YILDIZ, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN ALTINCI GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

25 Kasım 2021 11:20, Haberler


YILDIZ, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN ALTINCI GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Afetle Mücadelede Çalışanlara Yetkinlik Kazandırılması; HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurulması Projemizin altıncı grup eğitimlerine katılan üyelerimizle 25 Kasım 2021 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde biraraya geldi. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’a Genel Sekreterimiz Eda Güner ve Afet Komitesi Başkanımız Recep Bişkin eşlik etti. 

Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak yeni, heyecan verici ve çok sevdiğimiz bir projeyi başlattık. Bundan çok mutluluk duyuyoruz. HAK-İŞ ne yaparsa içtenlikle yapar, gereğini yapar, düzgün yapar. Bunu bütün dünyaya gösterdik, bütün dünya da bunu biliyor'' dedi.

2021 yılının İçişleri Bakanlığımız tarafından Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini anımsatan Yıldız, ''Her an bir afetle karşılaşma durumunda yapılması gerekenler ve arama-kurtarma faaliyetleri konusunda üyelerimizin Afet Farkındalık eğitimi alabilmesi için HAK-İŞ Konfederasyonumuz AFAD'la ikili işbirliği protokolü imzaladı. HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatlarıyla kurulan HAK Arama ve Kurtarma / Umut Timi olarak altıncı grup eğitimlerimiz devam etmektedir. Proje kapsamında 81 ilimizden oluşan toplam 6 grupta 120 üyemize eğitim verilecek. Eğitimlere katılan bütün kursiyerlerimizi, projeyi yürüten Afet Komitemizi tebrik ediyor, ülkemizin geleceği için önemli bir sorumluluk aldıklarını belirtmek istiyorum” diye konuştu.

HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, eğitim alan kursiyerlerimizin çok yoğun bir eğitim programından geçtiğini söyleyen belirterek, ''Genel Başkanımızın talimatıyla Afet İşleri Komitesi kurmuştuk bunun ikinci aşaması olarak da bu sene bir proje gerçekleştirdik. HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurduk ve illerimizde yaygınlaştırdık. Böyle anlamlı ve güzel işler yapmaktan gururluyuz. Hep söylüyoruz, HAK-İŞ ilklerin Konfederasyonu, Genel Başkanımızın öncülüğünde Yönetim Kurulumuzun Kararıyla kurulan timimiz ülkemizin en önemli kurumlarından biri olacaktır dedi.

HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin'de yaptığı konuşmasında  ''Sizleri HAK-İŞ Konfederasyonumuzda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Beş günlük eğitim programımızı yarın tamamlamış olacağız. Ekibimiz gönüllü bir ekip eğitimlerimizi başarıyla tamamlayacağız'' dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Kasım 2021 11:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu