AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD KAMU-STK ORTAK TEKİRDAĞ TATBİKATINA KATILDI

20 Aralık 2021 14:44, Haberler


AFET İŞLERİ KOMİTEMİZ, AFAD KAMU-STK ORTAK TEKİRDAĞ TATBİKATINA KATILDI


HAK-İŞ Konfederasyonumuz Afet İşleri Komitemiz bünyesinde kurulan HAK Arama ve Kurtarma Timi personellerimiz, 17-19 Aralık 2021 tarihleri arasında AFAD tarafından akredite edilen 2 kamu ve 14 sivil toplum kuruluşu arama kurtarma ekipleriyle Tekirdağ’da gerçekleştirilen Arama ve Kurtarma Tatbikatına gözlemci olarak katıldı.

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı ve gerçekleştirilen tatbikata, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AFAD Müdahale Daire Başkanı Yusuf Aysu, HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanı Recep Bişkin, Komite üyeleri Mert Demir ve Eyyüp İmamoğlu ile çeşitli illerden gelen ekipler katıldı.

Senaryo gereği merkez üssü Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi olan 6,5 büyüklüğündeki deprem haberinin alınması ile başlayan tatbikatta, deprem sonrası Tekirdağ Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyete geçirildi. Ekiplerin Tekirdağ eski Tekel Fabrikası’nda gerçekleştirdikleri arama kurtarma çalışmaları ve yaralılara müdahale etme yöntemleri gibi birçok faaliyetleri Komitemiz tarafından gözlemlendi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Aralık 2021 14:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu