ÖZ, ARAMA VE KURTARMA EĞİTİMİ ALAN 5. GRUP KURSİYERLERLE BİR ARAYA GELDİ

17 Kasım 2021 11:00, Haberler


ÖZ, ARAMA VE KURTARMA EĞİTİMİ ALAN 5. GRUP KURSİYERLERLE BİR ARAYA GELDİ

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-iş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, 17 Kasım 2021 tarihinde, HAK-İŞ bünyesinde HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurulması Projesinin 5. Grup kursiyerleriyle, AFAD Ankara İl Müdürlüğü Eğitim Merkezinde bir araya geldi. HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz’e HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin eşlik etti. 

Genel Başkan Yardımcımız Öz, HAK-İŞ ile AFAD arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan kursiyerleri tebrik etti.

HAK Arama Kurtarma Umut Timi’nin hayata geçirilmesiyle HAK-İŞ Afet Komitesi’nin daha işler haline geldiğini kaydeden Öz, alınan eğitimler sonrasında, profesyonel anlamda 3 arama kurtarma timi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“Afet İle Mücadelede STK’lara Büyük Görevler Düşüyor”

Doğa olaylarının daha büyük bir afete dönüşmemesi için idarecilere, kurumlara ve özellikle sivil toplum kuruluşlarına görevler düştüğünü belirten Öz, “Bu noktada epey mesafe aldığımızı düşünüyorum. Biz ülkemizde herhangi bir canın başına bir şey gelse, canımızı vermek pahasına müdahale etmekten yanayız. Bu müdahaleyi de zamanlı ve yerli yerinde yapmamız gerekir. Bu açıdan arama kurtarma eğitimi bizim açımızdan çok önemli ve kritik bir evredir. Öncelikli olarak kendi eşimizin, çocuklarımızın ve aile yakınlarımızın bu eğitimi almalarını sağlamamız gerekiyor. Afet ile nerede ne zaman karşılaşacağımız belli olmaz. Bu bilinçlenmeyi toplumsal olarak yayarak yapacağız. Arama kurtarma timlerimiz ne kadar etkin ve yetkin bir şekilde eğitim alırsa, ülkenin içerisine dağılırsa o denli bilinçlenmeye vesile olacağız” dedi.

“Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Aktif Olarak Yer Alacağız”

Bir afet meydana geldiğinde çaresiz kalan insanların çaresi olmanın, ellerinden tutmanın, onlara yardım etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamanın büyük bir onur olduğu belirten Öz, “Kursiyerlerimiz HAK-İŞ’in Umut Timi olarak insanların umudu olacak. İnanıyorum ki kursiyerlerimiz bu eğitim ile bundan önceki hayatlarından çok daha bilinçli, cesur ve atak bir yapıyı ortaya koyacaklar ve bu da hepimizin gurur kaynağı olacak. HAK-İŞ olarak her zaman afet bölgelerinde olduk, maddi ve manevi olarak afetzedelerin yaralarına merhem olmaya çalıştık. Bundan böyle arama kurtarma faaliyetlerinde de görevli olarak yer alacağız” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcımız Öz, daha sonra HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanı Recep Bişkin ve AFAD uzmanlarından eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2021 11:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu