ARSLAN, 40. TÜRKİYE-AB KİK TOPLANTISINA KATILDI

22 Kasım 2021 13:33, Haberler


ARSLAN, 40. TÜRKİYE-AB KİK TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin (KİK) 22 Kasım 2021 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen 40. Toplantısına katıldı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Jegeni Yıldız eşlik etti. 

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesinin, TOBB Başkanı ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya,T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Üyesi, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Peter Clever, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi, Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Dimitris Dimitriadis katıldı. Toplantıya, Avrupa Komşuluk Politikaları ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktör Yardımcısı Maciej Popowski ise video konferans yöntemiyle katıldı. 

Toplantıda, Afet Yönetimi, Yeşil Ekonomi ve Türkiye- AB Gümrük Birliği’nin Modernizasyonu gibi konular ele alındı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından başarıyla yürütülen HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Projemiz hakkında bilgi verdi. 2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Arslan, “İçişleri Bakanlığımızla birlikte bu yılın başında bir protokol imzaladık. Afet bilincini yayma, bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturma ve ilkyardım vb. pek çok konuda toplumu bilinçlendirmek için büyük bir sorumluluk üstlendik. Bu konuda bir proje oluşturduk ve projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından kabul edildi ve projemizi hayata geçirdik” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Kasım 2021 13:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu