ARSLAN :"HAK-İŞ’İN İLKELERİNİ BU TOPRAĞIN DEĞERLERİ OLUŞTURUYOR"

09 Kasım 2021 16:58, Haberler


ARSLAN :"HAK-İŞ’İN İLKELERİNİ BU TOPRAĞIN DEĞERLERİ OLUŞTURUYOR"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Kasım 2021 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız tarafından düzenlenen Eğitim Seminerine katıldı.  Arslan, HAK-İŞ’in yerli, milli, ideolojiden uzak, bütün emekçilerin hak ve hukukunu koruyan ve toplumun değerleriyle çatışmayan bir emek örgütü olduğunu belirterek, “HAK-İŞ’in ilkelerini bu toprağın değerleri oluşturuyor" dedi.

Eğitim Seminerine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri,  Şube başkanları, başkan yardımcıları, işyeri sendika temsilcileri ve komite başkanları katıldı.

"HAK-İŞ’in İlkelerini Bu Toprağın Değerleri Oluşturuyor"

Eğitim Seminerinde katılımcılara hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in yerli, milli, ideolojiden uzak, bütün emekçilerin hak ve hukukunu koruyan ve toplumun değerleriyle çatışmayan bir emek örgütüne olan ihtiyaçtan yola çıkılarak kurulduğunu belirterek, “HAK-İŞ’in ilkelerini bu toprağın değerleri oluşturuyor. Kurulduğumuz 1976’dan beri, bu toprağı emekçilerinin arzu ettiği istediği bir sendikal anlayışı savunuyoruz ve bunun gereklerine göre hareket ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bir kısım emek örgütlerinin Soğuk Savaş’ın ihtiyacına göre dışarıdan destekle kurulduğunu kaydeden Arslan, “HAK-İŞ yerli ve milliliği benimsemiştir. Kavga ve çatışmayı değil, uzlaşmayı, birlik ve beraberliği benimsemiştir” diye konuştu.

HAK-İŞ’in bir emek örgütü olmaktan daha öte manaları olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ aynı zamanda demokrasi, özgürlükler, haklar mücadelesini yapan bir sivil toplum örgütüdür” dedi.

En iyi sözleşmelere Hizmet-İş’in imza attığını belirten Arslan, ”En iyi sözleşmelere imza attık, en iyi hakları aldık, en büyük grevleri yaptık, en büyük eylemleri gerçekleştirdik. Haksızlık karşısında susmadık, eğilmedik. Bu duruşumuzu hep devam ettireceğiz” diye konuştu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Kasım 2021 16:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu