BEŞİNCİ AHLAK ŞURAMIZ SONA ERDİ

26 Aralık 2021 21:16, Haberler


BEŞİNCİ AHLAK ŞURAMIZ SONA ERDİ


HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Beşinci Ahlâk Şûrası protokol konuşmaları, açılış dersleri, iki gün boyunca devam eden 7 oturum ve Şûra sonuç bildirisinin hazırlanması ile sona erdi.

Şûra’nın kapanış toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, TYB Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Genel Başkan Yardımcıları, TYB Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, akademisyenler katıldı.

"Bizim Derdimiz Var"

Şûra’nın kapanışında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Şûra’da emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Öncelikle hem HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından toplantımıza iştirak eden, görüşlerini paylaşan hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizim derdimiz var. İnsan derdi kadar insandır. Çünkü derdi olmayan insan olamaz. Biz çok şükür dertliyiz, derdimiz var, dertleneceğiz, derdimizi paylaşacağız ve çözüm bulmaya çalışacağız. Bu iki günü de dertleşme olarak değerlendirmemiz mümkün. Derdimiz var ki dertleşiyoruz” diye konuştu.

“Merhum Âkif’i Rahmetle Anıyoruz”

Arslan, şûrada üzerinde durulan konulardan birisi olan ahilik konusunun günümüze aktarılması konusunda HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Ahilik çalışmalarından yeterince yararlanmamız gerektiğini burada özellikle vurgulamak istiyorum. Merhum Akif’in ölüm yıldönümünde kendisini bolca andığımız bir toplantı yapmamız çok anlamlı” dedi.

“Dünyaya Yeni Bir Model Armağan Etmek İstiyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ olarak Türkiye’ye ve dünyaya yeni bir model armağan etmek istediklerini ifade ederek, “Bunu da kendi değerlerimizle, tarihsel tecrübemizle, medeniyetimizle gerçekleştirmek istiyoruz. Yeni bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz bunun sancısını çekiyoruz. Biz şuna inanıyoruz ki bir işveren ve işçi örgütü oturup bir model ortaya koyabilir ve üzerinde çalışabilir ve sistemi tümüyle inşa etmek noktasında bir örnek ortaya koyabilir” dedi. 

Arslan, Şûra’nın bitmesini aslında yeni bir başlangıç olarak düşündüklerini belirterek, Yazarlar Birliği’ne teşekkür etti. 

“Şûra’yı HAK-İŞ İle Gerçekleştirmek Bizler İçin Çok Kıymetli”

TYB Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “İki gün tarihe bir not ve şerh düştüğümüz bir gün oldu. Teori ve pratiği bir araya getirdik. Ahlâk Şûrası aslında bir derdi, bir sancıyı sürdürme çabasıdır. Bizatihi yaşanan problemlerden, sorunlardan hareketle ele alma çabasıdır. Sırf teorik bir tartışma değildir. Beşinci şuramız daha somut ve pratik yaşam üzerinden bir ahlak tartışması olarak gerçekleşti. İş ve çalışma hayatının bizatihi içinde olan davaları, değerleriyle, inançlarıyla ile bu işi sürdüren, kuruluş felsefesi aslında bu olan ülkemizin güzide yüz akı kuruluşu HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile gerçekleştirmemiz bu anlamda çok kıymetliydi” dedi.

“Böyle Bir Şûra’yı Ancak Hak-İş’le Yapabilirdik”

TYB Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan “HAK-İŞ Konfederasyonumuz kuruluşundan itibaren tanıdığımız bir konfederasyon. Özellikle Mahmut Bey Başkanımızı yıllardır tanıyoruz ve biliyoruz. Böyle bir şurayı da Hak-İş’le yapabilirdik. Çünkü, derdi olan, meselesi olan, bir şeyler yapmak isteyen insanlar ancak böyle bir tartışma ve konuşma zemininde yer almak ister. Konfederasyonumuza bu konuda çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten amacına ulaşmış bir Şûra oldu” dedi.

Şûra, sonuç bildirisi üzerinde yapılan müzakere ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Aralık 2021 21:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu