“HAK-İŞ’İN TAŞERON İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELESİNİN YAKINDAN TANIĞIYIZ”

13 Ekim 2021 13:45, Haberler


“HAK-İŞ’İN TAŞERON İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELESİNİN YAKINDAN TANIĞIYIZ”

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin kadro almasında HAK-İŞ’in verdiği büyük mücadeleye yakından tanık olduklarını söyledi.

Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu kapanış toplantısı, 13 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki katılarak birer konuşma yaptı. 

Taşeron Sorunun Çözümündeki Katkılarından Dolayı Teşekkür 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’ye taşeron sorununun çözümünde aldığı aktif tutumdan dolayı teşekkür etti.

Arslan, Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde taşeron sorununun çözümü noktasında büyük gayretleri olduğunu kaydetti. 

Özhaseki ile yaptığı bir görüşmede kendisine, “Taşeron meselesini bir an önce çözmemiz gerekiyor. İşçi arkadaşlarımız adeta ‘modern köle’ muamelesi görüyorlar. Biz bir şey yapamıyoruz. İhaleler üzerine büyükşehir belediye başkanı olarak müdahale edelim” dediğini ve gereğini yaptığını aktaran Arslan, “Sayın Özhaseki taşeron işçiliğinin sonlandırılması noktasında ilk adımı atan belediye başkanımızdı. O süreçlerde çok ciddi katkı sağladılar. Taşeron işçiliğinin sonlandırılması noktasında gösterdiği tutum bizim açımızdan çok değerlidir. Onun gayreti ve tutumu bizi hem rahatlattı hem de sonraki süreçlerde elimizi güçlendirdi” dedi.

“HAK-İŞ’in Mücadelesinin Tanığıyım” 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise çalışma hayatına ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özhaseki, taşeron işçilerin kadro almasında HAK-İŞ’in verdiği büyük mücadeleye yakından tanık olduklarını söyledi.

2019 yerel seçimleri sonrasında bir kısım belediyelerin işçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarmasını eleştiren Özhaseki, “Kimseyi işten atmayacağız” diyerek namus sözü verenler, binlerce emekçinin sözleşmelerini yenilemediler. İstanbul’da 12 bin kişiyi işten attılar” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Ekim 2021 13:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu