ARSLAN, EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

21 Aralık 2021 15:16, Haberler


ARSLAN, EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Aralık 2021 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 7 No’lu ve Trakya Şubesine yönelik gerçekleştirilen eğitim programına katıldı.

“Tüm Çalışanların Ücretlerinin Yıllık 60 Bin TL’lik Kısmının Vergi Dışı Kalmasını Sağladık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2022 yılı için belirlenen 4.253 TL’lik asgari ücret konusunda değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız başta olmak üzere yoğun müzakere trafiği yürüttük. Bu çalışmaların sonucu sadece asgari ücretlilerin değil, tüm çalışanların ücretlerinin yıllık 60 bin TL’lik kısmının vergi dışı kalmasını sağladık” dedi.

“Vergi Yükünün Azalması İçin Çalışıyoruz”

HAK-İŞ olarak vergi dilimleri arasındaki makasın açılmasını istediklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak birinci vergi diliminin yüzde 10 olmasını istiyoruz. HAK-İŞ’in talebi budur. Çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması için gerekli çalışmaları dikkatle yürütüyoruz” dedi.

“Asgari Ücret Komisyonunda İşçi Konfederasyonları Üyeleri Oranında Temsil Edilmeli”

Asgari ücret komisyonunda işçi konfederasyonlarının üyeleri oranında temsil edilmesi talebini yineleyen Arslan, “Bunun gerçekleşmesi durumunda komisyonda daha güçlü bir işçi temsili olacağı kanaatindeyiz. Fakat bunu henüz sağlayabilmiş değiliz” dedi.

“Hak-İş’li Olmak Zordur”

HAK-İŞ’in, mücadelesini büyük sorumluluklar taşımanın farkındalığıyla yürüttüğünü belirten Arslan, “HAK-İŞ'li olmak zordur. Mücadelemizi sorumluluklarımızın farkında olarak yürütmek zorundayız. Yaptığımız işi, mücadelemizi, ortaya koyduğumuz gayretlerimizi, enerjimizi, heyecanlarımızı, hayallerimizi diri tutacağız. Doğru olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hizmet-İş Türkiye’nin En Büyük İşçi Sendikasıdır”

Genel Başkanımız Arslan, HİZMET-İŞ Sendikamızın Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmanın sorumluluklarını taşıdığını söyledi.

Arslan, şunları kaydetti: “HİZMET-İŞ Sendikası olarak Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıyız. Bin 250’nin üzerinde işyerinde örgütlüyüz. HAK-İŞ’in de, Türkiye’nin de en büyük sendikasıyız. Bu bizim için büyük bir gururdur, aynı zamanda büyük bir sorumluluk da getiriyor” dedi.

İşyeri sendika temsilcilerinin mücadeleci olması gerektiğini belirten Arslan, “Ciddiye almanın yolu birlikten geçiyor. Dayanışmamızı, gücümüzü, imkânlarımızı birleştireceğiz ve sorunları çözeceğiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Aralık 2021 15:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu