ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU’NA KATILDI

09 Ekim 2021 13:55, Haberler


ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Ekim 2021 tarihinde, konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.

 Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Şube ve İl Başkanları, Başkan Yardımcıları, Bölge Başkanları ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ ve Milletimiz Adına Teşekkür Ediyorum”

Yaklaşık iki yıla yakın bir zamandır bütün dünyayı etkisi altına alan, hem çalışanları hem de çalışma hayatını olumsuz etkileyen Kovid-19 salgını karşısında bütün ülkelerin büyük sıkıntılar çektiğine dikkat çeken  Arslan, “Bütün dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgınına karşı iki yönlü mücadele eden sağlık çalışanlarımıza ve bu çalışanların sesi, nefesi olan siz değerli başkanlarımıza, kendi hayatlarını hiçe sayarak, kendi hayatlarını feda ederek iki yıla yakındır milletimize 24 saat hizmet eden ve bu mücadelenin en ön safında yer alan kahraman sağlık emekçileri olarak sizlere HAK-İŞ ve milletimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sizin Hakkınızı Ödeyemeyiz”

Arslan, konuşmasında Kovid-19’a yakalanmış hastaların sağlığına kavuşması için hiçbir maddi karşılık beklemeden gece gündüz mücadele veren sağlık emekçilerinin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini sözlerine ekledi.  Arslan, “Sizler tahmin edemeyeceğiniz kadar dualar aldınız ve dualar ile Rabbim bizlere bugünleri nasip etti. Bu salonu dolduran 81 ilimizden ve 80’in üzerinde teşkilat başkanı ve yöneticileri ile Afyon’da bir araya geldik. Hem sahada sendikal mücadeleyi yaptınız hem de vatandaşlarımıza şifa dağıttınız. Bu ne kadar kıymetli bir iş” şeklinde konuştu.

“O Günleri Bir Hatırlayın”

Taşerondan kadroya geçen işçiler için verilen mücadeleye de değinen Arslan, “Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiri getirenler, onun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük çalışma hayatı reformuna imza attığını hatırlamak istemiyorlar. Herkesin konuştuğu, herkesin büyük büyük laflar ettiği dönemlerde bizim sığınabilecek, derdimizi anlatabileceğimiz, sorunlarımızı dikkate alabilecek sadece Cumhurbaşkanımız vardı" dedi. Arslan, HAK-İŞ'in kadro mücadelesini ana mücadele alanı olarak gördüğünü belirterek, "15 yıla yaklaşan bir mücadelenin bugün zirvesindeyiz. Elbette ki yapacak daha çok işimiz var” dedi.

Arslan, 12 Eylül, 28 Şubat süreçlerinde yaşanan sıkıntılara ve HAK-İŞ'in mücadelesine değinerek “O zaman da demokrasiye, milli iradeye, millet iradesine sahip çıktığımız için zorluklar yaşadık. Sendikalarımıza, işyerlerimize saldırdılar. Baskılar ile büyük sorunlar yaşadık.  Millet iradesine, demokrasiye, parlamentodan güvenoyu almış bir hükümetin yıkılmasına karşı çıktık” dedi.

“HAK-İŞ Nerede Biz Oradayız”

Salonda “HAK-İŞ nerede biz oradayız” sloganlarıyla konuşmasını gerçekleştiren Arslan, yerel seçimlerle birlikte HAK-İŞ’e üye birçok emekçinin sendikalarından koparıldığına dikkat çekerek, “Üyelerimiz baskı ve tehditle karşı karşıya kaldılar. İstifa etmeyenler işten atıldı, istifa edenler de sendikalarımızdan koparıldılar. İşçilerin iradesine ihanet ederek, işçilerin tanımadığı, bilmediği bir kısım sendikaları işyerlerine soktular. Ama biz mücadeleye devam ettik” diye konuştu.

“Yağmurda, Çamurda, Güneşte Yürüdük”

Bolu’dan Ankara’ya başlatılan Emek ve Adalet Yürüyüşüne de değinen Arslan, “Yağmurda, çamurda, güneşte, yaklaşık 10 bine yakın arkadaşımızla birlikte Ankara’ya yürüdük. Allah’a çok şükür bizi duymayan belediye başkanı sonunda arkadaşlarımızı işe almak zorunda kaldı. Ama zor bir süreç yaşadık. HAK-İŞ en büyük nimeti olan onurunu ve haysiyetini asla ve asla çiğnetmedi ve çiğnetmeyecek” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı sorunlara ve sıkıntılara da değinen Arslan, “Sorumluluklarımız var, gerekçeler üretmeden şikayet etmeden bu davaya nasıl daha fazla hizmet edebilirim şuurunda, bilincinde ve kararlılığında olmamız gerekiyor. Bu sendika kurulduğunda kira ödeyecek parası olmadığı için uzun süre bir başka sendikamızın misafiri oldu. Sendikamızın genel başkanı olan kardeşimiz, Hizmet-İş Sendikamızdaki görevini ve sorumluluklarını bırakarak, hiçbir şeyi olmayan bir sendikamızın başkanı oldu. Devlet Sert Bey, imkanımız yok diyerek çekilmedi. Şimdi kendi ayakları üzerinde bir sendikamız oldu” şeklinde konuştu.

“Gerekirse Biraz Daha Yorulacağız”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert yaptığı konuşmada, “İşçinin, emekçinin, üyenin güvenini kazanmak için yorduğumuz bu bedenleri, ilkelerimiz, değerlerimiz ışığında sendikacılık yapmak için gerekirse biraz daha yoracağız. Ama yorulan bedenlerimiz olacak, gönüllerimiz değil. Ne kendi gönlümüzü ne de karşımızdakinin gönlünü yormayacağız” dedi.

“Salgından Yılmadık, Mücadele Ettik”

Sert, iki yıla yakın bir süredir dünyanın uğraştığı  Kovid-19 salgınında sağlık işyeri çalışanları olarak tarihe geçtik.  Bu devasa salgından yılmadık, usanmadık mücadele ettik.  Kimimiz 10 gün, 15 gün,  20 gün ailemizden çoluk çocuğumuzdan uzak kaldık, kimimiz nöbetlerimizde yatacak yer bulamadık. Süngerlerin üzerinde sabahladık, kimimiz  çoluk çocuğumuzu komşuya emanet ettik. Herkesin korkup kaçtığı virüsün önünde kahramanca mücadele ettik” diye konuştu.

“Sizlerin Hakkı Hiçbir Zaman İnkar Edilemez”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Öz Sağlık-İş teşkilatlarını, yöneticilerini, HAK-İŞ  ailesini ve Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı Afyonumuz da  ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Sizlerin, sağlık  emekçilerinin hakları,  emekleri  hiçbir zaman  inkar edilemez. Allah hepinizden razı  olsun” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Ekim 2021 13:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu