ARSLAN, KAYSERİ’DE TEMSİLCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

04 Şubat 2022 11:07, Haberler


ARSLAN, KAYSERİ’DE TEMSİLCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Şubat 2022 tarihinde Kayseri’de Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın şube başkanları ve iş yeri temsilcileri ile bir araya geldi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri’de Erciyes Anadolu Holding ile gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi imza töreni öncesinde Kayseri’de sendikalarımızın şube başkanları ve iş yeri temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamızın Şube Başkanı Serhat Çelik, Öz Sağlık-İş Kayseri Şube başkanı Emre Kocaman, HAK-İŞ Nevşehir İl Başkanı Muhammed Fatih Mutlu, Sendikalarımızın şube yöneticileri, işyeri sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in örgütlenme çalışmaları başta olmak üzere başarıyla yürüttüğü çalışmalar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Sendikalarımızın Arkasında Durmalıyız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak çalışma hayatında her zaman uzlaşıyı benimsediklerini belirterek, “Çalışma hayatında uzlaşmayı, birlikte iş yapmayı, işçi-işveren ilişkilerini makul bir düzeyde tutmayı amaçlıyoruz. Birlikte hareket edersek, sendikamızın alacağı kararların arkasında durursak, daha ileri haklar ve imkanları elde ederiz” diye konuştu.

“Maaşlardaki Artışlar Çalışanlara Nefes Aldırdı”

Son zamanlarda fiyatlarda meydana gelen artışların tüm toplumu olumsuz etkilediğini söyleyen Arslan, “Özellikle yaşadığımız son ekonomik kriz, enflasyondaki hızlı yükseliş, döviz fiyatlarındaki anormal yükselmeler, piyasalardaki ciddi fiyat hareketleri gerçekten ücretlerimizi de ücretli çalışanlarımızın ekonomilerini de ciddi şekilde etkiledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla asgari ücrette getirilen artış, kamuda çalışan hem memur hem de işçi arkadaşlarımızın için yapılan düzenlemeler gerçekten çalışanlarımıza nefes aldırdı” dedi.

“Kamu Çalışanlarımız İlave Zam Alacaklar”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ücretlerde meydana gelen artışa ilaveten kamuda çalışan işçiler için yüzde 2.5 ilave zam kararının tüm kesimler tarafından mutlulukla karşılandığını belirten Arslan, belediye çalışanları için de bu artışların yapılması önerisinde bulundu. Arslan, “Gecesini gündüze katan, pandemi dahil hiçbir zaman işini bırakmayan, hastalığı geçer geçmez işinin başına dönen ulaşımından, suyuna, fen işlerinden park bahçeler ve temizliğine kadar her aşamada görev yapan arkadaşlarımız da bu zammı hak ediyorlar. Buradan bütün belediye başkanlarımıza bu çağrımızı yeniliyoruz. İmkan varsa daha da iyileştirerek, en azından kamudaki yüzde 2.5’luk artışı arkadaşlarımızın ücretlerine ilave edilmesini bekliyoruz ve istiyoruz” diye konuştu.

“Kayseri 150 Ülkeye İhracat Yapıyor”

Kayseri’nin 3 milyar dolar ihracatla Türkiye’nin sayılı büyükşehirlerinden birisi olduğunu hatırlatan Arslan, bu başarının arkasında emekçilerin olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi. Arslan, “Bunu kim üretiyor, emekçiler ve çalışanlar. İşçilerimiz sadece ülkemiz için değil, dünyanın 150 ülkesine ihracat yapıyorlar. Milyarlarca dolar gelir elde ediyoruz ama işçilerimize ücrete gelince maalesef özel sektörde asgari ücret düzeyinde bir ücret planlaması yapılıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Yeni Örgütlenmelerimiz Devam Ediyor”

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikaların yürüttüğü çalışmalarla bütün işkollarında önemli adımlar atıldığını belirten Arslan, “Yeni örgütlediğimiz yerler var. Örneğin Türk Kızılay’ında ilk defa tarihinde sendikacılık olayını gerçekleştirdik. 3 sendikamızla birlikte hem çadır, hem sağlık hem de ulaşım sektöründe çalışanlarımızı örgütledik ve toplu sözleşmelerini imzaladık. Bu bizim için çok önemliydi. Türk Kızılay’ı Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı bir kuruluşudur. Bu kuruluşumuzda sendikalaşmayı gerçekleştirmek, bütün dünyaya hizmet eden çalışanlarımızın HAK-İŞ’li olmaları bizler için çok önemli” dedi.

“11 Bin Emekçi İçin Toplu İş Sözleşmesi İmzalanacak”

Kayseri’de Erciyes Holding bünyesinde görev yapan 11 bin emekçi için toplu iş sözleşmesi imzalanacağını hatırlatan Arslan, ”Böyle bir yerde HAK-İŞ’in olması ve arkadaşlarımızın sendikalı olması hem bizler için hem de Kayseri için gurur verici” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Şubat 2022 11:07, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu