BEŞİNCİ İŞ AHLAKI PANELLERİ TAMAMLANDI

26 Aralık 2021 20:17, Haberler


BEŞİNCİ İŞ AHLAKI PANELLERİ TAMAMLANDI 

 

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından Mehmet Âkif Ersoy’un aziz anısına düzenlenen “İş Ahlâkı, Çalışma Hayatı ve Safahat” temasıyla gerçekleştirilen 5. Ahlâk Şûrası ikinci günü yapılan oturumlarla sona erdi. 

Şûra’nın ikinci gününe Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, TYB Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Genel Başkan Yardımcıları, TYB Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

“Çalışma Hayatında İş Ahlâkı ve Aile: İş ve Yaşam Dengesi”

Genel Sekreterimiz Eda Güner’in oturum başkanlığını yürüttüğü “Çalışma Hayatında İş Ahlâkı Ve Aile: İş Ve Yaşam Dengesi” konulu beşinci oturumda Prof. Dr. Ayşen Gürcan “Çalışma Hayatında Verimliliğin İmkânı: İletişim”, Prof. Dr. Feridun Yılmaz “İş, Zanaat Ve Hayat: Kapitalizmde Dönüşen Kavramlar” ve Dr. Neşe Yıldız “Çalışma Hayatı ve Aileyi Korumak” konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Genel Sekreterimiz Eda Güner, iki gün süren Beşinci Ahlâk Şûrası’nın çok başarılı bir şekilde ifa edildiğini belirterek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği olarak bu önemli programı düzenlerken hedefimiz iş ahlakını bütün boyutlarıyla ele almaktı. Dün başlayan ve bugün de devam eden sunumlarla, değerli akademisyenlerimizin katkılarıyla iş ahlâkına tüm yönleriyle bakma fırsatımız oldu” diye konuştu.

Güner, Ahlâk Şûrası ile birlikte birçok yeni kavramında çalışma hayatına kazandırıldığını hatırlatarak, “İş yaşam dengesi HAK-İŞ Konfederasyonu olarak üzerinde durduğumuz, çözüm önerileri aradığımız bir konu. Bizler “Fıtratta farklılık, haklarda eşitlik” kavramını kullanıyoruz. Sunumlarımızda değerli akademisyenlerimiz kadın istihdamı konularına da değindiler. Bizler iş yaşam dengesinin kadın çalışanların yetkinlik ve yeterlilik konularıyla güçlendirilmesi ve aile konusuyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Oturum sonunda Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz ve TYB Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından akademisyenlerimize fidan sertifikası takdim edildi.

“Meslek Ahlâkına Yeni Yaklaşımlar”

Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın oturum başkanlığını yürüttüğü “Meslek Ahlâkına Yeni Yaklaşımlar” konulu dördüncü oturumda, Prof. Dr. Ömer Torlak “Dijital Dünyada İş Ahlâkı”, Prof. Dr. Alev Erkilet “Kadın Ve Çalışma Hayatı”, Öğr. Gör. Mesut Emre Balcı “Sosyal Politikada İş Ve Meslek Ahlâkının Konumu” konularında bilgiler verdi.

Oturum sonunda Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz ve TYB Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından akademisyenlerimize fidan sertifikası takdim edildi.

“İş Ahlâkı, Endüstriyel İlişkiler ve Sendikacılık”

Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün oturum başkanlığını yürüttüğü “İş Ahlâkı, Endüstriyel İlişkiler ve Sendikacılık” konulu altıncı oturumda ise Prof. Dr. Aydın Başbuğ “Çalışma Hayatında Sendikalı İşçilerin İş ve Ahlâk Uyumu”, Prof. Dr. Sayim Yorğun “İş Ahlâkı ve Sendikal İlkeler Arasındaki İlişki”, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın “Emek Dünyasında İş Ahlâkının İnşası ve Sosyal Tarafların Sorumlulukları” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, TYB Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve TYB Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan tarafından akademisyenlerimize fidan sertifikası takdim edildi.

“Ahilik ve İş Ahlâkı: İş Ahlâkının Edinimi”

Prof. Dr. Cengiz Anık’ın oturum başkanlığını yürüttüğü “Ahilik ve İş Ahlâkı: İş Ahlâkının Edinimi” konulu yedinci oturumda Prof. Dr. Ekrem Erdem “Ahilik Sisteminde Kamil İnsan Ve Ahlâk Temelli İş Hayatının Çerçevesi: Teorik Arka Plan ve Günümüzde Uygulanabilirliği”, Prof. Dr. Ahmet Gökbel “Ahilik ve Meslek Ahlâkı”, Prof. Dr. Faruk Taşçı “Günümüz Çalışma Hayatında Ahi Ahlâkının İmkânlarını Zorlamak” konularında bilgiler verdiler.

Oturumun ardından Prof. Dr. Cengiz Anık’a Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve TYB Şeref Başkanı Dr. Mehmet Doğan tarafından fidan sertifikası takdim edildi.

26 Aralık 2021 20:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu