“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EMEK ÖRGÜTÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

15 Aralık 2021 11:31, Haberler


“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EMEK ÖRGÜTÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 750 bini aşan üye sayısı ve 81 il başkanlığıyla Türkiye’nin en güçlü örgütlerinden biri olduğunu belirterek, “750 bini 7 milyona taşımak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük emek örgütü olmak sorumluluğumuz ve zorunluluğumuzdur” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Aralık 2021 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Ordu Şube kongresine telekonferans yöntemiyle katılarak bir konuşma yaptı. 

“HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak görüyoruz”

“46 yıl önce HAK-İŞ’in kurulmasına neden ihtiyaç duyulmuşsa bugün HAK-İŞ’in varlığına o günden daha fazla ihtiyaç var” diye konuşan Arslan, “HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak görüyoruz. Bu düşüncemizde samimiyiz” dedi.

“Finansal operasyonlara karşı devletimizle birlikte mücadele veriyoruz”

Terörle mücadeleden afetle mücadeleye, uyuşturucuyla mücadeleden kadın cinayetleriyle mücadeleye varana dek, HAK-İŞ’in devletimizle birlikte mücadele ettiğini kaydeden Arslan, şunları kaydetti: “İçerden ve dışardan kuşatılmak istenmesine, bir kısım oyunlarla büyümesinin önüne engeller konulmasına, son dönemde başlatılan finansal ve döviz operasyonlarıyla ekonomimizin küçültülmesine yönelik oyunlara karşı devletimizle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin döviz ile oluşturulmak istenen operasyonları boşa çıkaracak gücü ve imkânı var.”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Hizmet-İş olarak Ordu’da 1980’li yıllardan beri örgütlüyüz. Pek çok belediye ve beldede mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlarımızın izleri var” dedi. HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikamızın yürüttüğü taşeron mücadelesinde Ordu’nun önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Arslan, “2007 yılında Ordu Devlet Hastanelerinde örgütlendik. Taşeron şirketlerindeki ilk toplu sözleşmeyi Ordu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirdik. Her ne kadar sözleşmeyle elde ettiğimiz haklarımız o günkü taşeron şirket tarafından verilmese de bu, taşerona kadro mücadelemizde önemli bir kilometre taşı oldu” diye konuştu.

Öz: “Pandeminin Ekonomik Faturasını Ödüyoruz”

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, aşı çalışmalarının başarılı geçmesi ve aşılamanın başlamasıyla taşların yerine oturması beklenirken, dünya bu kez de pandeminin ekonomiye vurduğu ağır darbenin sonuçlarıyla boğuştuğunu söyledi. Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de pandemi kaynaklı ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğine dikkat çeken Öz, “Pandeminin ekonomik faturasını ödüyoruz” dedi.

“Asgari Ücret Belirlenirken İşçinin Ailesi De Dikkate Alınmalı”

Öz, HAK-İŞ olarak tüm emekçilerin yaşanabilir bir ücrete kavuşmasını istediklerini, asgari ücretin işçinin kendisi, eşi ve çocukları da göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Asgari ücretin objektif kriterlerle belirlenmesi gerektiğini kaydeden Öz, bunun için de öncelikle Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Öz, “HAK-İŞ olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısına yönelik itirazlarımız var. 15 milyon çalışanın sadece 2 milyonu sendikalı, geriye kalanlar örgütlü değil. Komisyonun belirleyeceği ücret sadece asgari ücretlileri değil, asgari ücret üzeri çalışanları, emeklileri de ilgilendiriyor. Dolayısıyla yaşanabilir bir ücretin tespiti için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun demokratik ve çoğulcu bir yapıya kavuşturulmasını istiyoruz. Komisyonda HAK-İŞ ve diğer emek konfederasyonları da temsil edilmelidir” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Aralık 2021 11:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu