GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ BAKAN BİLGİN’İN KATILIMIYLA TOPLANDI

22 Ekim 2021 23:49, Haberler


GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ BAKAN BİLGİN’İN KATILIMIYLA TOPLANDI

SENDİKAL HAREKETİN ÖNCÜSÜ HAK-İŞ 46 YAŞINDA

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 46. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla 22 Ekim 2021 tarihinde Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı ve akşam yemeği programı Grand Ankara Otelde düzenlendi. Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz ve Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ Kurucu ve Eski Başkanlarımız Yasin Hatiboğlu, Mustafa Taşçı, Aziz Yılmaz, Salim Uslu, Merhum Başkanımız Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik ve Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyelerimiz katıldı. 

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu programımızın açılışında HAK-İŞ’in son bir yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. 

Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açılış konuşması ile başladı. Arslan’ın konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyelerimize hitap etti. HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümünü kutlayan ve Türkiye çalışma hayatı için önemine değinen Bilgin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Arslan: “Sendikal Hareketin Öncüsü HAK-İŞ 46 Yaşında”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’i Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımızda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti, katılımları dolasıyla teşekkürlerini iletti. Arslan, Sendikal Hareketin Öncüsü HAK-İŞ’in 46 yaşında olduğunu belirterek, “HAK-İŞ yarım asırlık ulu bir çınara dönüştü” dedi. 

“Bütün Kurucularımıza Teşekkür Ediyorum”

46 yıl önce HAK-İŞ davasını omuzlayan, bu konuda büyük bir sorumluluk alan bu sorumluluklarını güçlerinin yettiğince yerine getirmeye çalışan konfederasyonumuzun kurucularını minnet ve şükranla andıklarını belirten Arslan, “Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Taşçı ile birlikte bu hak davanın bayraktarlığını onurlu bir şekilde yürüten bütün HAK-İŞ kurucularına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yasin Abimizin Selamlarını İletiyorum”

Arslan, kurucu genel başkanımız Mustafa Taşçı’dan başlayarak bugüne kadar konfederasyonumuzun genel başkanlığını başarıyla, onurlu bir şekilde yürüten ama bugün aramızda bulunamayan merhum genel başkanımız Necati Çelik’e Allah’tan rahmet dileyerek, “Onun emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızı her fırsatta ifade ettik burada da ifade etmek istiyorum. Merhum genel başkanımızdan önce konfederasyonumuzda genel başkanlık görevini üstlenen Yasin Hatiboğlu abimiz rahatsızlığından dolayı aramızda bulunamıyor. Kendilerinin sizlere olan selamını iletmek istiyorum” dedi.

“Başkanlarımıza Minnettarız”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 46. Kuruluş yıldönümüne katılan eski başkanlarımıza hitaben “Konfederasyonumuzun yine zor zamanlarında başkanlığını yapmış Aziz Yılmaz başkanımıza da buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz, bizi şereflendirdi. Uzun yıllardır beraber çalıştığımız ve 15 yıl konfederasyonumuzu başarıyla temsil eden sayın Salim Uslu başkanımıza da hem teşekkür ediyor, hem de hizmetlerinden dolayı HAK-İŞ adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“Yol Arkadaşlarımızı Saygıyla Anıyoruz”

HAK-İŞ’in bugüne kadar olan yolculuğunda, mücadelesinde birçok ismin yer aldığını hatırlatan Arslan, “Bugün burada olamayan bu mücadelenin başından bugüne kadar HAK-İŞ yolculuğunda yol yürüyen bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Konfederasyonumuzun 46 yıl önce yola çıktığında bugünleri görerek, samimiyetle, içtenlikle ve gerçekten ihlasla çalışan, konfederasyonumuzu bugünlere taşıyan bütün kadrolarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Sayın Bakanımız HAK-İŞ Dostudur”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in HAK-İŞ Konfederasyonumuzu yakından tanıyan birisi olduğunu vurgulayan Arslan, “Sayın Bakanımızı, HAK-İŞ’i en az bizim kadar bilen, anlayan ve bize anlatan bir bakanımız olarak, bir HAK-İŞ dostu olarak, bir HAK-İŞ sevdalısı olarak görüyoruz. Bundan 8 yıl önce 38. Yıl dönümümüzde sayın bakanımızın “Türkiye’nin Dinamikleri” adlı güzel bir kitabı yayınlanmıştı. Bu kitaptan bize de göndermişlerdi ve bende bu kitabı okumuştum. Kendimi o kitapta HAK-İŞ’i anlatmış gibi gördüm. Sayın bakanımıza 38. Yıl dönümümüzde “Bize HAK-İŞ’i anlatır mısınız?” diye bir talepte bulunmuştuk. O gün HAK-İŞ’i öyle bir analiz etti, öyle bir anlattı ki, bizim söylediklerimizin belki içerik olarak aynısıydı ama kelam olarak çok farklısıydı” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Sendikal Hareketin Önemli Bir Parçasıdır”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’de sendikal hareketin içerisinde HAK-İŞ Konfederasyonumuzun önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “HAK-İŞ kurulduğu günden bu güne belli ilkelerini, belli bir dünya görüşünü emekle bütünleştirerek, o dünya görüşü içerisinde emeğin değerini sadece temsil ederek değil, aynı zamanda arayarak, düşünsel olarak da inşa ederek büyük bir mücadelenin içerisinde bulundu” dedi.

“Emeğin Kendisi Kutsal Bir Değerdir”

Bilgin, sendikal mücadelenin kolay bir iş olmadığını hatırlatarak, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz bu yolda daha ileriye gidecek. Çünkü emeğin kendisi kutsal bir değerdir. Emek insanoğlunun kendisini gerçekleştirdiği, en büyük imkanıdır. Bu imkanı korumak, bu imkanı geliştirmek, emeği geliştirmek, onu yüceltmek sadece emekçilerin değil, onların öncüleri olan, onların örgütleri olan sendikaların görevleridir. Sendikalara böyle bakmak lazım” dedi.

 “Geçici İşçilerimizin Sorunlarını Çözeceğiz”

Bilgin, Türkiye’nin 200 milyar doları aşan bir ihracata sahip olduğunu ve sıkıntıların aşılması konusunda herkese bir görev düştüğünü belirtti. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerine de büyük görevler düştüğünü belirten Bilgin, “Geçici işçilerimizin sorunlarını çözeceğiz ve Türkiye yoluna devam edecek. Bağımsız Türkiye,  demokratik Türkiye, büyük Türkiye olma idealini sürdüren, büyüyen bir ekonomi ile büyüyen bir Türkiye yoluna devam edecektir. HAK-İŞ konfederasyonumuzun 46. Yıldönümü kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda, HAK-İŞ Kurucu ve Eski Başkanlarımızdan Mustafa Taşçı, Aziz Yılmaz, Salim Uslu, Merhum Başkanımız Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik birer selamlama konuşması yaptılar.

Programın sonunda Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’e 46. Kuruluş Yıldönümü anısına bir plaket ve HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından kurulan HAK Arama Kurtarma Timi kıyafeti hediye edildi. 

Program, toplu aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2021 23:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu