HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU BAKAN SOYLU’NUN KATILIMIYLA TOPLANDI

22 Ekim 2021 12:30, Haberler


HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU BAKAN SOYLU’NUN KATILIMIYLA TOPLANDI 

SENDİKAL HAREKETİN ÖNCÜSÜ HAK-İŞ 46 YAŞINDA

Sendikal hareketin öncüsü, Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan Konfederasyonumuz HAK-İŞ, 46 yaşında. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 46. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla 22 Ekim 2021 tarihinde ilk olarak HAK-İŞ Başkanlar Kurulumuz Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında HAK-İŞ Genel Merkezi’nde toplandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantımızda, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz ve Genel Sekreterimiz Eda Güner ile Başkanlar Kurulumuzu oluşturan HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları katıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e girişinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Afet Komitemiz tarafından oluşturulan 20 kişilik lider ekibin yer aldığı HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi karşıladı. Soylu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetimi ile özel hazırlanmış platformda HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Başkanlar Kurulu programımızın açılışında HAK-İŞ’in son bir yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. 

Başkanlar Kurulumuz, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açılış konuşması ile başladı. Arslan’ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Başkanlar Kurulu üyelerimize hitap etti. HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Arslan: “Sendikal Hareketin Öncüsü HAK-İŞ 46 Yaşında”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümü gündemiyle toplanan Başkanlar Kurulu toplantımıza katılımı dolayısıyla teşekkürlerini iletti.  Arslan, Sendikal Hareketin Öncüsü HAK-İŞ’in 46 yaşında olduğunu belirterek, “HAK-İŞ yarım asırlık ulu bir çınara dönüştü” dedi. 

“HAK-İŞ, 46 Yaşında”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yarım asırlık mücadelesine pek çok başarıyı ve zorlukları sığdırdığını hatırlatarak, “HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından bir tanesidir. 21 sendikamız, 81 il başkanlığımız, 250 şube başkanımız ve şube yönetim kurulu üyelerimiz ile Türkiye’nin her yerinde örgütlenmeyi ve her iş kolunda sendikal yapıyı inşa etmeyi başarmış bulunuyoruz. 750 bine yakın üyemizle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından birisi olan HAK-İŞ, uluslararası alanda da çok önemli görevleri, çok önemli sorumlulukları üstlenmektedir” diye konuştu.

“Sayın Bakanımızın Gayretlerini ve Çabalarını Unutamayız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu zamanlardan başlayan ikili işbirliği ve dayanışmasının artarak sürdüğünü belirterek, “Sayın bakanımız bizlere ve çalışma hayatına ciddi bir dinamizm katmıştır. Kendileri ile sorunlarımızı müzakere etmek, tartışmak, konuşmak, çözüme kavuşturmak konusunda iyi bir diyalog ve iletişim içerisindeyiz. Sorunlarımızın çözümü konusundaki iradesi, gayreti, çabası bizim hafızalarımızda hep yer etmiştir” şeklinde konuştu.

“Şehidimize Allah’tan Rahmet Diliyoruz”

Arslan, “Sayın Bakanımız, programımızın ardından Tunceli’de gerçekleştirilen ‘Eren-7’ operasyonunda çıkan çatışma sonucu şehit olan askerimiz Burak Tortumlu’nun cenazesine katılacaklar. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

“HAK-İŞ’in Gücü Türkiye’nin Gücüdür” 

Türkiye’nin çok stratejik bir bölgede yer almasından dolayı, dünyanın merkezi konumunda bulunduğunu hatırlatan Arslan, “Türkiye’nin gücü HAK-İŞ’in gücüdür. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. Bizlerin de Türkiye’nin gücüne güç katmak gibi bir sorumluluğumuz var. Birlikte mücadele edeceğiz, Türkiye’yi birlikte geleceğe taşıyacağız. Hep birlikte bu ülkeyi hem kendi içerisinde hem de bölgesinde etkin, güçlü ve oyun kurucu bir ülke olarak inşa edeceğiz. Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Birlikte gelecekte daha güzel, daha rahat zamanlara hep beraber kavuşacağız. Türkiye’nin bütün zorlukları aşacağına gönülden inanıyoruz. Ülkemizin potansiyeline, dinamiklerine ve milletimize güveniyoruz. Sayın Bakanımıza, başkanlarımız adına hoş geldiniz demek istiyorum” dedi.

“HAK-İŞ Türkiye’nin En Önemli Yapı Taşıdır”

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu konuşmasında HAK-İŞ’in 46. Yıldönümü münasebetiyle bir araya gelmekten büyük bir onur duyduklarını belirterek, “HAK-İŞ Türkiye’yi bölmek isteyenlere rağmen, Türkiye’nin değişiminin ve dönüşümünün en önemli yapı taşıdır ve bu değişimin merkezindedir. Minnettar ve müteşekkiriz. Burada demokrasiye sahip çıkan 15 Temmuz’un kahramanı ve aynı zamanda Türkiye’nin medeniyet mirasının sahibidir” diye konuştu.

“HAK-İŞ Sadece Bir Sendika Değildir”

Soylu, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun sadece bir sendika olmadığını vurgulayarak, “Türkiye’nin çalışma hayatında HAK-İŞ’in çok önemli bir katma değeri, dinamizmi ve emeği söz konusudur. Hem Türkiye’de sendikalaşma oranının yükselmesinde, hem çalışma hayatının aktivasyonunda HAK-İŞ’İN çok ciddi katkısı ve emeği vardır. Bugün çalışanımızın emeğini almasında hükümetimiz, çalışma hayatının temsilcileri ve HAK-İŞ’in çok büyük katkısı vardır” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ, Tabanından Ayrılmamıştır”

HAK-İŞ’in kuruluşundan bugüne kadar vizyonundan, misyonundan ve kararlılığından bir gün olsun ayrılmadan yoluna devam ettiğini belirten Soylu, “Tabanından ayrılmayan, ne istediklerini bilen, tepede kalmayan ve onlarla birlikte saha içerisinde mücadele eden, isteklerini, arzularını yerine getirmek için mücadele içerisinde olan bir sendikayı bu ülkeye kazandıranlara, aynı zamanda bunu sürdürülebilir olanlara minnet ve şükranlarımı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Soylu, “Buraya geldiğimizde bizleri karşılayan konfederasyonumuz tarafından kurulan Arama Kurtarma Timi’nde bulunan arkadaşlarımızın akreditasyon konusunda aldıkları eğitimi ve sorumluluklarının ne derece idrakinde olduklarını bir kez daha görmenin mutluluğu yaşadım. HAK-İŞ ile aramızda işbirliği protokolü yapalı çok az bir zaman oldu. HAK-İŞ Konfederasyonumuza bu başarılı çalışmasından dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu afet olaylarına müdahale edebilecek arama kurtarma timi oluşturdu” diye konuştu.

“Her Zorlukta HAK-İŞ’in Yardım Eli Var”

Türkiye’de meydana gelen her afette HAK-İŞ tarafından bir yardım eli uzandığını belirten Soylu, “Gerek oralara gönderdiğiniz yardımlar, gerek şu uzattığınız iyilik ve medeniyetinin eli hep orada milletimizin asaletinin bir yansıması olarak gerçekleşti, sağ olun, var olun, Allah razı olsun” dedi. 

“Nice 46 Yıllara”

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 46 yılda büyük mücadeleler ve başarılar elde ettiğini vurgulayan Soylu, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 46. Yılını kutluyor, nice 46 yıllara diyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. HAK-İŞ konfederasyonumuza, milletimiz adına, çalışma hayatın adına, tüm sorumluluklarımız adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Soylu’yu 46. Kuruluş Yıldönümümüz anısına bir plaket ve HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi kıyafetlerden takdim etti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Başkanlar Kurulumuzu oluşturan Sendikalarımızın Genel Başkanları ile de bir hatıra fotoğrafı çektirdi. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2021 12:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu