ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

01 Aralık 2021 14:25, Haberler


ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Aralık 2021 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın “Bölgesel Eğitimler” kapsamında Bolu’da düzenlediği Eğitim Seminerine katılarak bir konuşma yaptı. 

Hizmet-İş Sendikamızın tarihinin büyük mücadelelere sahip olduğunu söyleyen Arslan, “Sendikamızın tarihi büyük mücadelelerle doludur.  Bu ülkenin en uzun grevlerini biz yaptık. Tarihi bir mücadelenin içinden geliyoruz.  Biz bugünlere çatışarak değil, uzlaşılara imza atarak geldik. Bunu yapmasaydık her seferinde sorun yaşardık. Bizlere düşen en büyük görev işçilerimizi bilinçlendirmektir. Bizim bir tek gücümüz var işçilerimizin gücü” diye konuştu. 

HAK-İŞ’in kuruluşundan kısa süre sonra 12 Eylül darbesiyle karşı karşıya kaldığını, HAK-İŞ’in kapatıldığını, faaliyetlerinin engellendiğini, mal varlıklarına el konulduğunu ve yöneticilerinin alıkonulduğunu, ancak bütün engellemelere karşın darbelere karşı mücadele ettiğini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olağanüstü dönemlerde demokrasimize sahip çıkmıştır. HAK-İŞ kara gün dostudur” ifadelerine yer verdi. 

HAK-İŞ’in sadece bir Konfederasyon olmadığını, bir davanın adı olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Arslan; “HAK-İŞ, bir medeniyet mücadelesinin adıdır. Bu medeniyet mücadelemiz de yerli ve milli konfederasyon modelidir. Bu ülkenin bütün tarihini ve değerlerini içinde barındıran bir davadır. Onun için HAK-İŞ’in başarısı, Türkiye’nin başarısıdır. HAK-İŞ ne kadar güçlüyse Türkiye o kadar güçlüdür. O yüzden HAK-İŞ’i büyütmeliyiz. Türkiye için buna ihtiyaç var” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Aralık 2021 14:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu