ARSLAN, ŞUBE EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

19 Ocak 2022 11:26, Haberler


ARSLAN, ŞUBE EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Ocak 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın ‘Bölgesel Eğitimler’ kapsamında Ankara 1 ve 4 No’lu Şubelerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim seminerine video konferans yöntemiyle katıldı.

Eğitim seminerine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkan ve yardımcıları, komite başkanları ve işyeri sendika temsilcileri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, eğitim programında Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ilke ve değerlerine vurgu yaptı.

“HAK-İŞ, Yerli ve Milli Bir Sendikal Yapıyı İnşa Etmek İçin Kurulmuştur”

HAK-İŞ’in büyük fedakârlıklarla kurulduğunu ifade eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ 21 sendikası ile 81 ilde örgütlü, Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerindendir. HAK-İŞ onlarca konfederasyonun ve binden fazla sendikanın olduğu dönemde yerli ve milli bir sendikal yapıyı inşa etmek için kurulmuştur. HAK-İŞ sendikal mücadeleyi bu toprakların değerleri üzerinden yürütmektedir. HAK-İŞ aynı zamanda evrensel sendikal hakları içinde barındırmaktadır. Onun için HAK-İŞ sadece bir sendika değil, HAK-İŞ aynı zamanda bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini de savunan önemli bir sivil toplum örgütüdür” dedi. 

“Demokrasiye Uzanan Ellerin Kırılması İçin Her Zaman Milletimizin Yanında Yer Aldık”

Ülkemizin yaşadığı zorluklarda HAK-İŞ’in her zaman milletten ve milli iradeden yana tavır aldığını belirten Genel Başkanımız Arslan, “HAK-İŞ 12 Eylül’de de 28 Şubat Süreci’nde de 15 Temmuz’da da demokrasiye uzanan bütün ellerin kırılması için her zaman milletimizin yanında yer almıştır. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ve HAK-İŞ’in çağırısıyla milletimiz ve tüm teşkilat mensuplarımız darbecilere karşı canlarını ortaya koymuşlardır. Nasıl ki 12 Eylül'de meydanları darbecilere bırakmadıysak, nasıl ki 28 Şubat sürecinde saldırılara karşı göğsümüzü siper etmişsek, 15 Temmuz'da demokrasimiz, cumhuriyetimiz ve milletimizin geleceği için canlarımızı feda etmişsek, bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“HAK-İŞ Dünyada Özgün ve Etkin Bir Yerde”

HAK-İŞ’in sadece bir konfederasyon olmadığını belirten Arslan, “HAK-İŞ sadece ülkemizin değil, dünyanın da en güçlü ve en etkin konfederasyonlarından bir tanesidir. Yaklaşık 160 ülkede 365 Konfederasyonun üye olduğu ve 220 milyona yakın üyesi olan ITUC’da Genel Başkan Yardımcılığı görevi sadece HAK-İŞ’tedir. Çünkü HAK-İŞ, dünyada da özgün ve etkin bir yerdedir. Dünyanın pek çok bölgesel örgütleriyle iş birliği halindeyiz. Hem ülkemizin hem de dünyanın en güçlü örgütlerinden bir tanesiyiz” şeklinde konuştu. 

Örgütlenmenin önemine dikkat çeken, Türkiye’de 15 milyon sigortalı çalışanın sadece 2 milyonunun sendikalı olduğunu ifade eden Arslan, “Sendikasız kardeşlerimiz sendikalı olmak istiyorlar ama engellerle karşılaşıyorlar. Mevzuat değişikliği ile bu engelleri ortadan kaldıracağız ve onları HAK-İŞ bünyesine katacağız. HAK-İŞ olarak örgütlülüğümüzü geliştirmeliyiz. Türkiye’de bugün 750 bin üyesi olan HAK-İŞ’i 7 milyon yapmak zorundayız” dedi. 

“Sendikamızı Büyütmeye Devam Edeceğiz”

Hizmet-İş Sendikamızın büyük mücadeleler sonucu bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğunu belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün burada olmamızın arakasında inanç, kararlılık, azim ve dürüst mücadele var.  En büyük işçi sendikası olmak çok önemli ama en büyük olarak kalmak daha da önemlidir. Şartlar ne olursa olsun Sendikamızı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ocak 2022 11:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu