EVLAT NÖBETİNİN 800. GÜNÜNDE DİYARBAKIR ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ

11 Kasım 2021 14:31, Haberler


EVLAT NÖBETİNİN 800. GÜNÜNDE DİYARBAKIR ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ


Çocuklarının PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan anne Hacire Akar’ın 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi 800. gününe girdi.  Evlat nöbetinin 800. Gününde Diyarbakır annelerine destek vermek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen Sivil Toplum Örgütleri teröre karşı, "Büyük buluşma" adıyla yürüyüş düzenledi. HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin ve beraberindekiler “Büyük Buluşma” yürüyüşüne katılarak, HAK-İŞ’in, Diyarbakır annelerinin haklı mücadelesinde yanlarında olduğunu bir kez daha dile getirdi. 

Diyarbakır Annelerinin Evlat Nöbetinin 800. Gününde, 11 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen “Büyük Buluşma” yürüyüşüne, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, Başkan Yardımcıları Burçin Ural ve Elif Temel, HAK-İŞ ve Öz Gıda-İş Sendikamızın Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Şube Başkanı Ercan Kahraman, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, sendikalarımızın şube yönetimleri, şube kadın komitesi başkanları, temsilciler ve üyelerimiz katıldı.

Yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklamasında konuşan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “2019 yılında demir yürekli analarımızın başlattığı ve sonrasında onurlu babalarımızın da dâhil olduğu bu kutlu nöbetin temsilcilerini HAK-İŞ Kadın Komitesi adına saygıyla selamlıyorum. 800 gündür sürdürülen bu haklı direnişin ilk günkü heyecan ve umutla devam ettiğini görüyoruz. 200 bin kadın üyesi,  toplamda 750 bin üyesi ile HAK-İŞ ailesinin temsilcileri olarak, bugün burada sizlerle olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Zengin, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yönetim Kurulumuz, sendikalarımız ve teşkilatımızla ile ailelerimizin mücadelesine ilk günden son gününe kadar destek vereceklerini belirterek, “Nasıl ki Evlat Nöbeti başladığında Diyarbakır Annelerimizin yanında olduysak, bugün 800. gününde de aynı kararlılıkla buradayız ve bu direniş sürdüğü müddetçe de yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bizim de evlatlarımız var, bu acıyı bizler de en derinden yaşıyoruz” dedi.

Bu kutlu direnişin, 33 evladımızın terörün pençesinden kurtulmasına vesile olduğunu ve terör örgütü ile mücadelede büyük bir umut olduğunu ifade eden Zengin, “HAK-İŞ’li emekçi kadınlar olarak bu davanın takipçisiyiz. Takipçisi ve destekçisi olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Oğlu Bayram için eylem yapan anne Ayten Elhaman ve oğlu Mehmet İçin Sariye Tokay, oğlu Rojhat için anne Necibe Çiftçi, Oğlu Ramazan için anne Mevlüde Üçdağ, Kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç’ta yaptıkları konuşmalarda kendilerine desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür ederek, evlatlarına kavuşana kadar eyleme devam edeceklerini belirttiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Kasım 2021 14:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu