YILDIZ, TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

03 Şubat 2022 16:38, Haberler


YILDIZ, TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI 


Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 3 Şubat 2022 tarihinde Öz Taşıma İş Sendikamız ile Sürat Kargo arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katılarak bir konuşma yaptı. 

Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Öz Taşıma İş Sendikamızın Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Sürat Kargo Genel Müdürü Metin Kocael ve Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcıları, Öz Taşıma İş Sendikamızın yöneticileri, Sürat Kargo çalışanları ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

“Genel Başkanımızın Selamlarını Getirdim”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Öz Taşıma İş Sendikamız ile Sürat Kargo arasında düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ileterek, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sürat Kargo çalışanları ve yönetimi ile bir araya gelmeyi çok istiyordu. Kendileri bu toplantıya katılamadı. Genel Başkanımızın sizlere ve tüm çalışanlarımıza selam, saygı ve hayırlı olsun dileklerini iletmek istiyorum. Sizlerle en yakın bir zamanda yeniden bir organizasyonla bir araya gelmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

“Üç Ayların ve Toplu Sözleşmemizin Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Yıldız, mübarek üç ayların ülkemize, milletimize ve tüm çalışanlarımıza hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak, “Mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Toplu sözleşmemizin bugüne gelmesi önceden planlanmış değildi, tevafuk oldu. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Üç ayların bereketi ve rahmetiyle beraber güzel çalışmalar diliyorum” dedi.

“Bugün Olağanüstü Güzel Bir Gün”

Yıldız konuşmasında Sürat Kargo çalışanları ile bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün olağanüstü güzel bir gün. HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı Öz Taşıma-İş Sendikamızın örgütleyip yaptığı TİS’in imza törenindeyiz. Kargo sektörünün lideri Sürat Kargo’da, başarılı bir örgütlenmenin çok güzel bir TİS ile taçlanmasının onurunu yaşıyoruz. İlk günden itibaren Sürat Kargo yöneticileriyle sağlam ve etkili bir diyalog gerçekleştirdik. Bunun için genel müdürümüzün şahsında bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ve tabi siz değerli üye kardeşlerimizi, sendikamız Öz Taşıma-İş ve HAK-İŞ’e davetimizi kabul edip üye olmanızdan dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bugün Bizim Bayram Günümüz”

Yıldız, kargo sektörünün lideri Sürat Kargo’da başarılı bir örgütlenmenin gerçekleştirildiğine vurgu yaparak “Bugün gerçekten mutlu olduğumuz çok güzel bir gün. Toplu sözleşme yapacağız. Sendikal harekette en önemli şeylerden birisi, bütün sendikal faaliyetlerimizin en önemli göstergesi, en önemli düğün günü ve en önemli bayram günü toplu sözleşmelerin yapıldığı gündür. Burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Mücadelemiz Artarak Devam Edecektir”

Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak iş barışını, refahı, çalışma organizasyonunu, iş sağlığı ve güvenliğini güçlendiren bir anlayışla hareket ettiklerini hatırlatarak, “Sendikal üyelik, sendikal süreç yeni olan birçok şeyin başlangıcıdır. HAK-İŞ olarak biz bu sürecin hep müspet, iş barışını güçlendiren, refahımızı güçlendiren, çalışma organizasyonunu, iş sağlığı ve güvenliğini güçlendiren, mesleki gelişim ve anlayışımızı güçlendiren bir unsur olarak görüyoruz. Sendikal sürecin, bu anlayışla ilerlemesini, HAK-İŞ’in bakış açısı zorunlu kılıyor” dedi.

“HAK-İŞ Sendikal Mücadelenin Öncüsüdür”

HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Yıldız, “Bilmenizi isterim ki HAK-İŞ, sendikal mücadelenin en güçlü, belirleyici ve öncü aktörüdür. Sendikal mücadele heyecanı, kurulduğumuz ilk günden başlayarak hep katlanarak bu günlere gelmiş ve bundan sonra da artarak devam edecektir” diye konuştu.

Yıldız, HAK-İŞ’te saldırgan ve çatışmacı bir sendikal anlayış olmadığını vurgulayarak, ”HAK-İŞ’in sahip olduğu, ilke, prensip, anlayış, kapasite, yetenek ve bilgi, sendikal mücadeleyi yıkıcı değil yapıcı olarak başaracak niteliktedir. Yeniyi, iyiyi, güzeli düşünmek çok kolay değildir. HAK-İŞ kurulduğundan beri yeni olanı, yapıcı olanı, gelişmeye açık olanı, milli ve manevi olanı, evrensel olanı düşünmekten hiç korkmadı, geri durmadı” şeklinde konuştu.

“Öz Taşıma-İş Sendikamız Büyüyor”

Öz Taşıma-İş Sendikası’nın karada, havada ve her yerde örgütlülüğünü artırarak emin adımlarla büyüdüğüne vurgu yapan Yıldız, “Çalışanlarımızın güvenini almaya, işçilerimiz nezdinde kredisini artırmayı başarmaktadır. HAK-İŞ Konfederasyonu, 20 işkolunun tamamında ve KKTC’de büyümeye ve güçlenmeye devam etmektedir. HAK-İŞ hiçbir mücadeleden sakınmadı şimdi de mücadelesini artırarak devam ettirmektedir. HAK-İŞ ne yaparsa doğruyu yapar” dedi.

Yıldız, "Zorluklarımızı biliyoruz. Başta Öz Taşıma-İş sendikamız olmak üzere üyelerimiz, metaverse ile götürülmeye çalışılıyor ama HAK-İŞ hiçbir mücadeleden sakınmadı şimdi de mücadelesini artırarak devam ettirmektedir. HAK-İŞ ne yaparsa doğruyu yapar" dedi. 

“Birlikte Geleceği İnşa Edeceğiz”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun geleceği inşa etme konusunda yoğun çaba sarf ettiğini ifade eden Yıldız, “Biz geleceğimizi, ülkemizi ve dünyamızı inşa etmeye çalışıyoruz. Bunun için her örgütlenen kardeşimiz bizim için çok önemlidir. Bizler için mesleki gelişim, iş sağlığı ve güvenliği, iş barışı son derece önemli” dedi.

“Kargo Çalışanlarımıza Minnet Borçluyuz”

Yıldız, pandemi döneminde hizmetlerin aksamaması konusunda birçok iş kolunda emekçilerin hayatlarını hiçe sayarak, yoğun mesai yürüttüğünü hatırlatarak, “Kovid-19 sürecini halen yaşıyoruz. İnşallah bu sıkıntılardan da bir an önce kurtuluruz. Kovid ile mücadele ediyoruz ama burada en öndeki savaşçılardan birisi de kargo çalışanlarımız. Sizleri onun için ayrıca tebrik ediyor, takdir ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kargo çalışanlarının sadece eşya değil, ilaç gibi sağlık malzemelerini de vatandaşlara ulaştırdığını söyleyen Yıldız, "Bizim için kalite, iş barışı, sağlık çok önemli. Ekmek, barış, özgürlük... Bunlardan birisi olmazsa diğerlerinin bir anlamı olmaz. Bunun için sendikal hareke çalışanlarımız ve hepimiz için çok önemli. HAK-İŞ olarak önemli bir misyonu üstlendik. Örgütlülüğün lideri olarak çalışanlarımızla bu önemli hakları buluşturmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Şubat 2022 16:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu