YILDIZ, ETUC YARI DÖNEM KONFERANSINA KATILDI

09 Kasım 2021 21:40, Haberler


YILDIZ, ETUC YARI DÖNEM KONFERANSINA KATILDI 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 8-10 Kasım 2021 tarihleri arasında Portekiz’in başkenti Lizbon‘da gerçekleşen ETUC’un “Yarı Dönem Konferansına” katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, ETUC Yarı Dönem Konferansının ikinci gününde  “İşçiler İçin Daha Adil Bir Avrupa” oturumunda söz aldı. Yıldız,  konuyla ilgili HAK-İŞ’in çalışmaları ve Türkiye’deki gelişmeleri anlattı.

"Türkiye’de Adil Bir Vergi Sistemine İhtiyacımız Var”

Yıldız, HAK-İŞ olarak Türkiye’de 700.00 işçiyi kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmesine imza attıklarını belirterek, “Bu protokol ile birlikte İşçi kardeşlerimizin ücretleri, sosyal hakların artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi sağlandı. Bu sendikacılıkta bu tarihi bir sözleşmedir. Bununla birlikte yüksek vergi dilimleri yüküne rağmen ücretlerin geriye kalması çözüm bekliyor. Türkiye’de adil bir vergi sistemine ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Asgari Ücrette Yapısal Düzenlemeye Reforma İhtiyaç Bulunmaktadır”

Türkiye’de, asgari ücretin yükseltilmesi ve daha iyi bir standart oluşturularak yukarı seviyeye çekilmesi konusunda 3 Konfederasyon olarak,  2 yıldır çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Yıldız, “Türkiye’de asgari ücret maaşların yapısal düzenlemeye reforma ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yeni atanan Vedat Bilgin’in Türkiye çalışma hayatına ve sendikal harekete yeni bir soluk getirdiğini ifade ederek, “Yeni bir dönem, yeni bir Çalışma Bakanımız var. Daha bilgili , akil, akademik geçmişi ve sendikalarla yakın ilişkisi ile bize daha yakın olan bir bakan birçok konuda, konuların çözülmesinde ve sonuca bağlanmasında daha yakından çalışacağımıza inanıyoruz” dedi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Kasım 2021 21:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu