BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’DEN HAK-İŞ’E ZİYARET

03 Aralık 2021 13:23, Haberler


BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’DEN HAK-İŞ’E ZİYARET


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Aralık 2021 tarihinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te ağırladı.

Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, BBP Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Alay ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Büyük Birlik Partisi ile birçok sorunun çözümü noktasında ortak hareket ettiklerini belirterek, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Arslan, çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden biri olan asgari ücrete ilişkin HAK-İŞ’in talepleri ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 

“Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısı Değişmeli”

Arslan, “Konfederasyonumuz her asgari ücret tartışmalarında öncelikli olarak komisyonun yapısı ile ilgili eleştirilerini her zaman gündeme getirmiştir. Asgari ücret gibi toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren, büyük bir toplu iş sözleşmesi olarak tanımladığımız asgari ücretin tespitindeki sistematiğin yanlış ve eksik olduğunu, komisyonun yapısının değiştirilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bu gün de bunları tekrar etmek istiyorum. Komisyonda başta işçiler olmak üzere işçi emeklileri ve bu konuyu ilgilendiren her kesimin orada temsil edilmesi ve geniş bir uzlaşı ile asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“Üç Konfederasyon Ortak Hareket Ediyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iki yıldır asgari ücretin belirlenmesi konusunda 1 Aralık tarihinde üç konfederasyonun ortak bir deklarasyona imza attıklarını ve bunu kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatarak, “HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak ortak bir deklarasyon hazırladık ve bunu kamuoyu ile paylaştık. Bu ortak çalışma hem konfederasyonlar açısından hem de işçilerimiz açısından önemli bir başarıdır. Rekabet ettiğimiz, rakip olduğumuz konfederasyonlarla bir araya gelerek ortak hedeflerimizde uzlaşma sağlayarak, böyle bir deklarasyona imza atmak Türkiye işçi ve sendikal hareketi için çok büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.

“Asgari Ücret Geçim Ücretidir”

Asgari ücretin bu yıl Aralık ayının yarısını bulmadan ilan edileceğini ifade eden Arslan, “Asgari ücretin bir ülkedeki en az ücret olmadığını buradan bir kez daha yenilemek istiyorum. Türkiye’deki asgari ücret, sadece asgari ücret değil, geçim ücretidir. Burada çalışanlarımızı aileleri ile düşündüğümüzde nüfusun üçte birine tekabül eden bir nüfustan bahsediyoruz. Burada kriter olarak işçinin tek başına değil ailesi ile birlikte rahatça geçinebileceği bir asgari ücretin belirlenmesini istiyoruz” dedi.

“Asla Felaket Tellallığı Yapmayacağız”

Arslan, 2022 yılında işverenlere verilen teşviklerin devam etmesinin yanında işçiler için de teşvikler verilmesi gerektiğini vurgulayarak “Örneğin sosyal güvenlik primimizin yüzde 5’ini Hazineden işçiler adına hükümetin karşılamasını, vergi dilimlerinin yüzde 10’dan başlatılarak, bir sistematik oluşturulmasını, asgari ücretten ve bütün ücretlerin asgari ücrete tekabül eden miktarlarından vergi kesilmemesini istiyoruz. Ayrıca sendikal örgütlülüğün olduğu işyerlerimizde teşviklerin artırılmasını istiyoruz. Biz taleplerimizi hükümetimizle görüşeceğiz ama felaket tellallığı yapmayacağız. Biz bu ülkenin potansiyeline, gücüne, enerjisine, dayanışmasına inanıyoruz. Bu zorlukları hep birlikte aşacağız. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu konuda üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz” diye konuştu.

“HAK-İŞ Konfederasyonumuz Müstesna Bir Yere Sahip”

BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret görüşmelerinin devam ettiği bir süreçte HAK-İŞ’i ziyarete ettiklerini ve HAK-İŞ Konfederasyonumuzun sendikal hayatta önemli ve müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzla çalışan kesimlerin ve işçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümünde, hem de ortak meselelerimizde hep birlikte olduk, işbirliğinde bulunduk. Bundan sonra da bu işbirliğimiz daha da güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

“Tüm Dünya Ekonomik Krizle Uğraşıyor”

Destici dünyada yaşanan pandemi sürecinin halen etkili bir şekilde devam ettiğini, bütün ülke ekonomilerinin bundan olumsuz bir şekilde etkilendiği ve bu etkilerin daha da süreceği uyarısında bulunarak, “Bu süreç dünyayı ekonomik bir krize sürükledi ve Türkiye’de bundan olumsuz etkilendi. Hükümetimiz tarafından 3600 ek gösterge, EYT, öğretmenlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza müjdeler verildi. Çalışan kesimlerimizin içerisinde en yüksek sayıyı asgari ücretlilerimiz oluşturuyor. Bu senede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı sonucunda asgari ücret daha da önemli bir hale geldi. Bu sene BBP olarak asgari ücretin artık 1 yılda değil 6 ayda bir belirlenmesini, asgari ücretin vergi dilimlerinden olumsuz bir şekilde etkilenmemesini istiyoruz. Ayrıca biz asgari ücretin 4.500 TL olmasını düşünüyoruz. Şu anda görüşmeler sürüyor, açıklanan enflasyon rakamlarına ve zaruri ihtiyaçlardaki enflasyon oranları dikkate alındığında bunların üstünde bir ücretin belirlenmesi gerektiğini belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Aralık 2021 13:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu