çünkü HAK-İŞ’e güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Programda, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Taşıma-İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Oleyis Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz İletişim-İş Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı, Öz Toprak-İş Genel Başkanı Metin Özben, Öz İnşaat-İş Genel Başkanı Zekeriya Koca bir selamlama konuşması yaparak Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın hayırlı olması dileğinde bulundular.




11 Ekim 2021 14:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu