ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

09 Şubat 2022 15:13, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Şubat 2022 tarihinde Hizmet-İş sendikamızın Yozgat Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Hizmet-İş sendikamızın Yozgat Şubesinin 7. Olağan Genel Kuruluna, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-iş Sendikamızın Yönetim kurulu üyeleri, Komite başkanları, Hizmet-İş Onursal ve Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanımız ve Hizmet İş Sendikamızın Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ İl Başkanlarımız Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu delegeler ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş Sendikamızın istikrarlı büyümeye devam ettiğini söyledi.

Hizmet-İş Sendikamızın Yozgat’ta 1985’te örgütlendiğini hatırlatan Arslan, Yozgat Şubemizin 37 yıldır bölgenin en etkin sendika şubelerinden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür 

Genel Başkanımız Arslan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında bulunan kamu işçilerimize yönelik, memurlarda olduğu gibi ilave zam verilmesine ilişkin talebimiz olumlu sonuçlandığını ve Ek Çerçeve Protokolü ile kamu işçilerine 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 2.5 oranında ilave zam yapıldığını anımsatarak, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Hükümetimizin kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeme politikası doğrultusunda ek zam talebimizi olumlu sonuçlandırmasından duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha ifade ediyor,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. 

Arslan, Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve eşi Emin Erdoğan Hanımefendiye HAK-İŞ ailesinin geçmiş olsun dileklerini ve dualarını iletti.

“Taşeron Mücadelesini HAK-İŞ yürüttü”

Taşeron işçilerin kadro almasını tarihi yolculuğun başarıya ulaşması olarak değerlendiren Arslan, “Taşeron sisteminin ekonomik tarafı belediyelerin aleyhine, insani yönü de emekçilerin aleyhineydi. Bu sistemin sonlandırılması için uzun yıllar mücadele ettik. 1 milyon işçiyi kadrolu yaptık. Bu, Cumhuriyet tarihimizin en büyük çalışma reformudur” dedi. 

Arslan, KHK ile belediyelerin şirketlerinde sürekli işçi kadrosuna alınan işçilerin zorunlu emeklilik başta olmak üzere, tayin ve becayiş vb. sorunlarının çözülmesi için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Belediye işçilerinin kar kış demeden çalıştıklarını vurgulayan Arslan, belediye emekçilerinin her zaman teşekkürü ve iyi bir zammı hak ettiğini söyledi. 

“Yozgat’ta varlığımız 38 yıldır devam ediyor”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak Yozgat’ta 38 yıldır aralıksız var olduğumuzu kaydeden Arslan, “TBMM eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in Yozgat Belediye Başkanı olduğu dönemde 1984 yılında ilk örgütlenme çalışmalarımızı başlattık. Yozgat’ta HAK-İŞ varlığının temellerini atan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yozgat’ta iki belediye ile başladığımız yolculuğumuza bugün 52 iş yerinde örgütlü ve 1980 üyeye sahip bir şube olarak devam ediyoruz. Bu başarıya imza atan Şube Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ olarak 7 milyon üyeye ulaşmak istiyoruz”

HAK-İŞ’in 750 bin üyesi bulunduğunu ve 7 milyon üyeye ulaşmak istediklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak görüyorsak, bütün işçileri HAK-İŞ’te buluşmaya ve bunun için mücadele etmeye devam etmeliyiz. İsmimizde de geçen ‘HAK’ adalet demektir. Adaleti inşa etmek için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Şubat 2022 15:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu