ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

19 Ocak 2022 11:52, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Ocak 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Sivas Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’na video konferans yöntemiyle katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın video konferans yöntemiyle canlı katıldığı genel kurula; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Konfederasyonumuza bağlı  Sendikalarımızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube başkanları, HAK-İŞ İl Başkanları,  Siyasi Parti ve Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Arslan, Sivas’ın  Konfederasyonumuz HAK-İŞ için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Sivas Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması dileğinde bulundu. Arslan, Sivas’ta sendikal mücadelenin bundan 30 yıl önce 1992 yılında başladığını belirterek, Sivas’ta Hizmet-İş Sendikamızın ve HAK-İŞ’in sendikal mücadelesinde yer alan, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

“Sivas Türkiye’nin Önemli Bir Merkez Şehridir”

Arslan, “Sivas ilimiz Anadolu’nun bozkırlarında zor bir coğrafyada ama sıcak kanlı insanların oluşturduğu ve Türkiye’nin önemli bir merkez şehridir. Bugün görevde olan Nihat Şimşek’i ve tüm arkadaşlarımızı, Sivas’ı bizler için önemli bir şube haline getirdikleri için tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.

Sivas’ta üye sayısını 2.250’nin üzerine çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Arslan, “Elbette ki bu sayılarımızın artışında 696 sayılı KHK ile belediye şirketlerinin sendikalaşmasının önünün açılması olmuştur. Belediye çalışanlarımız artık taşeron şirketlerden kurtulmuşlardir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal, ekonomik ve çalışma hayatı reformu hayata geçirilmiştir. Bu reformun mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

“Emekçilerimiz 24 Saat Sivas İçin Çalışıyor”

Arslan, taşeron sisteminden bugünlere kolay gelinmediğini hatırlatarak, “Bugün geldiğimiz nokta yeterli değil ama çok önemli süreçleri geride bıraktık. Sivas Belediyesi’nde kadro sayısının 50’ye kadar düştüğü zamanlarda ilçe belediyelerdeki arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunu şirketlerde çalışan arkadaşlarımız oluşturmaktaydı. Bu genç, eğitimli ve dinamik arkadaşlarımız 24 saat çalışarak şehrimizi geleceğe hazırladılar. Onlar pandemi döneminde de 24 saat pandeminin bütün zorluklarına rağmen belediyelerimizde, şehrimize hizmet etmişlerdir. Onları bir kez daha buradan kutlamak istiyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ’in Gücü Türkiye’nin Gücüdür”

Arslan, HAK-İŞ’in, Türkiye’nin yerli ve milli bir örgütü olarak, ilk günden bu güne kadar bu toprakları bize vatan yapan, bütün değerleri içerisinde barındıran, medeniyetimizin bize yüklediği sorumlulukla hareket eden, bu toprakların geleceğe hazırlanması, Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken daha güçlü, daha etkin, oyun kurucu bir Türkiye’yi inşa etme çabasının önemli taşlarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Arslan,”HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. Bütün şer güçlere karşı HAK-İŞ devletimizin ve milletimizin yanında yer almış ve bu kararlılığını sürdürmeye devam etmektedir” diye konuştu.

“Bütün Emekçilerimizi Aşı Olmaya Davet Ediyorum”

2019 yılından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan salgınında bütün dünya ekonomilerinin kapanma noktasına geldiğini ve bu süreçte ülkemizin de çok zor dönemlerden geçtiğini belirten Arslan, “Her gün 150-200 arası vatandaşımızı salgından dolayı kaybediyoruz. Salgınla mücadelede en etkin yol olan aşı konusunda gerekli hassasiyeti gösterelim. Mesafe, temizlik ve maske konularına dikkat edelim. Bütün üyelerimizi ve vatandaşlarımızı zamanı geldiğinde aşı olmaya davet ediyorum. Salgında en büyük dayanağımız olan, sağlık emekçilerimize, belediye çalışanlarımıza, gıda sektöründe canla başla çalışan bütün emekçilerimize buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Biz Vefalı Bir Teşkilatız”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamızın Sivas’ta ilk örgütlenmesinin 1989 yılında olduğunu hatırlatarak, “O dönem ayak oyunlarıyla örgütlülüğümüz elimizden alındı. Ancak 1992 yılında Sivas’ta tekrar örgütlendik ve o gün bu gündür  birlikteyiz. Buradan Sivas mücadelemize destek veren şu an aramızda olmayan büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ediyorum. Biz vefalı bir teşkilatız. Biz vefamızı sadece sözlerle değil eylemlerimizle de gösteriyoruz” şeklinde konuştu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ocak 2022 11:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu