ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

04 Şubat 2022 17:43, Haberler


ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Şubat 2022 tarihinde Kayseri Erciyes Anadolu Holding ile Konfederasyonumuza bağlı Özçelik-İş, Öz Ağaç-İş, Öz İplik-İş, Öz Taşıma-İş ve Enerji-İş Sendikalarımız arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Öz Ağaç-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Enerji İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın şube başkanları ve işyeri sendika temsilcileri ile Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bütün şirketlerin genel müdür ve yöneticileri katıldı.

“Biz İşletmelerimizi Rakip Olarak Görmüyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Erciyes Holding bünyesinde görev yapan 11 bin emekçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu. Arslan, toplu iş sözleşmesinde gelinen noktanın üzerinde yaklaşık yüzde 10’a yakın yeni bir artış sağlandığına dikkat çekerek, bu artışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Arslan, “Sendikalarımız ciddi bir müzakere süreci yaşadılar. Biz işletmelerimizi rakibimiz olarak görmüyoruz, biz onlara rakip değiliz biz onlara ortağız. Bu tabi ki sermaye ortaklığı değil, bu şirketin bu holdingin geleceğe hazırlanmasında, yeni yatırımlar yapmasında, istihdamın ve ihracatın artırılmasında bizim en az onlar kadar hassasiyet gösterdiğimizi ve bu işletmemizin geleceğe taşınması konusunda sendikalara hangi rol ve görev verilmişse bunu hakkıyla yapmak için çaba sarf ettiğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ 21. Yüzyıl Sendikacılığını İnşa Ediyor”

Arslan, bazı sendikaların eskiden kalma kalıpların ötesine geçemediklerine dikkat çekerek, “20. Yüzyılın sloganlarıyla sendikacılık yapanlar, işletmelerini kendilerinin rakibi görenler, sendikacılıkta geriye doğru giderken, Hak-İş Konfederasyonumuz işletmeleri ortağı olarak görerek geleceği birlikte inşa etme anlayışıyla hareket ettiği için üye sayısını sürekli artıran bir noktada. Biz 21. Yüzyılın sendikacılığını da inşa ediyoruz. Bunun en güzel örneğini burada görüyoruz” dedi.

“Türkiye İçin Öncü Bir Rol Üstlendiniz”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değinen Arslan, “Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede Erciyes Anadolu Holding’in nasıl Türkiye içinde öncü bir rol üstlendiğini, nasıl hem ihracat yaparken, hem üretim yaparken, hem istihdamı artırırken, hem de çalışanları ile kurduğu samimi ve dostça ilişki nedeniyle de takdire şayan olduğunu kendileriyle paylaştım. Bu bizim için, Kayseri için ve Türkiye endüstri ilişkiler sistemi için de örnek bir durum” dedi.

”Sözleşmenin Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Piyasalarda son zamanlarda yaşanan sıkıntılara da değinen Arslan, “Bu işletmemiz maliyetlerde meydana gelen bunca artışa rağmen, çalışanların haklarının korunması konusunda büyük bir titizlik ve duyarlılık göstermektedir. Sözleşmemizin ülkemiz için, Kayserimiz için, Holdingimiz için, HAK-İŞ için ve bütün emekçiler için hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 “Elde Edilen Sonuç İşçimiz Lehine Oldu”

Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Alpaslan Baki Ertekin yaptığı konuşmada, “Toplu iş sözleşmelerini ciddi bir manada kul hakkı olarak görüyorum. Buralar bize emanet. İşçi arkadaşlarımızın bilek gücü ile biz buraları yönetiyoruz. Bugün imzalanacak olan toplu iş sözleşmesinin kul hakkını gözetilen bir noktada olduğunun gururu ile bu imzaları atacağız. Buraya gelen tüm konuklarımızın işçi dostu olduğunu biliyorum. Elde edilen sonuç da işçimizden yana oldu. Son rötuşları bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve il başkanlarımızın huzurunda nihayetlendirdik” dedi.

“Maaşlar ve Sosyal Haklarda Artış Sağlandık”

Ertekin, zam oranlarına ilişkin olarak “bu yıl ki sözleşmemizde dipte en dipte yüzde 60 bir zam veriyoruz. Ücret ve kıdem zammı olarak yüzde 56, sosyal yardımlar olarak yüzde 84, kurban ve ramazan bayram harçlıklarının üzerine yüzde 100 zam, Ramazan iaşe tutarına yüzde 100 zam, yönetici pozisyonundaki mavi yakalı çalışanlarımıza mevcut ücret artışı yanında yüzde 30 artış, yılda 3 maaş ikramiye alan arkadaşlarımıza 4 maaş ikramiye, vardiyası geceye gelen arkadaşlarımıza yüzde 5 gece vardiyası zammı, çalışanlarımıza markalarımızdan yapacakları alışverişlere yüzde 20 net indirim uygulayacağız. Kıdemli çalışanlarımızın yıllık izinlerini 3 gün artıracağız” açıklamasını yaptı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki de birer selamlama konuşmaları gerçekleştirerek, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Erciyes Anadolu Holding arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması dileklerinde bulundular.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Şubat 2022 17:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu