"ASGARİ ÜCRET GEÇİM ÜCRETİ OLSUN"

23 Kasım 2021 17:12, Haberler


"ASGARİ ÜCRET GEÇİM ÜCRETİ OLSUN"


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Asgari ücretin  en düşük ücret olarak değil, Türkiye’de imzalanan en büyük sözleşme olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Asgari Ücret, geçim ücreti olsun, 4 kişilik bir aile esas alınarak belirlensin" dedi.  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Kasım 2021 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın Bolu’da devam eden Marmara Bölge 3. Grup Eğitim Seminerine katıldı.
Asgari ücretin  en düşük ücret olarak değil, Türkiye’de imzalanan en büyük sözleşme olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, “Özel sektördeki çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret belirlenirken devlet hem işçileri düşünmek, hem de bu ücretleri veremeyecek durumda olan işverenlere vergi, sigorta ve benzeri teşvikler yapmak zorunda. Denge zor bir iştir, hükümet dengeyi kurmak durumunda. HAK-İŞ olarak Asgari Ücret geçim ücreti olsun, 4 kişilik bir aile esas alınarak belirlensin istiyoruz” dedi.

"Asgari Ücretin Belirlenmesini  Usul ve Esasları Konusunda Çalışıyoruz"

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in asgari ücretin tespiti çalışmaları için bir araya geldiğini hatırlatan Arslan, “Asgari ücretin belirlenmesinin usul ve esasları konusunda 3 konfederasyon olarak ortak deklarasyon hazırlığı başlattık. İlkeler üzerinde çalışıyoruz. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Avrupa’daki yoğun vaka sayısı henüz ülkemizde yaşanmasa da Türkiye’nin yeni bir dalgayla karşı karşıya olduğunun altını çizen Arslan, aşılama konusunda belli bir aşamaya gelindiğine ancak hâlâ istenen düzeyde olmadığına değindi. Arslan, aşı ve pandemi kurallarına uyum konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

İşyeri sendika temsilcilerini sendikalarımızın  işyerlerindeki kılcal damarları olarak tanımlayan Arslan, işyeri sendika temsilcilerine görevlerinde başarılar diledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Kasım 2021 17:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu