HAKLI MÜCADELENİN 900. GÜNÜNDE DİYARBAKIR ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ

18 Şubat 2022 16:21, Haberler


HAKLI MÜCADELENİN 900. GÜNÜNDE DİYARBAKIR ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, Kadın Komite Sorumlumuz Yağmur Açıkalın ve Hizmet-iş Sendikamızın Diyarbakır İl Başkanı Ercan Kahraman ile üyelerimiz 18 Şubat 2022 tarihinde Diyarbakır Annelerinin direnişinin 900. gününde düzenlenen yürüyüşe katıldılar.

Yürüyüşün ardından çadır önünde yapılan basın açıklamasına Konfederasyonumuz ve Sivil toplum kuruluşları destek verdiler.

3 Eylül 2019 tarihinde HDP İl binasının önünde başlayan oturma eyleminin 900. günü vesilesiyle bu eylemi devam ettiren aileleri çadırda ziyaret ettik.

Ailelerle görüşüp Konfederasyonumuz ve 750 bine yakın üyemizin bu mücadelede yanlarında olduğunu kendilerine ilettik.

Evlat Nöbetinin ilk günden beri Diyarbakır Annelerinin mücadelesinin yanında yer alan Konfederasyonumuz HAK-İŞ, evlat nöbetinin 900. gününde de HDP Diyarbakır İl binası önünde nöbet tutan annelerin yanındaydı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin HDP il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemine katılım günden güne artarak 263'e ulaştı.

Kar kış, sıcak soğuk, yağmur çamur, bayram, salgın demeden büyük bir dayanışma ve kararlılıkla yürütülen oturma eylemi sayesinde 34 aile evladını terörün pençesinden kurtarmayı başardı. Binlerce gencin dağa kaçırılmasının önüne geçen bu sivil eylemi Konfederasyon olarak desteklemeye devam edeceğiz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Şubat 2022 16:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu