ILO C190 SÖZLEŞMESİNİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE UYARLANMASI TOPLANTISI YAPILDI

17 Kasım 2021 18:57, Haberler


ILO C190 SÖZLEŞMESİNİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE UYARLANMASI TOPLANTISI YAPILDI

HAK- İŞ olarak, “İşyerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesi” konusunda “ILO C190 nolu Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşme’’nin toplu iş sözleşmelerine uyarlanması ve uygulanması için hazırlanan çalışmamız sendikalarımızla paylaşıldı.

17 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yöneticileri, sendikalarımızın hukuk müşavirleri, toplu iş sözleşmesi uzmanları ve konfederasyonumuzun uzmanları katıldı.

Genel Sekreterimiz Eda Güner, “HAK-İŞ ilklerin Konfederasyonudur. Şiddet ve Tacizin önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak için her zaman öncü faaliyetler gerçekleştirdik. HAK-İŞ olarak her yaptığımız çalışmayı bir üst aşamaya, ikinci bir seviyeye taşıyoruz. ILO sözleşmesinin toplu iş sözleşmelerine aktarılması da, iş yerlerinde şiddetle mücadelenin en somut çıktısı olacaktır. Bu anlamda sendikalarımızın kendi toplu iş sözleşmelerine, bu çalışmadaki maddeleri koyup yaygınlaştırması çok önemlidir” dedi.

Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, sözleşmenin onaylama süreci ve dünyada uygulama örnekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Zengin; “İnsan onuruna dayanan bir çalışma kültürünün önemini biliyor, herkesin şiddet ve tacizden arınmış bir çalışma yaşamı hakkına sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Çalışma yaşamında şiddet ve taciz bir kişinin psikolojik, fiziksel ve cinsel sağlığını, saygınlığını, aile ve sosyal çevresini etkilemektedir. Sendikalar olarak, toplumumuzu ve geleceğimizi ilgilendiren hem işyerinde şiddet ve tacizin önlenmesi konusunda hem de aile içi ve sosyal hayattaki şiddetin bertaraf edilmesi konusunda yapmış olduğumuz bu çalışmanın kıymetli olduğunu biliyoruz, HAK-İŞ ve sendikalarımızla iş barışının sağlanmasını hep birlikte başaracağız.’ dedi.

Konfederasyonumuz Hukuk Müşaviri Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu taslak çalışmaya ilişkin sunum yaptı. 

Sendikalarımızın başkan ve yöneticileri de çalışmaya ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2021 18:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu