ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNDE KONUŞTU

08 Aralık 2021 12:39, Haberler


ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNDE KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Aralık 2021 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Kocaeli Şube eğitim seminerinde konuştu. 

HAK-İŞ’in bugüne büyük mücadele ve emeklerle geldiğini kaydeden Arslan, “Bazı meseleler, olaylar vardır ki unutmamamız, hafızalarımızda diri tutmamız gerekiyor. O günleri tekrar yaşamak için değil; o gün neredeydik, bugün nereye geldik kıyaslamasını yapmak için, nereden nereye geldiğimizi unutmamak için HAK-İŞ’in kuruluşunu da, mücadelesini de unutmamamız gerekiyor. Bunun için HAK-İŞ’in tarihi yürüyüşünü, kuruluşundan bugüne mücadelesini anlatan, kriz dönemlerinde HAK-İŞ’in yer aldığı mevzii ve tarafın ayrıntılı bir şekilde üyelerimiz tarafından da bilinmesini sağlayacak bir çalışma yapıyoruz. Sendikamız için de o çalışmaları başlattık. İnşallah kongremize kadar çalışmalarımızı yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

“Halkın İradesinin Dışında Hiçbir Yönetimi Kabul Etmeyeceğiz”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş tarihinin aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi tarihi olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Eğer demokrasi yoksa, Türkiye özgür, bağımsız bir devlet olarak yoksa hiçbir şey yok demektir. O yüzden biz bütün gücümüzle bu ülkede bundan sonrası için de milli iradenin, millet iradesinin, halkın iradesinin dışında hiçbir çözümü ve yönetimi asla kabul etmeyeceğiz. Bedellerini ödemeye devam edeceğiz, bundan da geri adım atmayacağız. Biz, mücadeleden yanayız. Başarırız ya da başaramayız. Ama biz millet adına, çalışanlar adına mücadele ederiz. Vazgeçmeyiz, başarabildiğimiz kadar başarırız. Gücümüz, tecrübemiz, imkânlarımız neye el verirse onu yaparız.”

“Hizmet-İş 250 Bin Üyeye Ulaştı”

HİZMET-İŞ Sendikamızın 250 bin üyeye ulaştığını ve bunun 1 milyona çıkarılması gerektiğini işaret eden Arslan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin en büyük sendikasıyız, ama daha hâlâ üye yapmamız gereken 750 bin arkadaşımız var. HAK-İŞ’in 750 bin üyesi var. Göreve geldiğimizde 120 bin üyemiz vardı, şimdi 750 bin. Bu iyi bir başarı. Ama ‘HAK-İŞ’e yakışmıyor, 7 buçuk milyon olmalı’ diyoruz” 

“Milletimizin, Haklarımızın, Yanındayız”

Türkiye’de 13 milyon sendikasız işçi olduğunu ve onlara da ulaşılması gerektiğini söyleyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan; “Her şeyi yaptık, her şeyi başardık’ falan demiyorum. Ama biz bu mücadelenin bir parçasıyız. Demokrasimizin, haklarımızın, özgürlüklerimizin mücadelesini veriyoruz. Ne kadar yapıp yapmadığımız tabii ki tartışılır. Eksiklerimiz var, olabilir. Ama esas olan nerede durduğunuzdur. Milletimizin, haklarımızın, demokrasimizin, özgürlüklerimizin, milli iradenin yanındayız. Bu, söylendiği kadar kolay olmuyor. Şartlar ve dönem ne olursa olsun biz HAK-İŞ olarak demokrasiden yana mücadelemizi sürdüreceğiz. Sendikalarımız da bu istikamette yollarına devam edecektir” dedi.

 “Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız”

Arslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir ilki gerçekleştirerek 81 ilde bildiri okuduklarını hatırlatan Arslan, “Biz, kadın ya da erkek kime yapıldığı fark etmeksizin şiddetin her türlüsüne karşıyız. İşyerinde Taciz ve Şiddetin Önlenmesi Sözleşmesi’nin Türkiye tarafından imzalanması lazım. Toplu sözleşmelerde bu sözleşmenin hükümlerini yaşatmamız gerekiyor. Bu konuda dün lansmanını gerçekleştirdiğimiz bir çalışma daha yaptık. Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesi’ni imzaladık. HAK-İŞ Konfederasyonu’nda çalışanlar ILO’nun C190 sayılı sözleşmesinin hükümlerine tabiidir. ‘Burada şiddetin her türlüsü, taciz vb her şey yasaklanmıştır. Bunun da teminatı biziz’ diye imza attık. Bütün sendikalarımızın da imzalamasını istiyoruz. Türkiye’de, dünyada ne tür sorun varsa, HAK-İŞ bunlara çözüm bulmak zorunda” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Aralık 2021 12:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu