ARSLAN, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN BEŞİNCİ GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

17 Kasım 2021 19:26, Haberler


ARSLAN, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN BEŞİNCİ GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Kasım 2021 tarihinde, Afetle Mücadelede Çalışanlara Yetkinlik Kazandırılması; HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurulması Projemizin beşinci grubunda yer alan kursiyerlerle HAK-İŞ Konfederasyonumuzda bir araya geldi.

HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi 5. Grup kursiyerlerimizle bir araya gelen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin eşlik etti.

Arslan, AFAD Ankara İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimlere katılan üyelerimizi tebrik ederek, “HAK-İŞ olarak Konfederasyonumuzun hem kuruluş felsefesi, hem ilkeleri, hem de Türkiye’deki pozisyonu itibariyle toplumun her sorunuyla ilgili çözümler üretmek zorundayız'' dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan , ''HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Projemiz HAK-İŞ'in çok değer ve önem verdiği bir proje  olduğunu ifade eden Arslan, uzun yıllar hayalini kurduğumuz bu projemizin de ülkemizin üst üste yaşadığı felaketler neticesinde bizi biraz daha böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hızlandırma durumunda bıraktı'' dedi.

2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Arslan, “İçişleri Bakanlığımızla birlikte bu yılın başında bir protokol imzaladık. Afet bilincini yayma, bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturma ve ilkyardım vb. pek çok konuda toplumu bilinçlendirmek için büyük bir sorumluluk üstlendik. Bu konuda bir proje oluşturduk ve projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından kabul edildi ve projemizi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

''Bir Model Oluşturmaya Çalışıyoruz''

Arslan, profesyonel anlamda 3 tim oluşturmak istediklerini vurgulayarak, “Kursiyerlerimiz ilk etapta hafif arama ve kurtarma eğitimleri alacaklar. Timlerimiz bu eğitimlerin ardından ileri aşama eğitimleri de alacaklar. Konfederasyon olarak eğitimlerimizle birlikte, timlerimizin ihtiyacı olan bütün teknik ihtiyaçlarında teminini sağlayarak altyapımızı da oluşturuyoruz” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümünde HAK-İŞ’i ziyaret ettiğini ifade eden Arslan, “İçişleri Bakanımız kuruluş yıldönümümüzde HAK-İŞ’i ziyaret etti ve burada oluşturduğumuz Arama Kurtarma Projemizde yer alan ekipmanlarımızı ve ekiplerimizi gördü. Bakanımız son derece memnun kaldı ve bizleri tebrik etti. HAK-İŞ kendi kulvarındaki bütün örgütlerden bir adım önde bir profesyonel arama kurtarma timi oluşturma konusunda önemli bir aşamayı geçti. Bu işi çok ciddiye alıyoruz. Eğitimler neyse alacağız ve konunun tüm gereğini yapacağız” dedi.

''Timlerimiz Gönüllülerden Oluşmaktadır ''

Gönüllülük esasına dayalı bu projemizi HAK-İŞ İl Başkanlığımızın olduğu her ilde ilerde bu timleri bu yapıları devam ettirmek olacaktır. Bu projemiz İşin odağında insan olan gerçekten yaptığımız en hayırlı projelerden bir tanesidir.dedi.

''HAK-İŞ İlklerin Konfederasyonudur''

HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner konuşmasında, eğitim alan kursiyerlerimizin çok yoğun bir eğitim programından geçtiğini söyleyen Güner, ''Genel Başkanımızın talimatıyla Afet İşleri Komitesi kurmuştuk bunun ikinci aşaması olarak da bu sene bir proje gerçekleştirdik HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurduk ve illerimizde yaygınlaştırdık. Böyle anlamlı ve güzel işler yapmaktan gururluyuz. Hep söylüyoruz, HAK-İŞ ilklerin Konfederasyonu, Genel Başkanımızın öncülüğünde Yönetim Kurulumuzun Kararıyla kurulan timimiz ülkemizin en önemli kurumlarından biri olacak dır'' dedi.

''Eğitimlerimizi Başarıyla Tamamlayacağız''

HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin'de yaptığı konuşmasında  ''Sizleri HAK-İŞ Konfederasyonumuzda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Beş günlük eğitim programımızın  bugün üçüncü gününü tamamladık. Ekibimiz gönüllü bir ekip eğitimlerimizi başarıyla tamamlayacağız'' dedi.






HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2021 19:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu