ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ SENDİKASI 3. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

04 Aralık 2021 13:01, Haberler


ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ SENDİKAMIZIN 3. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Aralık 2021 tarihinde, konfederasyonumuza bağlı Öz Finans-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve protokol katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan konuşmasında Öz Finans-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “HAK-İŞ ve HAK-İŞ değerlerini içine sindirip, yoluna devam eden bu ekip bankacılık sektöründe en büyük sendikamız durumuna gelmiştir. Bundan dolayı başta genel başkan olmak üzere, yönetim kurulumuzu, temsilcilerimizi ve tüm Öz Finans-İş kadrolarını tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

“Sendikamızı Daha İlerilere Taşıyacağız”

Arslan, Öz Finans-İş Sendikasının kuruluşundan bugüne tüm çalışanların büyük emek sarf ettiğini vurgulayarak, “Bu sendika ne uluslararası finans çevrelerinin ne de uluslararası kuruluşların desteğiyle değil, bu bankada görev almış, çalışmış bu bankanın mensubu olan arkadaşlar tarafından kuruldu. Sendikamızı daha da ileriye taşıyacağız. Öz Finans-İş Sendikamız bankacılık sektöründe yaşanan ağır sorunların çözümü için anahtar görev yapıyor” diye konuştu.

“Birlikte Hayal Kuracağız, Birlikte Başaracağız”

Başarıya ulaşmak için yoğun çalışma sarf edilmesi gerektiğini belirten Arslan, “Birlikte gelecek konusunda hayaller kuracağız. Dertleneceğiz, nasıl yapacağız, nasıl çözeceğiz, birlikte nasıl yürüyeceğiz, başarıyı birlikte nasıl elde edeceğiz, bankacılık sektörünün tamamını nasıl kendimize katacağız diye çalışacağız. Rüyalar görmezsek, hayaller kurmazsak var olanla yetinmeye kalkarsak biliniz ki geriye gideriz” dedi.

“Ekonomik Krizi Kendi Kaynaklarımızla Aşacağız”

Tüm dünya ülkelerinin pandemi sonrası büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını belirten Arslan, Türkiye’nin de bu kriz ortamından kurtulmak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğindeki bu hükümet bu sorunları çözecektir. Bize düşen aklı selimle hareket etmektir. Birilerinin yönlendirmesi ile değil, ülkemizin kendi kaynakları ile bu krizden kurtulması gereklidir. HAK-İŞ bu konuda tüm sorumluluklarını yerine getirecektir. Felaket tellallığı Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Ekonomik krizin en büyük mağdurları bizleriz. Bu krizi bu ülke aşacaktır. Bu ülkenin bu krizi aşacağına  ve en hızlı şekilde ayağa kalkacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Asgari Ücret Geçim Ücreti Olmalı”

Asgari ücret tespit komisyonunun yapısına itirazları olduğunu belirten Arslan, komisyonun yapısının  ne katılımcı, ne kapsayıcı, ne sağlıklı, ne de demokratik olmadığını ve bu komisyonun acilen değişmesi gerektiğini hatırlatarak, asgari ücretin belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken kriterleri sıraladı. 

“Sektörün Lokomotif Sendikasıyız”

Öz Finans-İş Sendikamızın Genel Başkanı Ahmet Eroğlu,  kuruluşundan bugüne kadar sendikamızın büyümesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz bu arkadaşlarımızla yola çıktık ve sendikamızı bugünlere getirdik. Bu sektörde bugüne kadar birçok zorluklar yaşadık. Bundan 8,5 yıl önce 153 kişi ile kurduğumuz bu sendikamız bugün 15 tane şube başkanlığı, 550 il temsilcisi, 81 il kadın komitesi başkanı, 900 delegesi ve 2.700 şube sorumlusu var. Bugün itibariyle ülkemizin lokomotif kuruluşu olarak iş kolumuzun en büyük sendikasıyız. Bu bir başarı hikayesidir ve bunu sizlerle başardık ve bu başarıya hepimiz imza attık. Burada tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Aralık 2021 13:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu