“ŞİDDETİ MEŞRU GÖREN ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

26 Kasım 2021 08:30, Haberler


“ŞİDDETİ MEŞRU GÖREN ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  “Şiddeti meşru gören zihniyete asla teslim olmayacağız. Asla buna sessiz kalmayacağız. HAK-İŞ’le beraber şiddete, ayrımcılığa ve baskıya son diyeceğiz" dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, Hizmet-İş Sendikamızın Şube ve İl Başkanlıkları Kadın Komite Başkanları ile 25 Kasım 2021 tarihinde online toplantıda biraraya geldi. Toplantıya, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreter Vekili Av. Oğuz Aksoy, Genel Denetleme Kurulu Üyemiz Ayşe Usta, Genel Disiplin Kurulu Üyemiz Nevin Er,  Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan ve başkan yardımcıları ile şube ve il başkanlıkları kadın komite başkanları katıldı.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı faaliyetlere ilişkin bilgi veren Arslan, "Ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve işlenen cinayetlerin, aile içi şiddetin getirdiği sonuçların, iş yerinde taciz ve şiddetin getirdiği sorunların bütününe baktığımızda Türkiye’yi eleştirenler, kültürel bir inanç ve değerler tarafında olduğunun altını çiziyorlar. Sanki bizim değerlerimiz, inançlarımız, kültürümüz ve medeniyetimizin şiddete yönlendiren, imkân tanıyan bir anlayış gibi suçlamaların olduğunu da görüyoruz. Bunun böyle olmadığını hepimizin bilmesi gerekiyor. Her şeyden önce bizim inançlarımız canlıya şiddeti bile reddeder. Bu konuda pek çok alanda örnekler verebiliriz. Pek çok alanda bunun uygulamalarını görebilirsiniz fakat bunun ayrımını yapmak gerekir” diye konuştu.

Çalışan kadınların iş yerlerinde uğradıkları mobing ve taciz gibi durumların önlenmesi konusunda yürütülen çalışmalara da değinen Arslan, "Tabii ki bu çalışmalarla iş yerinde şiddeti tamamen ortadan kaldıramayız ama belli bir aşamaya getirme imkânımız var. O yüzden hep beraber bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var. Bu mücadelede istediği noktaya gelen arkadaşlarımı biliyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Tehditlere boyun eğmeyen ve böyle başarılı olan arkadaşlarım var. Şiddete boyun eğersek biliniz ki çocuklarımız da şiddete boyun eğecek. Şiddetsiz bir gelecek için önce kendimizi korumamız gerekiyor. Bu mücadeleyi de mevzuatı bilerek yapacağız” dedi. 

Arslan,  “Şiddeti meşru gören zihniyete asla teslim olmayacağız. Asla buna sessiz kalmayacağız. HAK-İŞ’le beraber şiddete, ayrımcılığa ve baskıya son diyeceğiz. Şiddet olaylarını yüksek olarak dile getirdiğimiz zaman şiddet sarmalından kurtulacağımızı düşünüyorum. Elde edeceğimiz başarıların öznesi olacak kadınlarımızın bu konuda daha dirayetli olmalarını istiyoruz. Bunu başaracak irademiz ve örgütümüz var. Arkanızda HAK-İŞ var ve sonuna kadar yanınızdayız" diye konuştu. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Kasım 2021 08:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu