ARSLAN, LÜBNAN CGTL BAŞKAN VE HEYETİNİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADI

12 Kasım 2021 14:20, Haberler


ARSLAN, LÜBNAN CGTL BAŞKAN VE HEYETİNİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Kasım 2021 tarihinde, Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) Başkanı Bechara El-Asmar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile HAK-İŞ Genel Merkezinde bir araya geldi. İki konfederasyon arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız ve Yunus Değirmenci, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, CGTL Konfederasyonu Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve Yönetim Kurulu üyeleri, uzmanlarımız ve basın mensupları katıldı.

“Bu Tarihi Toplantının Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Arslan, bu tarihi toplantının iki ülke çalışanları için hayırlar getirmesini dileyerek, “Lübnan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Lübnan’ın tek ve en güçlü sendikal örgütüdür. CGTL’nin en üst düzey yöneticileri bugün bizlerle birlikteler. CGTL Konfederasyonumuzu, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye’de ağırlamaktan son derece memnunuz. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İlişkilerimiz Giderek Artıyor”

Arslan, HAK-İŞ ve CGTL arasında derin ve köklü ilişkiler olduğunu hatırlatarak, her iki konfederasyonun uluslararası alanda da işbirliklerinin artarak devam ettiğini belirtti. Arslan, “Her iki konfederasyon olarak ilişkilerimiz gelişmekte ve işbirliğimiz giderek artmakta. Bunları çok önemsiyoruz. İki konfederasyon arasındaki işbirliğinin sendikalarımız içinde gerçekleşmesi için birlikte çalışıyoruz” dedi.

“Lübnan Zor Bir Dönemden Geçiyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Lübnan’ın zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde kardeş Lübnan halkının her zaman yanlarında olduklarını hatırlatarak “Lübnan’ın içinde bulunduğu şartların, savaştan sonra oluşturulan yeni yönetim yapısının zor bir yapı olduğunun farkındayız. Bunun getirdiği ekonomik sıkıntılar, ekonomik kriz ve elektrik sıkıntısı Lübnan için zor bir dönemi gösteriyor” diye konuştu.

“Lübnan Halkının Yanındayız”

Arslan, Lübnan’ın hem kendi istikrar ve bağımsızlığı hem de Filistin davasına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, “Lübnanlılar direnmekte ve İsrail’e karşı mücadele vermekteler. Türkiye her zaman Lübnan halkının yanında olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Lübnan’daki patlamadan sonra Beyrut Limanı faaliyete geçene kadar Mersin Limanı’nın Lübnan’a tahsis edileceğini taahhüt etmiştir” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımızdan Bir Talebimiz Var”

Arslan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Sayda’da bulunan Türk Hastanesi’nin bir an önce hizmete açılması için talimat verdiğini hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bir talepte bulunmak istiyoruz. Lübnan işgalci İsrail’in yüzünden çok büyük zorluklar yaşıyor. Bu zorlukların aşılması için Lübnan’a daha fazla destek olmalarını kendilerinden talep ediyoruz” diye konuştu.

“İki Ülke İlişkilerini Pekiştirmek İstiyoruz”

CGTL Konfederasyonu Genel Başkanı Bechara El-Asmar, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyelerinin Lübnan’ı ziyaret ederek bizlere destek oldukları için burada bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum. CGTL Konfederasyonu olarak imzaladığımız ikili işbirliği protokolü ile iki ülke ilişkilerini pekiştirmek istiyoruz” dedi.

“HAK-İŞ İle Gurur Duymamız Gerekiyor”

El-Asmar, Lübnan’da meydana gelen patlamadan sonra Lübnan’ı ziyaret eden ilk konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu belirterek, “Ülkemiz ve konfederasyon binamız patlamadan dolayı büyük zarar gördü. HAK-İŞ Konfederasyonumuzun bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Burada sizlere bir şey söylemek istiyorum. Bu konfederasyon ile gurur duymanız gerekiyor. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun insanlığa çok değer veren bir konfederasyon. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Elektrik yok ve tüm sektörler bundan olumsuz etkileniyor. Bu alanda da büyük bir işbirliğine ihtiyacımız var” dedi.

“Hepinizi Ülkemize Davet Ediyorum”

Asmar, Türkiye’ye ve HAK-İŞ’e Filistin davasına verdikleri destekten dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki dönemlerde ikili işbirliğimizi, hükümetler arası işbirliği ile güçlendirmek istiyoruz. Göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kendimizi kendi ülkemizde hissediyoruz. Burada dostum Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve Dr. Osman Yıldız’a teşekkür ediyor, hepinizi ülkemize bekliyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ ve CGTL İki Kardeş Konfederasyon”

Genel Başkan Yardımcımız Osman Yıldız konuşmasında, “Çok güzel bir gün ve haftayı yaşıyoruz. Lübnan’daki kardeş konfederasyonumuzu Türkiye’de HAK-İŞ’te ağırlamaktan büyük bir memnuniyet ve sevinç duyuyoruz. Biz HAK-İŞ ve CGTL’yi sorumluluğunun farkında ve bunun da gereğini yapan iki konfederasyon olarak görüyoruz. Bizler Hem ülkelerimizde önemli roller oynuyoruz hem de uluslararası alanda bütün sorumluluklarımızı zorluklara rağmen yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Olarak Her Zaman Yanınızdayız”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak CGTL’nin her zaman yanında olacaklarını belirten Yıldız, yapılacak olan her bir yardımın Lübnan’da çok büyük bir değer bulduğunu ifade etti. Yıldız, “Yapılacak her bir yardımın Lübnan’ın geleceğinde büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. CGTL’nin çok cesur ve kararlı bir konfederasyon. CGTL’nin zor şartlarda büyük bir gayret ve cesaretle faaliyet yapmasını ve çalışmalarını başarıyla sürdürmesini takdirle karşılıyorum” diye konuştu.

“Tüm Çalışanlarımızı HAK-İŞ’e Davet Ediyoruz”

Genel Başkan Yardımımız Yunus Değirmenci, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun devletiyle, milletiyle ve emekçisiyle birlikte olduğunu ifade ederek, “Bizler ülkemizde sendikacılık yaparken hem çalışanlarımızla hem de işverenlerimizle birlikte ülkemiz için çalışıyoruz. Ülkemizin refahının yükselmesiyle birlikte üyelerimizin refahının da yükseleceğine inanıyoruz. Ve bütün emekçi kardeşlerimizi HAK-İŞ Konfederasyonumuz çatısı altında toplanmak için çalışıyoruz” dedi. 

“Savaşlar Artık Son Bulsun”

Değirmenci, dünyada meydana gelen savaşların en çok aileleri, çocukları ve emek dünyasını olumsuz etkilediğini belirterek, “Dünyada savaşlar bitsin, yokluk olmasın, insanlık barış ve huzur içinde yaşayabilme yöntemini, yolunu bulsun diye büyük bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Lübnan Konfederasyonumuzu burada görmek, işbirliği yapmak ve bu protokole imza atmaktan dolayı hem sendikamız adına hem de konfederasyonumuz adına büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 “Protokolün Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Genel Sekreter Yardımcımız Eda Güner, CGTL Konfederasyonu’nu HAK-İŞ Konfederasyonumuzda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Hem Lübnan ziyaretimizde hem de burada imzalanan işbirliği protokolünün iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum. HAK-İŞ konfederasyonu olarak ikili işbirliklerine çok önem veriyoruz. İki ülke arasındaki bu önemli ilişkilerin ve diyaloğun sendikal harekette de ivme kazanarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından iki konfederasyon arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı. Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


12 Kasım 2021 14:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu