ARSLAN, “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ YAPIYORUZ”

17 Kasım 2021 11:02, Haberler


ARSLAN, “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ YAPIYORUZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Kasım 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Erzincan Şubesinin 3. Olağan Genel Kuruluna video konferans yöntemiyle katıldı. Arslan, 2022 yılı için belirlenecek olan asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Biz Türkiye’nin en büyük toplu iş sözleşmesini yapıyoruz. Bu yüzden komisyonun yapısının değiştirilmesini ve yaşanabilir bir ücret belirlenmesini istiyor ve önemsiyoruz” diye konuştu.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Komite Başkanları, HAK-İŞ İl Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2022 yılı için belirlenecek olan asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu Daha Katılımcı Bir Yapıya Kavuşturulmalı”

HAK-İŞ olarak, temsilde adaleti sağlamadığı için Asgari Ücret Komisyonu’nun yapısına itiraz ettiklerini söyleyen Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısı hem demokratik değil hem katılımcı değil hem de geniş kitleleri temsil etmiyor. Onun için onun yapısına itirazımız var. Bütün konfederasyonların üye sayısı oranında temsil edildiği, emeklilerin hatta bir kısım sendikasız yapıların da işin içine dahil edildiği geniş katılımlı bir komisyonun oluşmasını istiyoruz” dedi.

“Türkiye’nin En Büyük Toplu İş Sözleşmesini Yapıyoruz”

AB ülkelerinde asgari ücretin istisnai bir ücret olduğunu ve küçük bir kesimin bu ücretle çalıştığını fakat Türkiye’de büyük bir kesimin asgari ücret aldığını kaydeden Arslan, “Avrupa’da asgari ücretle çalışan sayısı yüzde 1 ila yüzde 5 arasındadır. Dolayısıyla biz asgari ücreti belirlerken Türkiye’de istisnai bir ücreti belirlemiyoruz. Biz Türkiye’nin en büyük toplu iş sözleşmesini yapıyoruz. Bu yüzden komisyonun yapısının değiştirilmesini ve yaşanabilir bir ücret belirlenmesini istiyor ve önemsiyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in asgari ücret tespit komisyonunda olmamasına rağmen, komisyonda yer alan konfederasyonun daveti üzerine asgari ücretle ilgili birlikte çalışmalar yaptıklarını ifade eden Arslan, bu yıl da ortak çalışma yapılması konusunda davet aldıklarını ve bugün bu davet gereği birlikte müzakereleri başlatacaklarını söyledi.

Yüksek enflasyon döviz ve fiyat artışlarından dolayı asgari ücretin alım gücünün düştüğüne işaret eden Arslan, asgari ücret ile çalışan yaklaşık 6,5 milyon emekçinin yaşanabilir bir ücrete kavuşmasını istiyoruz. Bu zor şartlara rağmen emeğini ülkesi ve işyeri için feda eden emekçilerin hak ve hukukunu en iyi şekilde korumak bizim görevimizdir” dedi.

 “İlkelerimizden Taviz Vermiyoruz”

HAK-İŞ’in tarihi boyunca tutarlı bir duruş gösterdiğini kaydeden Arslan, “HAK-İŞ'in duruşu ve ilkeleri bellidir. Bu ülkenin yerli ve milli bir Konfederasyonu olarak mücadelemizi her şart ve her dönemde ilkelerimiz doğrultusunda sürdürmeye devam ettik. 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da hep demokrasiden yana olduk, hep dik durduk. Devletimizden, milletimizden ve demokrasiden yana tavrımızdan dolayı bedel ödememize rağmen ilke ve duruşumuzdan taviz vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2021 11:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu