HAK-İŞ 10. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

04 Aralık 2021 13:00, Haberler


HAK-İŞ 10. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI 

ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ 10. Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödülleri sahiplerini buluyor. Ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda toplam 22 ödül verilecek.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Emek temalı Kısa Film Yarışmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

 “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla Kültür Sanat Komitemiz tarafından yürütülen HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışmamızın bu yıl onuncusunu başarıyla tamamladık. Yarışmamızın dünya genelinde bir marka olduğunu ve yoğun bir ilgiyle karşılandığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. HAK-İŞ olarak, emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmak, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına farkındalık kazandırmak amacıyla çıktığımız yolda emin adımlarla yürüyoruz. Her yıl düzenlediğimiz kısa film yarışmalarımızla emeğin sanat dünyasındaki yansımasını görüyor, emekçilerin sanat dünyasında temsilinin öncülüğünü yapıyoruz. 

2012 yılında başladığımız ve 2016 yılından bu yana uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz kısa film yarışmamızda bugüne kadar 200’e yakın ödül ve 450 bin lira da para ödülü dağıttık. Geçtiğimiz 10 yılda yarışmamıza 30 bine yakın filmle başvuruda bulunuldu ve bu filmler aracılığıyla, yapımcısı, yönetmeni ve oyuncusu on binlerce sinema emekçisine ulaştık. Almanya, İspanya, İtalya, Estonya, Gana, Bangladeş, Letonya, Filipinler, Hindistan, İran, İngiltere, Kırgızistan, Azerbaycan, Cezayir, Belçika, Malezya, Fransa, Bangladeş, İsveç, Rusya, ABD, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak’tan yapımcı, yönetmen ve oyuncuları ülkemize davet ederek, ödüllerini takdim ettik. 

“4 Bin 97 Filmle Katılım Oldu” 

HAK-İŞ 10. Uluslararası Kısa Film Yarışmamıza başvurular 15 Ağustos itibariyle sona erdi ve yarışmamıza 114 ülkeden 4 bin 97 film ile katılım oldu. İran, 430 film başvurusu ile ilk sırada yer aldı. Hindistan 411 film başvurusu ile ikinci sırada yer alırken, İspanya 310 film başvurusu ile ilk üçe girdi. Türkiye ise 207 film başvurusu ile dördüncü sırada yer aldı. İran, Hindistan ve İspanya’yı Amerika, Brezilya, İtalya, Fransa, İspanya, Rusya ve İngiltere izledi. Yarışmamıza, Amerika’dan 181, Brezilya’dan 146, İtalya’dan 142, Fransa’dan 131, İspanya’dan 121, Rusya’dan 118 ve İngiltere’den 104 film ile katılım oldu. 

Yarışmamıza, Portekiz, Kore, Avustralya, Kanada, Arjantin, Meksika, Mısır, Çin, Almanya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan, Endonezya, İsrail, Nijerya, Bangladeş, Romanya, Irak, Pakistan, Tayvan, Filistin, Lübnan, Afganistan, Hırvatistan, Japonya, Tunus, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Finlandiya, Gana, Camerun, Costa Rica, Porto Rico, Malavi, Burundi, Senegal ve Mali gibi dünyanın dört bir yanından katılım oldu.  

Toplam Ödül 60 Bin TL’nin Üzerinde

Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda toplam 60 bin TL’yi aşkın ödül veriyoruz. Birinci olan filme 10.000 TL, ikinci olan film 5.000 TL, üçüncü olan film 2 bin 500 TL veriyoruz. Ayrıca 2.500 TL Necati Çelik Özel Ödülü, Sendikacı gözünden ve diğer dallarda 1.000’er TL ödül ve özel tasarlanan ‘Ödül Plaketi’ takdim ediyoruz.

Ödül Töreni 10 Aralık’ta

HAK-İŞ 10. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödülleri, yerli-yabancı sanatçı ve HAK-İŞ teşkilatının katılımı ile 10 Aralık 2021 Cuma günü Ankara’da gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak. Törene HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’ın da katılarak bir konuşma yapması bekleniyor. 

“Filmler İzlenecek, Yönetmenlerle Söyleşiler Yapılacak”

HAK-İŞ olarak, 10. Uluslararası Kısa Film Yarışmamız ile ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak, emek dünyasının sanat ve sinema dünyasındaki temsiline bir katkı daha sağlamak amacıyla bu yıl bir yeniliğe gideceğiz. 

Ödül törenin ertesi günü yerli ve yabancı ilk üç ve Necati Çelik Özel Ödülü alan filmler başta olmak üzere film gösterimi gerçekleştirilecek. Her bir gösterimin ardından filmin yönetmeni ile kısa bir söyleşi düzenlenecek. 

HAK-İŞ olarak, emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmak, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına bir farkındalık kazandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ Onuncu Uluslararası Kısa Film Yarışmasını da başarıyla ve rekor bir başvuruyla sonuçlandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sinema alanında faaliyet gösteren, tüm yapımcı ve yönetmenlere, oyunculara, kısacası sinema emekçilerine yarışmamıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Aralık 2021 13:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu